Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Ποια Εκάλη, κύριε Στουρνάρα θα πληρώσει;; Αυτοί που μας κυβερνάνε;

Του Σπύρου Γουδέβενου

Σήμερα σε συνέντευξη του κύριου Στουρνάρα, σε καθεστωτική Κυριακάτικη εφημερίδα, που παρεμπιπτόντως θα έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και καιρό λόγω χρεοκοπίας του ομίλου που την εκδίδει, αναφέρει σε ένα σημείο, "Ήρθε η ώρα, να πληρώσει και η Εκάλη".....
 
Υπονοώντας, προφανώς, όχι γενικά τους κατοίκους της περιοχής, αλλά την οικονομική άρχουσα τάξη της χώρας, που και αυτή, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, και την ΝΔ, χρεοκόπησαν την χώρα!.
 
Εκθέτουν απροκάλυπτα τους εαυτούς τους.
 
Η δήλωση Στουρνάρα, έρχεται στο μη υποψιασμένο(με δική του ευθύνη, κυρίως) μέρος της κοινής γνώμης, σαν παραδοχή, ότι η λιτότητα, οι περικοπές, οι φοροεπιδρομές, από το 2010 μέχρι σήμερα, αφορούσαν άνεργους, μισθωτούς, συνταξιούχους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και όχι την οικονομική ελίτ της χώρας....
 
Αυτά που έλεγαν, Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Παπαδήμος, Σαμαράς και ο ίδιος ο Στουρνάρας, περί δίκαιων μέτρων, όταν τα έπαιρναν, προφανώς τα διαψεύδει σήμερα ο ίδιος ο Στουρνάρας. Μόνο, και μόνο αυτό, η σημερινή του δήλωση είναι ηλίθια!
 
Πως την γλίτωνε μέχρι σήμερα η Εκάλη;
 
Η "Εκάλη",σήμερα είναι ίσως το πιο ευτυχισμένο κομμάτι του Ελληνικού λαού. Να μην ξεχνάμε, πρόσφατη έρευνα που βγήκε στην δημοσιότητα, σύμφωνα με την οποία οι "πλούσιοι" στην Ελλάδα, έγιναν ακόμα πλουσιότεροι την προηγούμενη χρονιά, κατά 12%.........
 
Η "Εκάλη", λοιπόν ήταν οι εφοπλιστές, που και προ κρίσης, είχαν δεκάδες φοροαπαλλαγές, οι οποίες μάλιστα αυξήθηκαν από την παρούσα κυβέρνηση
 
"Εκάλη", είναι οι μεγαλοεργολάβοι των αναθέσεων, που στο όνομα τους δεν θα βρεις καμία περιουσία, εισοδήματα των 10 ή 20 χιλιάδων ευρώ, αλλά κάνουν "χρυσή" ζωή, μέσω εταιριών τους, κανονικών ή Offshore, οι πρώτες από τις οποίες φοροαπαλλάσονται με δεκάδες τρόπους...Οι offshore, βέβαια, δεν τις αγγίζει κανείς.
 
"Εκάλη", είναι μεγαλοεπιχειρηματίες γενικά, που χρωστάνε σε ΙΚΑ, Εφορία, επί πολλά έτη, και προ κρίσης, και δεν τους ακουμπάει κανείς. Οι ίδιοι είναι, οι πρώτοι που φέσωσαν το τραπεζικό σύστημα της χώρας, με θαλασσοδάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ!
"Εκάλη" τέλος είναι, οι υψηλά αμοιβόμενοι κρατικοί λειτουργοί, διοικητές οργανισμών, μέλη Δ.Σ., γενικοί γραμματείς, φαρισαίοι, κτλ, που πάλι, νόμιμα, δεν πληρώνουν ψηλούς φόρους, με χρήση πολλών νομικών παραθύρων.
 
ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και λοιπά "μαξιλαράκια", το κόμμα της "Εκάλης".
 
Όλα τα παραπάνω προνόμια της 'Εκάλης", η ανοχή απέναντι της σαφέστατα έχει ταξικά αίτια. Σε Καπιταλιστικό σχηματισμό ζούμε, και είναι ο γνωστό, απλοποιώντας το, ότι ο Καπιταλισμός είναι το σύστημα, που πολλοί δουλεύουν, χαμηλά αμοιβόμενοι και ελάχιστοι κερδίζουν απίστευτα ποσά. Η "Εκάλη" ελέγχει την οικονομία της χώρας, και για να μπορεί να το κάνει, χρησιμοποιεί εδώ και 40 χρόνια, ΝΔ, και ΠΑΣΟΚ, κατά 90%(στο 10% βάλτε εφεδρείες, που πάντα υπήρχαν).
Η "Εκάλη" κυβερνάει την χώρα και σήμερα, πείθοντας πολλούς ηλίθιους ποπολάρους και στις τελευταίες εκλογές του Ιουνίου του 2012. Θυμηθείτε τότε, στην προεκλογική περίοδο του Ιουνίου 2012, ότι η ίδια η 'Εκάλη" έγινε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ, για να ανακόψει το ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Θυμηθείτε, παρακαλώ, τα κανάλια, τα ΜΜΕ γενικά, που τότε συντόνιζαν τις επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, πουλώντας φόβο, ψεύτικες δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, μοντάροντας δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, και στο τέλος, οι "δημοσιογράφοι", να μιλάνε για κατάρρευση της χώρας, αν βγει ο Τσίπρας.
Θυμηθείτε, τον εφοπλιστή Ρέστη, που σήμερα διαμένει σε κελί στον Κορυδαλλό, σε απάντηση της εξαγγελίας Τσίπρα, ότι θα φορολογηθούν οι εφοπλιστές, να βγαίνει στα κανάλια, και να προκαλεί λέγοντας.."Αν με βρει, ας με φορολογήσει"....Και πανηγύριζαν τότε στα πάνελ, οι βουλευτές ΝΔ, και ΠΑΣΟΚ, γιατί ο εφοπλιστής είχε δίκιο, και ο Τσίπρας ήταν απλά τρελός!
 
Σήμερα το κόμμα της Εκάλης, είπε ότι πρέπει να πληρώσει η Εκάλη......Και η δήλωση του εκπροσώπου του κόμματος, Στουρνάρα, έγινε, γιατί έχουμε λίγες μέρες ακόμα, μέχρι να περάσουμε, τα νέα μέτρα, και νομίζουν, ότι μπορούν να κοροϊδεύουν ακόμα τον Ελληνικό λαό!
 
Η "Εκάλη" στην εξουσία
 
Η "Εκάλη", όσο είναι στην εξουσία Σαμαράς, Βενιζέλος, Στουρνάρας, δεν πρόκειται να πληρώσει ποτέ. Η "Εκάλη" είναι στο Μαξίμου, Η "Εκάλη" είναι στο Υπουργείο Οικονομικών, Η "Εκάλη" είναι στο Υπουργείο Εργασίας.
 
Και ο συγγραφέας αυτού του άρθρου, ειλικρινά, αν αναλάμβανε ποτέ το Υπουργείο Οικονομικών, δύσκολα θα υπερφολογούσε τον εαυτό του!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου