Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΙΤΕΑ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

 
Ολυμπιακός Φωκικός και αστυνομική φύλαξη
Όλα καλά και ευχάριστα ως προς το αθλητικό, φίλαθλο κ.λ.π. κομμάτι της   αναμέτρησης της ομάδας του Ολυμπιακού   με την δική μας ομάδα τον Φωκικό. Η εποχή που ζούμε όμως έχει τεράστια προβλήματα και κάποια πράγματα πρέπει να τα προσέχουμε ως κόρη οφθαλμού και όχι πάνω στην  χαρά να τα κάνουμε όλα ίσωμα. Αυτά στα οποία θα αναφερθώ δεν υπήρχε εντελώς κανένας λόγος να συμβούν προκειμένου να γίνει ή όχι ο αγώνας.
Τα τελευταία χρόνια ενώ η εγκληματικότητα καλπάζει  η Πολιτεία κάνει περικοπές στα έξοδα για την Αστυνομία και ετοιμάζονται και για απολύσεις. Ακούγονται φήμες ότι σκέφτονται να μειώσουν τους αστυνομικούς στην περιοχή μας και  να κλείσουν Αστυνομικά Τμήματα ξεχνώντας και Δελφούς και αποστάσεις κλπ.. Ακούγεται ότι οι φωστήρες της Πολιτείας έχουν ήδη μισοεγκαταλείψει τα υπάρχοντα Τμήματα και κατά καιρούς για λάστιχα και βενζίνη η Αστυνομία της περιοχής μας  παρακαλάει   ιδιώτες χορηγούς και εταιρίες. Και αν δεν μου πει κάποιος ποιο είναι  το κριτήριο  της απόλυτης  ακεραιότητας του υποψήφιου ιδιώτη χορηγού, ας μου πει με τι σθένος και τι κύρος αύριο ο Αστυνομικός  θα διώξει ή θα συλλάβει αυτόν που  πληρώνει για την βενζίνη στο περιπολικό και λάστιχα για να μην σκοτωθεί ο ίδιος στην βάρδιά του ώστε να μπορέσει μετά από μια ακόμα ημέρα εργασίας να γυρίσει σπίτι να δει την γυναίκα του και τα παιδιά του. Πανελλαδικά το κύρος του Σώματος  στραπατσάρεται από τους επίορκους και θερμοκέφαλους συναδέλφους τους και η Πολιτεία χειροτερεύει την κατάσταση με τον τρόπο που χρησιμοποιεί την Αστυνομία απέναντι στην ίδια την κοινωνία που πεινάει , και πέφτει ολοένα και βαθύτερα στον οικονομικό γκρεμό που μας έχουν ρίξει. Τα κανάλια της ΤV, πολύ συστηματικά για να είναι τυχαία, δίνουν τεράστια δημοσιότητα στα αρνητικά γεγονότα για να πάρουν μπόνους οι Υπουργάρες που ανακάλυψαν ξαφνικά τον τροχό και αποκαθιστούν την τάξη. Ταυτόχρονα κρύβουν   αποφάσεις Τοπικών Ενώσεων Αστυνομικών που προσπαθούν να μείνουν δίπλα στην κοινωνία κρατώντας  αποστάσεις από τις απαράδεκτες  επιλογές της Πολιτείας.   Μέσα σε αυτή την κόλαση για το ηθικό των απλών αστυνομικών, οι μισθοί τους κόβονται σαν κοινοί δημόσιοι υπάλληλοι αλλά τους ζητάμε να υπερβάλουν εαυτό και να κάνουν καλά την δουλειά τους ρισκάροντας την ζωή τους απέναντι σε όλο και πιο βαριά οπλισμένους και όλο και περισσότερους εγκληματίες  μετρώντας νεκρούς ακόμη και εδώ στον δήθεν ήσυχο και ειρηνικό τόπο μας.
Πριν κάποια λίγα χρόνια, μας έπρηξαν οι τότε Υπουργάρες και προστάτες του κύρους και της αξιοπρέπειας της Αστυνομίας ότι οι Αστυνομικοί  δεν είναι παιδιά για θελήματα για να φυλάνε δωρεάν τους πλούσιους, τα ψώνια του θεάματος και τις αθλητικές ομάδες ιδιωτικών εταιριών που τζιράρουν εκατομμύρια ευρώ κάθε βδομάδα και εμπλέκονται κάθε τόσο  σε τεράστια οικονομικά σκάνδαλα. Και μίλησαν για την αξιοπρέπεια του αστυνομικού εργαζόμενου και το ηθικό όχι μόνο που πρέπει να έχει για να μπορέσει να κάνει καλά την δουλειά του αλλά και για το παράδειγμα που πρέπει να δίνει στην κοινωνία.
Ένα απλό ερώτημα για κάτι που δεν είδα μόνο εγώ και δεν ενόχλησε πάρα πολύ μόνο εμένα. Τι ήθελαν οι αστυνομικοί να φυλάνε το λεωφορείο του Ολυμπιακού ή ότι άλλο φύλαγαν τώρα που ήρθε για τον αγώνα με τον Φωκικό; Ακόμα και αν όσοι φύλαξαν αυτές τις βάρδιες δηλώσουν  όλοι οπαδοί του Ολυμπιακού και πως τους ήταν προσωπικά ευχάριστο το γεγονός θα μπορούσαν να πάνε εκεί με τα πολιτικά και να κάτσουν όσο ήθελαν. Αυτό που είδαμε είναι ένστολοι Αστυνομικοί μας να εκτελούν τσάμπα (από την δική μας τσέπη) χρέη ιδιώτη σεκιουριτά σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και  επαγγελματίες  αθλητές που βγάζουν σε ένα χρόνο πολύ περισσότερα απ’ ότι θα κερδίσουν από την δουλειά που κάνουν  σε όλη τους την ζωή όλοι οι Αστυνομικοί που έκαναν αυτές τις βάρδιες.
Δεν θέλω απάντηση για να ικανοποιηθεί όποιο τυπικό δικαίωμά μου ως πολίτης ή οποιαδήποτε  παραξενιά μου. Αν υπάρχει δίκιο στην ενόχληση η ερώτηση ας παραμείνει ως ρητορική και ας καταγραφεί η πολύ άσχημη εντύπωση που προκάλεσε το γεγονός  σε  μία άσχημη εποχή.  Οι  Αστυνομικοί που έχουμε να ασχοληθούν με την δουλειά που πρέπει να κάνουν σε ούτως ή άλλως δύσκολες συνθήκες. Ούτε χρόνος για περιττές δηλώσεις ούτε για θελήματα. Αν από την άλλη είναι άδικη η ενόχληση, μία συνοπτική αναφορά από τους υπεύθυνους του οικοδεσπότη Φωκικού για το θεσμικό καθεστώς που δικαιολογεί αυτό που είδαμε θα ήταν πολύ θετική και θα έβαζε και εμένα και όσους άλλους ενοχλήθηκαν στη θέση που πρέπει.
Κλείνοντας και σε υποθετικό επίπεδο. Εάν αυτό που έγινε έχει σχέση με οποιαδήποτε υποχρέωση σε οποιοδήποτε χορηγό ή  βενζίνης ή λάστιχων για τα περιπολικά  μας ή ότι παρεμφερές, θα καταπιούμε  την ντροπή για την κατάντια που έχουμε  επιτρέψει να φτάσει η Αστυνομία μας και  να μας το πουν στα ίσια. Με ότι προσφέρουν αγοράζουν   υπηρεσίες ιδιωτικής σεκιούριτη  όποτε τις χρειαστούν. Να μην το διπλοπληρώνονται και ως προσφορά στην φτωχή νηστική κοινωνία μας από την καλή τους την καρδιά.
 

2 σχόλια:

  1. TON YPEFUINO ASFALIAS TOY OLIMPIAKOY TON FONAZAN H ASTINOMIKI ....STRATIGO.JERETE GITH///PROIN ,,ATIKARXIS....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΧΕΤΕ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ 1. ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΠΟΣΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΠΟΥΛΜΑΝ ΜΕ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΚΑΙ β. ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΓΥΠΕΔΩΝ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΡΙΜΑΞΕΙ ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ???? 2. ΠΟΣΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΑΥΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ ??? ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ κ.λ.π. ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ????? ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ , ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΓΟΜΑΡΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή