Στις 20-3-2011 στο Τοπικό Συμβούλιο της Ιτέας συζητήθηκε σε συνθήκες τσίρκου το πιο σοβαρό θέμα κατά πολλούς για το μέλλον της Ιτέας και του Δήμου Δελφών. Η Τοπική κοινωνία εκφράστηκε δήθεν μέσω των αιρετών εκπροσώπων της εάν θέλει την υγεία της, εάν θέλει να αποκατασταθεί ο τουριστικός χαρακτήρας της πόλης και του λιμανιού των Δελφών, εάν είμαστε ευχαριστημένοι με τα οπτικά και περιβαλλοντικά χάλια των εγκαταστάσεων στο Λαρνάκι, αν πιστεύουμε ότι είμαστε άξιοι για κάτι καλύτερο από την αποδεδειγμένη φτώχεια που εξασφαλίζει η «μονοκαλλιέργεια» του βωξίτη.
Το Τοπικό
Συμβούλιο αποφάνθηκε ότι το καλύτερο που
είμαστε άξιοι να κάνουμε, αυτό που εκφράζει τον πολιτισμό των κατοίκων της
Ιτέας είναι το Λαρνάκι.
Η συνεδρίαση ήταν σαν αρχαίο Ελληνικό Δράμα. Γέλιο και κλάμα
μαζί. Η σοβαρότητα της υπόθεσης απέναντι
στην φαιδρότητα των συμπεριφορών.
Πέραν όμως
όλων των άλλων, αυτοί που αντέδρασαν τότε και παλεύουν μέχρι σήμερα στην
διαχρονική ντροπή του λιμανιού των Δελφών, συκοφαντήθηκαν, λοιδορήθηκαν και
διώχτηκαν με κάθε δυνατό τρόπο. Πολλοί συμπολίτες μας, με ύποπτα προβλήματα
υγείας στην οικογένειά τους όπως αυτά
που προκαλεί η μόλυνση του περιβάλλοντος που έχουν προκαλέσει οι εγκαταστάσεις
αυτές , με σοβαρά προβλήματα ανεργία, συντάχθηκαν με τον «ισχυρό» και
έγιναν οι μεταφορείς της συκοφαντίας στα καφενεία και στην κοινωνία. Πολλοί
αδαείς τους πίστεψαν και εξακολουθούν να τους πιστεύουν. Ο αγώνας αυτών που
ήθελαν και θέλουν κάτι καλύτερο για την Ιτέα αφορά κάτι καλύτερο και για αυτούς
ούτως ή άλλως. Κάποια κέντρα όμως που δήθεν εκπροσωπούν την σοβαρότητα και την αξιοπιστία ήταν αυτά που έδιναν γραμμή για την άθλια συμπεριφορά. Και τα γραπτά μένουν και αποκαλύπτουν ποιος
επιδιώκει τι.
Επί τέσσερα χρόνια μία σειρά επίσημων αποφάσεων από το προηγούμενο Τοπικό Συμβούλιο
μέχρι τα πρώην Υπουργεία, επιχείρησαν αποδεδειγμένα να «κλείσει η κοινωνία τη Ιτέας». Το
λιμάνι της Ιτέας και Δελφών σήμερα δεν χαρακτηρίζεται στην Ελληνική Νομοθεσία τουριστικό
και κρουαζιέρας, ούτε καν το χωριό των Δελφών δεν χαρακτηρίζεται τουριστική
περιοχή. Αντιπρόταση καμία. Αν όχι και Τουρισμός, τότε τι;
Αυτοί που το 2011 και μέχρι σήμερα συκοφαντήθηκαν ότι ήθελαν
να κλείσει η «καλή» εταιρία S&B και να μείνει ο κόσμος
άνεργος τι ήθελαν; Ευτυχώς τα γραπτά μένουν. Και αποδεικνύουν ότι αυτοί
ήθελαν «να μην κλείσει η κοινωνία της
Ιτέας» έχοντας μέχρι και πλήρη αντιπρόταση για το πώς δεν θα « κλείσει»
και η S&B. Η S&B τότε επέλεξε να
χρησιμοποιήσει τους εργαζόμενους με τον τρόπο που το έπραξε και να επιβάλει το
«τα θέλω όλα δικά μου». Οι ευθύνες για
ότι έχει ακολουθήσει είναι όλες δικές της.
Το έγγραφο που ακολουθεί, κατατέθηκε στο Τοπικό Συμβούλιο
της Ιτέας στις 20-3-2011 από αυτούς που στην συνέχεια συκοφαντήθηκαν ομαδικά
όσο κανείς άλλος. Οι προβλέψεις
του 2011 για το βούλιαγμα της Τοπικής οικονομίας, του εγχώριου Τουρισμού
και του λάθος δρόμου που θα ακολουθήσουν τα Χωροταξικά εάν το Τοπικό Συμβούλιο
της Ιτέας πάρει λάθος απόφαση επιβεβαιώθηκαν από την πραγματικότητα. Να
επισημανθεί εδώ ότι αυτό δεν οφείλεται σε μαντικές ικανότητες.
ΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟ Δ.Σ. ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ MODUS VIVENDI ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ S&B ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΤΟΛΜΟ ΚΑΙ ΑΒΟΥΛΟ.ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗς ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΩΝ 30.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ.ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΗ.'Η ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 'H ..."ΔΕΛΦΟΙ ΤΕΛΟΣ"...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ ως προς το θέμα της υγείας αλλά υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι αν φτιαχτεί το λαρνάκι όπως πρέπει θα έχει περισσοτερο τουρισμό η Ιτέα?
ΑπάντησηΔιαγραφή12:29 Αν θες απαντηση στο ερωτημα σου θα την βρεις απο τους Ξενοδοχους της Ιτεας και της ευρυτερης περιοχης,με τους οποιους συζητουν οσοι επισκεπτες τολμουν μετα απο αυτο το "χαλι" να μπουν στην πολη μας.Την ερευνα κατα την γνωμη μου-επειδη η ο περιορισμος της οποιασδηποτε ρυπανσης μεταφραζεται ΜΟΝΟ σε χρημα και κανεις δεν εχει ζητησει να κλεισει η εταιρεια, ειρησθω εν παροδω -θα έπρεπε αν ηταν πολιτισμενοι να την κανουν οι ιδιοι οι εκπροσωποι της εταιρειας.Φαινεται ομως ο πολιτισμος του Δυνατου απο το οδοστρωμα τις βροχερες ημερες σε μηκος 2 χλμ απο το Λαρνακι.ΑΥΤΑ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ.Σαν υστερογραφο,οσοι εργαζομαστε στον Τουρισμο ειμαστε παντα ανοιχτοι σε διαλογο με την εταιρεια,αρκει να εχουν την προθεση να ξοδεψουν "πενταροδεκαρες" στην ουσια απο τον προυπολογοσμο τους για να ειναι τουλαχιστον συννομοι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο θεμα δεν ειναι μονο το Λαρνακι φιλε των 12.29 . Το θεμα ειναι περισσοτερο σοβαρο απ οτι μοιαζει . Ο τουρισμος θα ειναι διαφορετικος σε μια τουριστικη πολη και διαφορετικος σε μια βιομηχανικη {χωρις βιομηχανιες} πολη . Για σκεψου και το αλλο , μετα απο 40 χρονια ηθελαν να βαλουν μπροστα και την παλια σκαλα φορτωσης του Σκαλιστηρη . ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ? Μηπως για να επαληθευσουν το οτι : ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΣΕ ΑΞΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ , ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ειναι ενα βιομηχανικο και μεταλλευτικο λιμανι ? Ας φτιαξουν οτι ταζουν τοσα χρονια και χρονια και δεν τους μιλαει κανενας . Η ΙΤΕΑ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ καρκίνος από το Λαρνάκι είναι ίδιος για όλους και αφορά και εργαζόμενους και μη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι εργαζόμενοι εκεί έχουν δουλειά άρα δεν ενδιαφέρονται για ανεργία, αρα δεν τους ενδιαφέρει αν είναι αντιτουριστικό το τοπίο. Για τους εκατονταπλάσιους άνεργους της περιοχής όμως, που δεν έχουν να φάνε, που δεν έχουν να ταίσουν τα παιδιά τους, το θέμα είναι από πού θα έρθει η ανάπτυξη που θα τους δώσει δουλειά.
Όταν κάποιος από τους Αιρετούς αποφασίσει να γράψει ιστορία, θα γίνει στο Δελφοιστάν το αυτονόητο για τον υπόλοιπο κόσμο. Θα αποφανθούμε επίσημα, ή θα ζητήσουμε από Επιστήμονες να αποφανθούν για εμάς, ποιες δραστηριότητες έχουν ποια περιθώρια ανάπτυξης στην συγκεκριμένη γή, στην συγκεκριμένη εποχή στην συγκεκριμένη παγκόσμια συγκυρία. Ανεξάρτητα από το τι νομίζει ο κάθε υγιής ή πνευματικά προβληματικός ντόπιος
Τότε θα προκύψει , ότι μόνο η τουριστική δραστηριότητα μπορεί να φέρει 100 μονάδες εργασίας, μόνο τότε ο ελαιώνας θα φέρει 30 μονάδες εργασίας και ο βωξίτης δεν θα ξεπεράσει ποτέ τις 5 μονάδες εργασίας. Μιλώντας πάντα για σοβαρή ανάπτυξη τουρισμού που σήμερα δεν υπάρχει ούτε σε επίπεδο μυρωδιάς. Εστιατόρια, καφετέριες , εμπορικά αφορούν μαγαζάκια της συνοικίας που φυτοζωούν και πεθαίνουν το ένα μετά το άλλο και τα ξενοδοχεία ζούν από τα ψίχουλα της συγκυρίας που λέγεται αρχαιολογικός χώρος Δελφών. Κρατήστε την αναλογία 100-30-5. Στην περίπτωση που δεν αναπτύξει η περιοχή τουρισμό, θα έχουμε 5 από τον ελαιώνα και 5 από τον βωξίτη και αυτό είναι όλο. Οι υπόλοιποι θα εγκαταλείψουν την περιοχή και δεν θα είμαστε ο πρώτος τόπος που θα πάθει κάτι τέτοιο. Θα ήμαστε όμως παγκοσμίως οι πιο ηλίθιοι όμως διότι άλλες περιοχές που ερήμωσαν δεν είχαν επιλογές, δεν είχαν π.χ. Δελφούς.
Η περιοχή των Δελφών από κατασκευής της είναι Τουριστική. Μόνο αυτή η δραστηριότητα μπορεί να δώσει 135 μονάδες εργασία στη θέση των 10 της άλλης επιλογής. Ας λέμε ότι θέλουμε ας βαυκαλιζόμαστε όσο θέλουμε ας ραγιαδίζουμε όσο θέλουμε, η αλήθεια δεν αλλάζει. Όσο αργούμε να το καταλάβουμε τοσο αργει το αποτελεσμα. Και το εχω καταλαβει αλλα ντρεπομαι να το πω δεν αλλαζει τιποτα. Αν δεν το λέω, απλά δεν το έχω καταλάβει