Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Ασημάκης Μάνιος ευχαριστήριο μήνυμα εκλογών


ΕΥΧAΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ
     Θέλω να ευχαριστήσω, όλες και όλους εσάς που με τιμήσατε και στηρίξατε  την υποψηφιότητά μου , με το συνδυασμό ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ , στις δημοτικές εκλογές της 18ηςΜαϊου.
Με την εκλογή  μου , μου δίνεται η δυνατότητα  να συμβάλλω δυναμικά στην προσπάθεια  ανανέωσης του Δήμου Δελφών προς όφελος  της τοπικής κοινωνίας.

Ασημάκης Μάνιος

 

2 σχόλια:

  1. Δόξα το Θεό τώρα σωθήκαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετυμολογία
    πιλάλα < πιλαλώ + -α (αναδρομικός σχηματισμός) < ελληνιστική κοινή ἐπιλαλῶ < λαλέω[1]
    Ουσιαστικό
    πιλάλα θηλυκό
    γρήγορο τρέξιμο
    Συνώνυμα
    πιλάλημα
    πιλαλητό
    τρεχάλα
    τρεχαλητό
    Επίρρημα
    πιλάλα
    τροχάδην
    Συγγενικές λέξεις
    δείτε τη λέξη: πιλαλώ
    Σημειώσεις
    Jump up ↑ H δεύτερη εισήγηση, η οποία προκρίνεται ως συνεπέστερη, είναι η πρόταση του Κοραή, ο οποίος έθεσε ως αφετηρία τον αόριστο ἐπιλάλησα του ελνστ. ἐπιλαλῶ «φλυαρώ, μιλώ γρήγορα» (και κατ' επέκταση «τρέχω γρήγορα»), που ενισχύεται από τον τύπο πιλαλάω στη διάλεκτο της Κάτω Ιταλίας. Στα δύο πιο πρόσφατα λεξικογραφικά έργα της Μεσαιωνικής Ελληνικής, το λεξικό τού Κριαρά και το λεξικό τού Trapp, προκρίνεται η ετυμολόγηση του Κοραή και το ρήμα γράφεται κανονικά με -ι-: πιλαλώ. (Θεόδωρος Μωυσιάδης, Ιεράρχηση κριτηρίων στην ετυμολογική έρευνα, Γλωσσολογία/Glossologia 19 (2011), σελ. 47)

    ΠΙΛΑΛΑΩ-ΠΙΛΑΛΑ


    Πιλαλάω=τρέχω. Παλιά λέξη ,που συναντούμε σε διάφορα μέρη της Ελλάδος και σημαίνει ότι τρέχω χωρίς τερματισμό, είτε για δουλειές, είτε χωρίς προορισμό ή χωρίς να βρίσκω ανταπόκριση. Κινούμαι αενάως. Πολύ γνωστή και η παραγόμενη λέξη πιλάλα=τρεχαλητό. Συνήθως λέμε έτσι το τρέξιμο με τα πόδια. Η λέξη έχει και μια νοηματική φόρτιση κόπωσης , απόγνωσης και αγωνίας ότι δεν προλαβαίνω.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή