Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

"Πολίτες στο Προσκήνιο" προς S&B: "Χρηματοδοτείτε πολιτικούς στη Φωκίδα;"



Νέα ερώτηση Δ. Μπάκα προς το Δημοτικό Συμβούλιο για το δικαίωμα χρήσης παραλίας και αιγιαλού από την εταιρεία "Ευρωπαϊκοί Βωξίτες"
Ήταν μια από τις πλέον ειδιαφέρουσες στιγμές της σχεδόν θυελλώδους χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών αναφορικά με το γνωστό θέμα της ανανέωσης της άδειας χρήσης της περιοχής στο Λαρνάκι από την "Ευρωπαϊκή Βωξίτες", θέμα για το οποίο θα σας ενημερώσουμε εκτενώς σε επόμενο ρεπορτάζ από το Amfissaface. Κατά την έναρξη της συζήτησης ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Πολίτες στο Προσκήνιο", Παναγιώτης Μέγκος, ζητώντας τον λόγο επεσήμανε ότι προεκλογικά είχε κατηγορηθεί από το blog της περιοχής "Fokida TV" ότι συνεργάζεται με τη συγκεκριμένη εταιρεία και τόνισε ότι θέτει στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου τα παραστατικά πληρωμής του έως τώρα, προκειμένου να αποδειχθεί ότι οι συγκεκριμένες κατηγορίες αποτελούν καθαρή συκοφαντία.
Προχωρώντας ένα βήμα πάρα πέρα κατέθεσε ερώτηση στα πρακτικά υπογραφόμενη από τους συμβούλους της παράταξής του προς την εξορυκτική εταιρεία, με την οποία ζητά να μάθει αν στη μακρά περίοδο επιχειρηματικής της παρουσίας στη Φωκίδα, με διάφορες επωνυμίες έχει χρηματοδοτήσει κόμματα, συνδυασμούς ή πρόσωπα που έχουν πάρει μέρος στις κατά καιρούς αυτοδιοικητικές ή βουλευτικές εκλογές στον νομό.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Προς την Διοίκηση της S&B και των ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΒΩΞΙΤΩΝ Α.Ε. Άμφισσα 2-2-2015
ΕΡΩΤΗΜΑ
Κα Πρόεδρε του Δημ. Συμβουλίου του Δήμου Δελφών καταθέτουμε στα πρακτικά της σημερινής συνεδρίασης 2/2/2015, ερώτηση την οποία απευθύνουμε προς την Διοίκηση της εταιρείας Ευρωπαϊκοί Βωξίτες Α.Ε.
Αξιότιμοι κύριοι θα θέλαμε να μας πληροφορήσετε εάν γνωρίζετε, απαντήσεις στο παρακάτω ερώτημα: Γνωρίζεται εάν η εταιρεία σας, η οποία δραστηριοποιείται για περισσότερα από 60 χρόνια στην περιοχή του νομού Φωκίδας, και εμφανίζεται με διάφορους χαρακτηριστικούς τίτλους ή επωνυμίες όπως: ΑΕΜ ΒΩΞΙΤΕΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ, ή S&B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ, ή ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ Α.Ε., κλπ, αλλάζοντας σε ορισμένες περιπτώσεις και εταιρική μορφή ή σύνθεση, εάν έχει χρηματοδοτήσει πολιτικά κόμματα, ή προεκλογικές εκστρατείες πολιτικών προσώπων που πήραν μέρος σε Αυτοδιοικητικές, ή Νομαρχιακές, ή Βουλευτικές αναμετρήσεις στον Νομό, ή συνεισέφερε χρηματικά ποσά σε κρατικές υπηρεσίες, ή πρόσωπα που συμμετέχουν στη διοίκηση του τόπου ως κρατικοί υπάλληλοι;
Μέγκος Παναγιώτης
Κασούτσα Παναγιώτα
Σταντζούρης Νικόλαος

Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Δελφών
«ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» αυτοδιοικητική κίνηση πολιτών
Η επιστολή Δημ. Μπάκα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου