Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Νέος «πονοκέφαλος» για την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή για ένα ακόμα δωράκι στους τραπεζίτες!

Έντονη είναι η ανησυχία, εντός και εκτός συνόρων, σχετικά με τη σταθερότητα και τις προοπτικές της ελληνικής κυβέρνησης, στο επόμενο διάστημα, ιδιαίτερα από τη στιγμή που η κυβερνητική πλειοψηφία έχει διαμορφωθεί πλέον στον οριακό αριθμό των 153 βουλευτών.
 
Ξένες πρεσβείες στην Αθήνα αναρωτιούνται, σχεδόν σε κάθε ευκαιρία, ποιες μπορεί να είναι οι πραγματικές δυνατότητες διακυβέρνησης της χώρας, όταν η κοινοβουλευτική στήριξη είναι αυτή που είναι και το κλίμα παραμένει αρνητικό μέσα στη Βουλή, κάθε φορά που ένα κρίσιμο νομοσχέδιο έρχεται προς ψήφιση.

Αυτή τη φορά, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην αλλαγή του καταστατικού που επιβάλλεται να γίνει ως προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία επανα-ιδιωτικοποίησης των συστημικών τραπεζών.

Επειδή το Ταμείο τον περασμένο Ιούνιο αγόρασε ακριβά τις μετοχές στο πλαίσιο των αυξήσεων κεφαλαίου που είχε γίνει, τώρα, για να πουλήσει φθηνότερα, θα πρέπει να προηγηθεί νομοθετική ρύθμιση.

Πολλοί ωστόσο είναι εκείνοι οι βουλευτές που θεωρούν ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο γίνεται ένα ακόμα δωράκι στους τραπεζίτες και ούτε που συζητούν να υπερψηφίσουν μια τέτοια απόφαση.

Οπότε στην κυβέρνηση, σχεδόν με το «καλημέρα» του νέου χρόνου ετοιμάζονται για άλλη μια μεγάλη κοινοβουλευτική δοκιμασία, η οποία, το πιθανότερο είναι πως θα στοιχίσει μια με δύο ψήφους στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου