Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Σώσον Κύριε τον Σαμαρά σου…

Σαμαράς
Ολοκληρώθηκε ο…θρησκευτικός τουρισμός του Αντώνη Σαμαρά στο Άγιο Όρος, με τον οποίο προσπάθησε να πείσει το χριστεπώνυμο πλήθος πως μόνο ο Θεός κι ο ίδιος βεβαίως μπορούν να το σώσουν. «Περνάμε δύσκολες ώρες.
 
Στη δύσκολη συγκυρία στρεφόμαστε σε εσάς», είπε στους αγιορείτες πατέρες ο πρωθυπουργός, ο οποίος έψαλε το «Πιστεύω» και το «Πάτερ Ημών», επιβεβαιώνοντας τις φήμες που θέλουν την Ελλάδα να απομακρύνεται επί των ημερών του όλο και πιο πολύ από την Ευρώπη και να στρέφεται όλο και περισσότερο προς το…ανεξίθρησκο Ιράν.
 
Νωρίς το πρωί ο κ. Σαμαράς παρέστη στη Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Πρωτάτου στις Καρυές, ενώ επισκεπτόμενος τη Μονή Ιβήρων ανάφερε στους μοναχούς πως η κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός τους ώστε να συνεχίσουν απερίσπαστα το πνευματικό τους έργο. Στην κρίση που περνά η χώρα και τις θυσίες που κάνει ο ελληνικός λαός, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός και κατά την επίσκεψη του στη Μονή Σίμωνος Πέτρα, εκφράζοντας, παράλληλα, την πίστη του ότι σιγά σιγά η Ελλάδα αφήνει πίσω τις μέρες της δοκιμασίας.
 
«Περνάμε δύσκολες ώρες, αλλά με τη βοήθεια του Θεού στεκόμαστε όρθιοι. Μας ζητήθηκαν μεγάλες θυσίες, αλλά αν ακόμα και στα δύσκολα η πολιτεία βρίσκεται κοντά σας, είναι γιατί έχουμε κοντά μας την Ορθοδοξία και τη γλώσσα. Πιστεύω ότι αφήνουμε πίσω μας τις μέρες της δοκιμασίας σιγά σιγά και η ελληνική πολιτεία θα μπορεί να ανταποκρίνεται πληρέστερα στο καθήκον της απέναντι στο Άγιον Όρος», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος βρήκε στο πρόσωπο ενός γέροντα στη Μονή Μεγίστης Λαύρας έναν θαυμαστή, που του είπε με δάκρυα στα μάτια: «Πρέπει να καταλάβει ο ελληνικός λαός να σε αγκαλιάσει. Αυτό παρακαλάω για να βγάλετε την Ελλάδα από την κρίση». Σώσον Κύριε τον Σαμαρά σου…

www.koutipandoras.gr

 

1 σχόλιο: