Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Η κρουαζιέρα "σαλπάρει" για νέα ρεκόρ αφίξεων το 2015.





Σε χθεσινό δημοσίευμά του η εφημερίδα «ελεύθερος τύπος» αναφέρει πως αναμένεται μεγάλη αύξηση της κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Έτσι , αναμένεται ο τζίρος από την τουριστική αυτή δραστηριότητα, το 2015 , να ανέλθει στο ύψος των 40 δις Ευρώ.
Η Ελλάδα ήταν και είναι προορισμός αλλά και ενδιάμεσος σταθμός προσέγγισης κρουαζιερόπλοιων κολοσσών τουριστικών γραφείων (Αzamara club cruises , Msc cruises , Royal Caribbean cruises , Luis cruises κλπ).
Στο Posidonia sea tourism forum του Μαϊου στον Πειραιά , αναμένεται να δοθεί ώθηση της κρουαζιέρας στην περιοχή μας .
Ελπίζουμε να ακουσθεί πως υπάρχει και στην Στερεά Ελλάδα ένας σπουδαίος τουριστικός προορισμός με μεγάλο λιμάνι που βρίσκεται στην φάση «ξεσκουριάσματος» και τουριστικής αξιοποίησης .


2 σχόλια:

  1. Ρεκόρ αφίξεων παντού εκτός από την Ιτέα. Το νέο δημοτικό συμβούλιο κλείνει 8 μήνες και δεν έχει αχοληθεί ούτε για ΕΝΑ λεπτό με το θέμα του λιμανιού. Και κάποιοι "ιτιώτες" σύμβουλοι που έλεγαν πως μπήκαν στους "συνδυασμούς εξουσίας" για να προστατεύσουν την Ιτέα έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους για την κρουαζιέρα όπως και για άλλα θέματα.
    Η παραλία στον πεζόδρομο της ντροπής και μέχρι το μώλο έχει βυθιστεί στο σκοτάδι εδώ και 20 μέρες και κανείς δεν ασχολείται. Ο πυλώνας της κρουαζιέρας στη Φωκίδα είναι σε μαύρα χάλια κι αυτοί προωθούν τον ορεινο τουρισμό στα κανάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ειμασταν τυχεροι αν ζουσαμε σε μια παραθαλασσια πολη οπου θα εφταναν κρουαζιεροπλοια για να επισκεφτουν τον 2ο σε αξια τουριστικο προορισμο να ερχονται κοτερα να ερχονται πουλμαν με κοσμο που ειναι και περιεργοι για τα αρχαια αλλα και για την τοποθεσια κι εμεις οι κατοικοι θα τους περιμεναμε να τους υποδεχτουμε και εξυπηρετησουμε να υπαρχει κινηση για ολους και ολα τα καταστηματα . ΔΥΣΤΥΧΩΣ ζουμε σε μια κατακοκκινη πολη οπου την χλευαζουν ξενα περιοδικα , περιηγητες τουριστες κ.λ.π. διοτι οι τοπικοι αρχοντες ουδεποτε ενδιαφερθησαν γι αυτα αλλα για μια εταιρεια η οποια με πλαγιους τροπους προσπαθουν να κανουν και το λιμανι , που δενει κανενα ξεχασμενο πλοιο , χωρο φορτωσης κοκκινου χρωματος !!!!!! ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ????? Ετσι απο αβλεψια ? Δεν νομιζω !!! Απο μη εννημερωτητα ??? Δεν νομιζω !!! Απο χαζομαρα ??? Δεν νομιζω !!! Απο αγνοια ??? Δεν νομιζω !!! Και αλλα πολλα ερωτηματικα , αλλα μιας και δεν γινεται τοσα χρονια ΤΙΠΟΤΕ ερχεται στο μυαλο του απλου ανθρωπου η ερωτηση : ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ??? ΚΙ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΔΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΤΖΑΜΠΑ ???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή