Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Νέα στοιχεία-φωτιά για το σκάνδαλο των υποβρυχίων

Νέα στοιχεία-φωτιά  για το σκάνδαλο των υποβρυχίων

Στοιχεία φωτιά που περιλαμβάνονται στη δικογραφία της εισαγγελίας Μονάχου για τις μίζες που δόθηκαν σε έλληνες αξιωματούχους προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση για τα γερμανικά υποβρύχια φέρνει στο φως ηREAL NEWS.
 
Απόρρητη έκθεση της FERROSTAΑL, που πούλησε τα υποβρύχια στην Ελλάδα, αποκαλύπτει τη διακίνηση μιζών ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ μετά το2002, περίοδο που υπουργός εθνικής άμυνας ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου.
 
Στην έκθεση αυτή, σύμφωνα με την εφημερίδα, γίνεται αναφορά στη δεύτερη ομάδα της μίζας και μέλη της τότε κυβέρνησης που ενορχήστρωσαν την πώληση των ελληνικών ναυπηγείων στη γερμανική εταιρία HDW.
 
Χαρακτηριστική είναι η εκτίμηση της έκθεσης με τίτλο CONTROL RISKS.: "Όσοι εργάστηκαν στενά με την προηγούμενη κυβέρνηση μπορεί να καταλήξουν στα δικαστήρια...κάποιες πηγές θεωρούν ότι οι αποκαλύψεις των μηχανορραφιών που έχουν γίνει πίσω από τις συμφωνίες του αμυντικού τομέα είναι απίθανες για τον εξής λόγο: Οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που ενορχήστρωσαν την πώληση στη HDW έχουν ασυλία απέναντι στον ελληνικό νόμο."
 
Τα στοιχεία αυτά μαζί με τις off shore εταιρίες που φέρονται να διακίνησαν τις "ωφέλιμες πληρωμές", όπως αναφέρονται, βρίσκονται ήδη στην κατοχή των ανακριτών διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλου που ερευνούν την υπόθεση των αμαρτωλών υποβρυχίων. Ήδη έχουν απολογηθεί μια σειρά κατηγορούμενοι και όλα δείχνουν πως οι δυο ανακριτές βρίσκονται στην τελική ευθεία. ​
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου