Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

112 υδατοδρόμια για υδροπλάνα σε όλη την Ελλάδα κανένα στη Φωκίδα!


Για άλλη μία φορά η Φωκίδα θα αποκλειστεί από ένα νέο μεταφορικό δίκτυο, αυτή τη φορά των υδροπλάνων. 112 νέα υδατοδρόμια αναμένεται να κατασκευαστούν σε όλη την Ελλάδα, καθώς η εταιρεία "Hellenic Seaplanes S.A./ Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε." αναμένεται να ξεκινήσει πτήσεις μέσα στο 2014.
Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι «σκοπεύει να ξεκινήσει πτήσεις με υδροπλάνα το 2014 και στο πλαίσιο αυτό θα δημιουργήσει δίκτυο με υδατοδρόμια σε όλη την χώρα. Η "Hellenic Seaplanes S.A./ Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε." έχει ήδη καταθέσει τον πρώτο φάκελο μέχρι σήμερα για αδειοδότηση υδατοδρομίου που αφορά το υδατοδρόμιο Βόλου και ετοιμάζει τον φάκελο για το υδατοδρόμιο Ζακύνθου.
 
Παράλληλα πολλοί δήμοι και Λιμενικά Ταμεία έχουν προκηρύξει τις διαδικασίες εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα υδατοδρόμιά τους και άλλοι προχωράνε με πλειοδοτικούς διαγωνισμούς για την παραχώρηση στα λιμάνια τους.
 
Συγκεκριμένα η "Hellenic Seaplanes S.A." έχει καταθέσει μετά από προκήρυξη τις προτάσεις της για αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίου χωρίς κάποια επιβάρυνση για το δημόσιο φορέα διαχείρισης του λιμένα σε Σητεία, Αγ. Νικόλαο, Σκόπελο, Λέσβο, Καλαμάτα και Αλόννησο».
Οπως είπε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ν.Χαραλάμπους, «η δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων και ανάπτυξη συγκοινωνιών με υδροπλάνο στη Ελλάδα είναι πλέον δεδομένη και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όλους τους προορισμούς».
 
Δυστυχώς μάλλον υπάρχει ανικανότητα ίσως και άγνοια να εκμεταλλευτούμε τον τουριστικό προορισμό των Δελφών, και να διασυνδέσουμε την περιοχή μας σε νέα τουριστικά δίκτυα και πακέτα, όπως αυτά των κρουαζιέρων και των υδροπλάνων.
 

10 σχόλια:

  1. ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ ΔΙΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΙΤΕΑ. ΑΛΛΑ Ο ΦΟΥΣΕΚΗΣ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΓΟΥΡΓΟΥΡΗ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ . ΦΟΥΣΕΚΗ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ........ ΚΑΙ ΕΣΥ ΓΟΥΡΓΟΥΡΙΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ. ΕΛΑΤΕ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΓΙΑ ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΑΙ........ΞΕΡΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ , ΕΝΑ ΜΟΝΙΜΟ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟ Η ΕΝΑ ΚΑΡΝΑΓΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΠΛΟΙΩΝ ΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΑΙ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ??? ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ !!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΖΗΤΑΜΕ !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ποιος δεν μας επιτρεπει να ειμαστε λιμανι με τουρισμο κυριε?
      Αν δεν ειμαστε. Καποιοι που εχουν συμφεροντα και καποιοι που με τα λεγομενα τους οπως εσεις τους αβανταρουν η στην καλυτερη τους ανεχονται?

      Διαγραφή
  3. Ασε καλυτερα μην...τρακαρει με κανα καραβι και τρεχουμε και δεν φτανουμε. Παντως αν κουβαλαγαν τα υδροπλανα βωξιτη μαλλον θα είχαμε ηδη καμια δεκαρια υδατοδρομια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφηστε την πλακα, ο πρωτος ανωνυμος σχολιαστης εχει δικιο.
    Η Ιτεα πραγματικα θα μπορουσε να ειναι ο σημαντικοτερος κομβος σε ενα δικτυο περιξ των αρχαιολογικων χωρων με συνδεση Κορινθου και ολων των κοντινων σε αυτη αρχαιολογικων χωρων,που ειναι πολλοι και των Δελφων.
    Αλλιως ειναι να θελεις καποιος 4 και πλεον ωρες Απο Ναυπλιο και αλλιως κατω απο 2.
    Αλλα ακομη και μια αεροδιακομιδη ενος επειγοντος ιατρικου περιστατικου θα μπορουσε να ειναι σωτηρια αν υπηρχε ενα τετοιο μεσο.
    Γιατι αλλο ειναι Ιτεα Πειραιας σε μια ωρα και αλλο σε τρεις.
    Α.ΛΗΞΟΥΡΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. GIA OTI KAKO GINETE STIN ITEA FTEI TO KARABI...Κ Ι ΒΟΚΣΙΤΕς;MIPOS FTEME K EMIS I IDIOI POY DEN KANOYME OYTEME TA ROYXA MAS...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΧΙ ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΔΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑ.ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΒΛΑΒΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΡΠΩΘΟΥΝ ΙΔΙΑ ΟΦΕΛΗ ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ.
      ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕ ΛΕΕΙ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ.
      ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΓΙΑΤΙ Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ.
      ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ.
      Α.ΛΗΞΟΥΡΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  6. Αυτό το χάρτη ποιος τον έφτιαξε;
    Η Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε.;
    Ή είναι προτάσεις ενδιαφέροντος από Δήμους και Λιμενικά Ταμεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εαν ο νέος δήμαρχος Δελφών καταφέρ
    ει και φέρει τα υδροπλάνα στην Ιτέα ολος ο νομος θα αλάξει οψην

    ΑπάντησηΔιαγραφή