Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΦΩΚΙΔΑ: Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν την Πέμπτη 12 υπάλληλοι του ΤΑΣ

Picture


Λουκέτο στους ΤΑΣ
«Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ήταν καθαρά για το θεαθήναι», αναφέρει ο κ. Αγγελέτος
Να σημειώσουμε πως με το άρθρο 129 του νόμου 4199 για τις «Δημόσιες υπεραστικές οδικές μεταφορές επιβατών» που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης (ΦΕΚ Α' 216/11-10-2013) στην ουσία καταργήθηκαν οι Τομείς Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, όπου υπηρετούσαν περίπου 280 υπάλληλοι. Η διαθεσιμότητα πραγματοποιήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς οι εργαζόμενοι να γνωρίζουν περαιτέρω επίσημες λεπτομέρειες για το τι πρόκειται να συμβεί. Το οξύμωρο είναι ότι στην Ελλάδα, τη χώρα με τη μεγαλύτερη σεισμικότητα στην Ευρώπη αλλά και την περιοχή μας που έχει δοκιμαστεί αρκετές φορές στις φυσικές καταστροφές, η συγκυβέρνηση τον Αύγουστο αποφάσισε να καταργήσει τις κεντρικές υπηρεσίες που εξυπηρετούσαν τους σεισμόπληκτους, με πρόσχημα τη συγχώνευση οργανισμών και φορέων του Δημοσίου.
Μαζί με τους υπαλλήλους που βιώνουν αυτή τη στιγμή την εργασιακή και οικονομική ανασφάλεια, στον «αέρα» βρίσκονται τα ήδη πληγμένα επαγγέλματα του κλάδου της οικοδομής, ενώ στις αρμοδιότητες των ΤΑΣ ανάμεσα σε άλλα βρίσκονταν ο πρωτοβάθμιος και δευτεροβάθμιος έλεγχος των κτιρίων, οι αποζημιώσεις για επισκευή και ανακατασκευή.
Αξίζει να αναφερθεί πως στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κ. Γιώτα Γαζή εισηγήθηκε στο Σώμα την υπαγωγή των υπαλλήλων του ΤΑΣ στις αιρετές Περιφέρειας, όπου και λήφθηκε ομόφωνη απόφαση. Μάλιστα στην επιχειρηματολογία της η κα Γαζή επεσήμανε ότι με τη διάταξη αυτή πλήττεται ο θεσμός της Αποκέντρωσης και της ενίσχυσης της Αυτοδιοίκησης και ενισχύεται η αποσυγκέντρωση. Παράλληλα σημείωσε ότι γίνεται σύγκρουση αρμοδιοτήτων με τις διατάξεις του Καλλικράτη για την πολιτική προστασία η οποία είναι ρητά αρμοδιότητα των αιρετών Αντιπεριφερειαρχών, αφού υπηρεσίες που ασκούν τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες (Τομείς Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων) θα έπρεπε να υπάγονται στους αιρετούς Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων των Αιρετών Περιφερειών.
Μιλώντας στην εφημερίδα μας συντοπίτης μας υπάλληλος του ΤΑΣ Πύργου κ. Γιάννης Αγγελέτος, τόνισε πως σύμφωναμε σχετική ενημέρωση που έχουν οι εργαζόμενοι, μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013, τα πράγματα θα μείνουν ως έχουν και από αρχές του έτους που θα ξεκινήσει πάλι το στήσιμο των υπηρεσιών ίσως με κάποια ΚΥΑ δοθεί στους παλιούς υπαλλήλους κάποια επιπλέον μοριοδότηση. Σε ότι αφορά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο κ. Αγγελέτος ξεκαθάρισε πως πάρθηκε κατόπιν εορτής και πως ήταν απλά για το θεαθήναι.
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Ποιός μιλάει θεούλη μου! Θα τρελαθούμε. ο πλέον ευνοημένος του συστήματος.Σε ζηλεύω ρε Αγγελέτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή