Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Παιχνίδια (προεκλογικών) εντυπώσεων

Μην προκαλείτε κύριε πρωθυπουργέ, οι δυστυχισμένοι δεν θα είναι πάντα φοβισμένοι…
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Α. Σαμαράς, αναζητεί εναγωνίως τρόπους προκειμένου να επανακαθορίσει την ατζέντα. Από τη μια προβαίνει σε κινήσεις για να πείσει ότι αποκόπτεται από ακροδεξιά βαρίδια, ενώ από την άλλη βγάζει από το συρτάρι προεκλογικές εξαγγελίες.

Πιεσμένος όχι μόνο από τις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ, αλλά και από το εσωτερικό της Ν.Δ., ο πρωθυπουργός ποντάρει σε ένα νέο παιχνίδι εντυπώσεων, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα. Η υπόθεση Μπαλτάκου θα εξακολουθήσει να πλανάται ως φάντασμα πάνω από το μέγαρο Μαξίμου για αρκετό διάστημα.
Το ΠΑΣΟΚ, υπό την πίεση των παπανδρεϊκών, εξακολουθεί να πλαγιοκοπεί τον κυβερνητικό του εταίρο. Η ΔΗΜΑΡ βρήκε την ευκαιρία να δικαιολογήσει την αποχώρησή της από την τρικομματική. Και ο ΣΥΡΙΖΑ τελεί σε μια ιδιότυπη στάση αναμονής μέχρι να προβεί στην τελική του αντεπίθεση - άλλωστε, μοιάζει να μη χρειάζεται να κάνει και πολλά.
Την ίδια ώρα που εντός της χώρας η κυβέρνηση τελεί υπό καθεστώς πολιτικής ασφυξίας, ο πρωθυπουργός προσβλέπει σε βοήθεια από το εξωτερικό. Ετοιμάζεται να στρώσει κόκκινα χαλιά για την υποδοχή της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ και επενδύει σε μια ισχυρή πολιτική στήριξη κατά την ολιγόωρη επίσκεψή της στην Ελλάδα.
Η στήριξη Μέρκελ θεωρείται ότι θα αποτελέσει μία από τις πτυχές της «εξωτερικής βοήθειας», καθώς η κυβέρνηση προσδοκά και σε άλλες κινήσεις. Οσο κι αν η βεντάλια δεν έχει ανοίξει ακόμα, θέλουν να δημιουργήσουν με κάθε μέσο την εντύπωση ότι η χώρα πλέον κινείται προς την έξοδο από την κρίση.
Σε αυτό το σκηνικό, το οικονομικό επιτελείο προετοιμάζει την έξοδο στις αγορές μέσω της έκδοσης νέων ομολόγων. Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, αφού δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ενός «ατυχήματος» λόγω της πολιτικής ρευστότητας στο εσωτερικό της χώρας. Εξ ου και αποφεύγουν επί του παρόντος «μεγάλα λόγια», ούτε δεσμεύονται με συγκεκριμένη ημερομηνία.
Ο ίδιος ο Α. Σαμαράς γνωρίζει ότι από την έκβαση της μάχης εξαρτάται όχι μόνο η κυβερνητική σταθερότητα, αλλά το δικό του πολιτικό μέλλον. Η Ιστορία έχει δείξει ότι στο βαθμό που ένας πρωθυπουργός οδηγείται στον παροπλισμό συνεργατών του, αργά ή γρήγορα καλείται να αντιμετωπίσει μια μη αναστρέψιμη κατάσταση. Τότε οι επιλογές στην πολιτική σκακιέρα θα είναι εξαιρετικά περιορισμένες...
 

2 σχόλια:

  1. ΠΕΝΤΕ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ : ΑΦΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΑΚΙ ΑΝ.ΕΛ. ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ 60 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΘΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ?????????????????? ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΝ ΟΤΑΝ , ΟΠΩΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ , ΘΑ ΣΥΝΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ????????? ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΚΟΣ ΠΕΦΤΕΙ ΠΑΝΤΑ ΕΞΩ ? ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ 1 ΜΟΝΑΔΑ ? ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙ ΤΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γιατί άμα αρχίσουν έτσι να ρίχνει ο ένας τον άλλο δεν θα σταματήσουν ούτε οι μεν ούτε οι δεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή