Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Δελτίο επιδείνωσης του Καιρού

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός εκ νέου από τις βραδινές ώρες της Τρίτης και κυρίως την Τετάρτη με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην νότια νοτιοδυτική χώρα αλλά και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους στα πελάγη.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εστιάσουν κυρίως στην δυτική και νότια νοτιοανατολική Πελοπόννησο, την θάλασσα των Κηθύρων μέχρι και την δυτική Κρήτη ενώ βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος με νεφώσεις που θα δίνουν βροχές κατά διαστήματα στην δυτική Ελλάδα ,την Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.
Οι περιοχές που δεν φαίνεται να επηρεάζονται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι η ανατολική Θεσσαλία-βορειοανατολική Στερεά-Εύβοια ,η δυτική-κεντρική Μακεδονία .Βροχές όμως θα εκδηλωθούν στην ανατολική Μακεδονία και κυρίως στην Θράκη που ίσως τοπικά σε κάποιες περιοχές να ενταθούν πρόσκαιρα.
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι κάτοικοι της δυτικής και νότιας νοτιοανατολικής Πελοποννήσου καθώς τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά και κυρίως σε Μεσσηνία-Λακωνία-Αργολίδα-Κύθηρα μέχρι και την Κρήτη.
Ισχυρές βροχές τις βραδινές ώρες της Τρίτης και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης θα σημειωθούν και στα νησιά του κεντρικού και νότιου Ιονίου ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν και στην υπόλοιπη δυτική Ελλάδα (βόρειο Ιόνιο-Ήπειρος-δυτική & κεντρική Στερεά μέχρι και την βορειοδυτική Πελοπόννησο). Μέσα στην ημέρα τα φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές θα τείνουν να εξασθενούν και κυρίως στην βορειοδυτική Ελλάδα.

1 σχόλιο: