Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΚΙΡΡΑ… Έπεσε δέντρο από τον αέρα




Ο ισχυρός αέρας έριξε σήμερα δέντρο στην πλατεία της Κίρρας προκαλώντας ευτυχώς μόνο μικρής έκτασης υλικές ζημιές.. Άμεση ήταν και η παρέμβαση του Δήμου με συνεργεία για την απομάκρυνση του κορμού.
Όπως θα δείτε και στη φωτογραφία, ο κορμός του ευκαλύπτου ήταν σάπιος, πιθανότατα και γιατί μεγάλο μέρος του μπαζώθηκε αρχές της δεκαετίας του 90  λόγω της υπερύψωσης της πλατείας. Ίσως με αφορμή αυτό  να αρχίσει επιτέλους η συζήτηση της ανακατασκευής αυτής της πλατείας που είναι ανεκμετάλλευτη αλλά και  μοναδική αυτού του μεγέθους σε όλο το παραλιακό μέτωπο της Ιτέας και των Δελφών με αβαθή αμμώδη παραλία στην επαφή της με την θάλασσα. Η πλατεία αυτή με το έργο της αποχέτευσης της Κίρρας που θα ξαναδώσει στην παραλία και στη θάλασσά της   την καθαριότητα  που την καθιστούσε επί αιώνες την παραλία της Φωκίδας,  προσφέρεται για εκ του μηδενός σχεδιασμό σε μία μορφή που μπορεί να προσφέρει καθοριστικά στην ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου του Δήμου Δελφών. 

 

9 σχόλια:

  1. ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΠΕΣΕ Η ΤΟ ΒΟΗΘΗΣΑΝΕ.... ΝΑ ΠΕΣΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η μια εκδοχη για τον λογο που μπαζωθηκε και υπερυψώθηκε η πλατεια είναι οτι ετσι έβγαλε πολυ περισσότερα ο εργολαβος γραφοντας φυσικα στα παλια του τα παπουτσια την αχρηστευση της μοναδικης πλατειας σε επαφη με την θαλασσα του χωριου την καταστροφη της παλιοτερης παραλιας για μπανιο της φωκιδας την αρχιτεκτονικη ασχημια κ.λ.π. για να την πουμε αυτη κακοβουλη και συκοφαντικη, ποιος αλλος λογος μπορει να υπηρχε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί να την ξαναφτιάξουνε; Πριν πόσα χρόνια έγινε; 20; Και να την ξαναφτιάξουμε; Επειδή είναι ένα χάλι; Αυτή θέλαμε τότε αυτή φτιάξαμε. Ένα μπαζομένο βάθρο, την αμμούδα από κάτω δε τη θέλαμε. Τέλος. Εάν υπήρχαν βραβεία Χειρότερης Πλατείας Στερεάς Ελλάδας θα έθετε σοβαρή υποψηφιότητα.

    Ε όχι και καθαρότερη παραλία επί αιώνες της Φωκίδας. Τον τελευταίο αιώνα έβγαινε αποχέτευση σπιτιών, όχι παραδίπλα, αλλά μέσα στην παραλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αποκλειεται να επεσε αυτο το δεντρο μονο του μαλλον χρειαστηκε ενα μικρο χερι βοη8ειασ τ λετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1:32 ise isos ligo mikros alla mporis na rotisis. apo tote pou thimounte oi papoudes mas mexri to 80, oli h fokida otan elege pao gia mpanio enooyse se afti tin paralia. meta xtistikan ta polla spitia ke apoktise provlima. exis dikio se ola ta ala ala min tous xarizis ton topo sou. kantous stin akri kai kane to sosto esi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ 1:32 ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΙΩΝΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ. KAI ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΤΟ ΠΟΛΥ 30 ΧΡΟΝΙΑ. ΟΤΑΝ ΦΤΙΑΧΤΕΙ Η ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΟΥ ΤΗΣ ΚΙΡΡΑΣ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΟΥ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ. ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΥΧΑΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ; ΤΥΧΑΙΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΦΤΑΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΠΡΩΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΥΠΟΧΣΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΜΑ ΞΑΝΑΒΓΟΥΝ ΠΑΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΚΟΛΗΣΕΙ; ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΜΠΟΤΑΡΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΤΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΕΔΟΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ; BΑΖΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ, ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΞΑΝΑΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ;

    ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΡΗΜΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΡΗΜΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ, ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΧΑΡΙΖΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι χερι μπορει να εβαλε καποιος για να σαπισει ενας τετοιος κορμος και γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή