Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ: Απάντηση σε δημοσίευση του Συλλόγου Εργαζομένων Καλλικρατικών Δήμων Δελφών και Δωρίδας


EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                     
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ             Άμφισσα 07 Ιανουαρίου 2014          
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

             Αριθμ. πρωτ  : 38802

Ταχ. Δ/νση          :  Ρ.  Κοντορήγα 12                                                 
Ταχ. Κώδικας       : 331 00 Άμφισσα
Πληροφορίες       : Μαρ.Καπαρέλη
Τηλέφωνο           : 2265072077
Fax                     : 2265079230
                                                                                 ΠΡΟΣ    : Eκπρ. Σωματείου
                  Εργαζομένων
                 Καλλικρατικού Δήμων
                 Δελφών και Δωρίδας»
                 (διαμέσω του γραμματέα του)
ΘΕΜΑ      : Μη απαντήσεις σε αιτήσεις του συλλόγου μας
  Σχετικά    : α. Το  αριθμ 66/30.12.2013 έγγραφό σας.
                      β. Το  αριθμ 48/26.09.2013 έγγραφό σας.
                     γ. Το  αριθμ 57/17.10.2013 έγγραφό σας.
       Κατόπιν του α΄ σχετικού εγγράφου και των διαλαμβανομένων σ΄ αυτό,  σας παραθέτουμε τα κάτωθι :
Στις σχετικές β. και γ. αιτήσεις του συλλόγου εργαζομένων η αρμόδια Διοικητική υπηρεσίας έχει απαντήσει με τα αριθμ 28314/15.11.2013 και 31103/15.11.2013 έγγραφά της  και έχουν κοινοποιηθεί στο σύλλογό σας , δια μέσω του γραμματέα του συλλόγου ,  όπως αποδεικνύεται από το αρχείο της υπηρεσίας και επισημάνθηκε και προφορικά και προς τον  Αντιπρόεδρο του συλλόγου σας  σε σχετική πρόσφατη ερώτησή του.
Θα τονιστεί για τελευταία φορά  ότι αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά σας να ελέγχετε και να καταγγέλλετε οτιδήποτε  θεωρείτε ότι αφορά την προάσπιση των συμφερόντων  των μελών του συλλόγου εργαζομένων και όχι του μοναδικού συλλόγου εργαζομένων που υφίσταται εντός του Δήμου Δελφών , όμως με  ευπρεπή και αξιοπρεπή συμπεριφορά  προς τις αρμόδιες υπηρεσιακές  μονάδες και να μην προβαίνετε σε  αναξιοπρεπείς  δηλώσεις , όπως το έχετε ήδη πράξει .
     Σας ενημερώνουμε επίσης ότι η υπηρεσία τηρεί πιστά τις διατάξεις  του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (Ν.2690/1999 και των τροποποιήσεων αυτού ) όπως επίσης και τον Οδηγό Ορθής Διοικητικής  συμπεριφοράς  , με ιδιαίτερη μνεία στην εξυπηρέτηση δύστροπων πολιτών από τη διοίκηση  «…. Όταν έρχεται σε επαφή με πολίτη δύστροπο ή ιδιαιτέρως εριστικό, οφείλει να τον αντιμετωπίζει με ψυχραιμία και κατανόηση, αποφεύγοντας τις εντάσεις ή τους διαπληκτισμούς. Ακόμη και αν ο πολίτης τον προσβάλει, ο δημόσιος υπάλληλος οφείλει να διατηρήσει τον αυτοέλεγχό του και, εφόσον χρειασθεί, να ζητήσει τη συνδρομή του προϊσταμένου του για τη διευθέτηση της κατάστασης».
Αναφορικά με τα αιτήματα συναδέλφων σας απαντούμε ότι , δεν υπάρχει αναπάντηση  αίτηση ,  υπό την προϋπόθεση να μην απαιτείται περαιτέρω υπηρεσιακή ενέργεια από έτερη υπηρεσία για έκδοση ατομικής διοικητικής πράξης με τελικό αποδέκτη τη Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου.
Σε καθημερινή βάση επικοινωνούμε με την πλειοψηφία των συναδέλφων απ΄όλες τις οργανικές   μονάδες του Δήμου για την επίλυση υπηρεσιακών θεμάτων , ως οφείλουμε να πράττουμε και θεσμικά και σας επισημαίνουμε  ιδιαίτερα ότι ΕΜΕΙΣ δεν έχουμε επιλέξει τη συναδελφική ή υπηρεσιακή απομόνωση !! που αποδεικνύεται έμπρακτα από το συναδελφικό  σεβασμό και την ειλικρινή συνεργασία που εισπράττουμε  υπηρεσιακά.
     Οφείλετε να είστε προσεκτικοί όταν  εκφράζεστε σε γραπτή μορφή και να μην χρησιμοποιείτε γενικότητες του τύπου… « ότι υπάρχει …καθολική αντίδραση των εργαζομένων των Δήμων Δελφών και Δωρίδας»  όταν η πλειοψηφία των εργαζομένων των ανωτέρω Δήμων δεν αποδέχονται τις πρακτικές και την   υφιστάμενη συνδικαλιστική νοοτροπία  , επιλέγοντας την μη εγγραφή του σ΄ αυτό.
Παρακαλούμε να υιοθετήσετε φιλική και ευπρεπή διάθεση , όπως άλλωστε προσέρχεστε για να αιτηθείτε  την εξάντληση των  συνδικαλιστικών αδειών σας , αγνοώντας τις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες και τα διαλαμβανόμενα των εγκυκλίων σχετικά με τη χορήγηση αυτών, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο όπου η Τοπική αυτοδιοίκηση βάλλεται και αποδεκατίζεται  από ανθρώπινο δυναμικό( διαθεσιμότητα , πολλαπλές αποχωρήσεις συναδέλφων λόγω συνταξιοδότησης ) παρά τις αυξημένες μεταβιβαζόμενες αρμοδιότητες που επιτελεί.
      Ας ενστερνιστούμε λοιπόν όλοι , συμπεριφορές και πρακτικές που καθιστούν το δημόσιο λειτουργό άξιο της εμπιστοσύνης του κοινού και να τηρούνται οι βασικοί κανόνες καλής συμπεριφοράς και σεβασμού για την αντιμετώπιση των υπηρεσιακών θεμάτων.

Η  Προϊσταμένη Δ/νσης
Μαρία Δημ. Καπαρέλη
   ΠΕ Διοικ/Οικονομικού      
Συννημένα:   28314/15.11.2013(νέα εσωτ. αποστολή)
                      31103/15.11.2013(νέα εσωτ. αποστολή)
Κοινοποίηση :  Δήμο Δωρίδας
                        (να ενημερωθεί το προσωπικό σας)
                        Ανάρτηση σε τοπικό τύπο και ιστοσελίδες
Εσωτερική Διανομή : 
          Γραφείο Δημάρχου Δελφών
          Γραφείο Γενικού  Γραμματέα
          Αντιδήμαρχοι Δελφών
          Υπηρεσίες Δήμου Δελφών
          (να ενημερωθεί το προσωπικό ευθύνης σας) 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαμαρτυρία Συλλόγου Εργαζομένων Καλλικρατικών Δήμων Δελφών και Δωρίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου