Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Αλλαγή του Συντάγματος και εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας απο τον λαό! (Δημοσκόπηση)

Βαθιές τομές στο πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς ζητούν οι πολίτες, όπως αποκαλύπτει μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων ζητά εκ βάθρων αλλαγές στη λειτουργία των θεσμών τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ευρώπη και τάσσεται υπέρ της απ' ευθείας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Προέδρου της Ε.Ε.

Αξιοσημείωτο είναι το στίγμα συντηρητικοποίησης της ελληνικής κοινωνίας που αποτυπώνεται στην έρευνα, καθώς οι θεσμοί στους οποίους δείχνουν τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη οι πολίτες είναι η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη, ενώ αίσθηση προκαλεί και το γεγονός ότι ένας στους πέντε θεωρεί ότι η τρομοκρατία και οι πολιτικές δολοφονίες έχουν “κάποια κοινωνική και ηθική δικαιολογία”.

Απ' ευθείας εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας
Το 92% θεωρεί ότι ζούμε σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών, αλλά η μεγάλη πλειονότητα - 77% - θεωρεί ότι οι περισσότερες έως τώρα αλλαγές είναι αρνητικές.

Σε ποσοστό 90%, οι πολίτες ζητούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται απ' ευθείας από τον λαό

Στην συντριπτική τους πλειονότητα, σε ποσοστό 90%, οι πολίτες ζητούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται απ' ευθείας από τον λαό και να του δοθούν ενισχυμένες αρμοδιότητες, γεγονός που, ουσιαστικά, παραπέμπει σε Προεδρική Δημοκρατία. Το 66% των ερωτηθέντων επίσης τάσσεται υπέρ της αλλαγής του Συντάγματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

1 σχόλιο:

  1. ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ !!! ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΝΑ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΛ/ΜΑΤΑ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή