Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Οι υποτακτικοί των τοκογλύφων ξεσπιτώνουν τους Έλληνες και μετά θα τους νοικιάζουν καταλύματα!


Μπαίνουμε στην τελική ευθεία ξεσπιτώματος των Ελλήνων με την άφιξη στην χώρα μας όλων των μεγάλων "αρπαχτικών" vulture funds, τα οποία μύρισαν το "αίμα" και έρχονται να αγοράσουν τα "κόκκινα" δάνεια των Ελλήνων, και μαζί με αυτά την μοίρα των σπιτιών τους.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση θα ακολουθήσει την ευρωπαϊκή "πατέντα" της κοινωνικής κατοικίας, δηλαδή θα νοικιάζει φθηνά καταλύματα σε όσους καταλήξουν άστεγοι λόγω των πλειστηριασμών.
Μεγάλα επενδυτικά ταμεία (hedge funds και private equity funds) που ειδικεύονται στην εξαγορά μη εξυπηρετούμενων εταιρικών δανείων έρχονται στην Ευρώπη, και ειδικά στην αιμορραγούσα Ελλάδα. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, σχεδιάζουν να δραστηριοποιηθούν έντονα στην Ευρώπη funds όπως τα Blackstone, KKR, Apollo Management, Strategic Value Partners, Cerberus, Angelo Gordon, Avenue Capital, Fortress, Lone Star και Oaktree Capital. Τα ταμεία θα εξαγοράζουν τα δάνεια από τις τράπεζες με σημαντική έκπτωση (50%-70%) και στη συνέχεια θα επιδιώκουν να ανταλλάξουν τα χρέη με μετοχές στις εμπλεκόμενες εταιρείες.
Για παράδειγμα ένα δάνειο το οποίο είναι κόκκινο (δηλαδή δεν εξυπηρετείται από τον δανειολήπτη) και είναι αξίας 100 χιλιάδων ευρώ θα υποβάλλεται σε κούρεμα από το fund (για παράδειγμα σε ποσοστό 40%). Στη συνέχεια το fund θα πουλάει αυτό το δάνειο και θα κερδίζει από την διαφορά.
Τα επενδυτικά ταμεία προεξοφλούν ότι οι σχετικές ευκαιρίες θα αυξηθούν κατακόρυφα στην Ευρώπη το 2014, αφού ολοκληρωθούν τα stress tests από την ΕΚΤ και οι τράπεζες είναι σε θέση να καταγράψουν τις απώλειες στα χαρτοφυλάκιά τους. Τα αμερικανικά fund είναι ενισχυμένα λόγω των σημαντικών κερδών που αποκόμισαν το τελευταίο διάστημα στην αμερικανική αγορά, με το σχετικό δείκτη να καταγράφει κέρδη άνω του 13% μόνο τον προηγούμενο μήνα.
Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό ήταν η έναρξη των πλειστηριασμών. Ο "κύβος ερρίφθη" και στην χώρα μας, μετά τις Ιρλανδία και Ισπανία, πιάνουν δουλειά και εδώ. Ήδη στην κυβέρνηση αναζητούν τρόπο να την βγάλουν "καθαρή" από την ανθρωπιστική κρίση που έρχεται. Μέσα στην πολιτική τους τρέλα, θέλουν να πιστεύουν ότι θα υπάρχουν τρελοί να τους ψηφίζουν ακόμα και όταν τους πάρουν τα σπίτια. Η έπαρση των πολιτικών να πιστεύουν ότι είναι αναντικατάστατοι!
defencenet.gr
 

1 σχόλιο:

  1. ΑΣΠΑΣΙΑ ΔΕΝ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΗΠΕΙΡΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΧΩΡΑΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ. ΕΝΑΣ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΣΚΕΨΟΥ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή