Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Με τη μορφή του κατεπείγοντος οι πλειστηριασμοί στη Βουλή

Με τη μορφή του κατεπείγοντος και ως αυτοτελές νομοσχέδιο με ένα άρθρο θα έρθει την Πέμπτη στη Βουλή η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες. Η επεξεργασία του νομοσχεδίου θα αρχίσει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής την αμέσως επόμενη μέρα, Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, ενώ το Σάββατο, αναμένεται να συζητηθεί και να τεθεί σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια του Σώματος.
 
Σύμφωνα με βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Θ. Μπούρα, η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς θα κατατεθεί σε νομοσχέδιο την Πέμπτη με τη μορφή του κατεπείγοντος. Θα έχει ένα άρθρο, εκτός αν ενταχθεί και η ρύθμιση για τον ΦΠΑ στην εστίαση, οπότε θα έχει και δεύτερο.

Η ρύθμιση ισχύει αποκλειστικά για την πρώτη κατοικία και υπό αυστηρές προϋποθέσεις. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι προϋποθέσεις αυτές είναι το ακίνητο να είναι η κύρια κατοικία του δανειολήπτη, η αντικειμενική αξία της να μην ξεπερνά τα 160.000 ευρώ και το οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνά τα 25.000 ευρώ. Ως επιπλέον προϋπόθεση τίθεται και η καταβολή ελάχιστης μηνιαίας δόσης, προκειμένου η κατοικία να μην βγαίνει στο σφυρί.

Για όλα τα υπόλοιπα ακίνητα οι πλειστηριασμοί απελευθερώνονται.

1 σχόλιο:

  1. Τι είναι για την κυβέρνηση μερικές χιλιάδες άστεγων ακόμη;Σιγά τώρα μη χολοσκάσουν,το μόνο κατεπείγον είναι να τελειώνουν με τους πολίτες μη και δυσαρεστήσουν τους τροϊκανούς που θα' ρθουν το Γενάρη.Εξάλλου το' πε ένας βουλευτής της ΝΔ πρόσφατα πως δεν έχουμε κομμουνιστικό καθεστώς ώστε να' χουν όλοι ένα σπίτι κι ένα πιάτο φαΐ!!!Κατά τ'άλλα άρπαξαν την ψήφο πολλών αφελών φοβερίζοντας πως αν βγουν οι αριστεροί στην κυβέρνηση θα μας πάρουν τα σπίτια.Να μην ξεχάσετε,λοιπόν, όσοι τους ψηφίσατε, να ευχαριστήσετε την κυβέρνηση που μας προστατεύει τους αριστερούς...Θέλετε κι άλλη τέτοια προστασία;;;;;;Η Ασπασία τι θα ψηφίσει;;;;;(χαζή μάλλον απορία, θα ρωτήσει μετά την ψήφο-δολοφονία κάποιον αρμόδιο υπουργό "με τον δέοντα σεβασμό")

    ΑπάντησηΔιαγραφή