Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Διαπλοκή στον Δήμο Δελφών



Ρεπορτάζ: Παναγιώτης ΒλαχουτσάκοςΔεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τις ημέρες και τα έργα των επικεφαλής του Δήμου Δελφών.

Το zougla.gr, μετά το εκτενές ρεπορτάζ που δημοσίευσε στις 25 Σεπτεμβρίου 2013 με τίτλο «Δήμος κερνάει, πολίτες πληρώνουν» (το οποίο απασχόλησε τόσο τις εισαγγελικές αρχές όσο και τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή), ανοίγει εκ νέου τον φάκελο της «αμαρτωλής» Δημοτικής Αρχής, με αφορμή την έρευνα που έκανε η Πολεοδομία σχετικά με παράνομες εγκαταστάσεις στις οποίες φιλοξενούνται κεραίες μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Η έρευνα έρχεται να προστεθεί στο κάδρο των αποκαλύψεων, μετά την ανάδειξη από την ηλεκτρονική μας εφημερίδα του γεγονότος ότι ο Δήμος, την ώρα που οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν χαράτσια και υπέρογκους φόρους, διέθετε τα χρήματα των φορολογουμένων για την εξόφληση λογαριασμών ρεύματος παράνομου καταυλισμού Ρομά της περιοχής.

Σήμερα, στο επίκεντρο του ρεπορτάζ τίθεται η εκμετάλλευση αυθαίρετων κτισμάτων, στα οποία η Δημοτική Αρχή όχι μόνο έχει τοποθετήσει παράνομα κεραίες τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών αλλά, χρησιμοποιώντας -για ακόμη μια φορά- τα χρήματα των δημοτών πληρώνει τους συντηρητές και εξοφλεί τους λογαριασμούς ρεύματος των εγκαταστάσεων!

Εκπέμπουν από αρχαιολογικό χώρο


Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, στον πολύπαθο δήμο υπάρχουν τουλάχιστον πέντε παράνομες εγκαταστάσεις, η καθεμία από τις οποίες φιλοξενεί περίπου έξι με οχτώ κεραίες.

Ενδεικτικό της παρανομίας που συντελείται είναι ότι ένα από αυτά τα κτίσματα βρίσκεται μέσα σε αρχαιολογικό χώρο, δηλαδή εντός ζώνης η οποία, σύμφωνα με τον κανονισμό, θα έπρεπε να ήταν απόλυτα προστατευμένη.

«Στεγάζονται παράνομες κεραίες μέσα σε κτίσμα που βρίσκεται στο δελφικό τοπίο στη ζώνη προστασίας απέναντι από τον αρχαιολογικό χώρο Δελφών και το μουσείο της περιοχής» αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές στο zougla.gr.



«Γκρεμίστε τα»


Οι καταγγελίες και οι αναφορές σχετικά με τις παράνομες εγκαταστάσεις στους Δελφούς προκάλεσαν την παρέμβαση της Πολεοδομίας, στελέχη της οποίας επισκέφθηκαν την περιοχή προκειμένου να ελέγξουν την βασιμότητα των καταγγελιών.

Οι ελεγκτές διαπίστωσαν πλήθος παραβάσεων και παραβιάσεων. Συγκεκριμένα, αποδείχθηκε ότι οι περισσότερες εγκαταστάσεις δεν διέθεταν τις απαιτούμενες άδειες και οι κεραίες είχαν τοποθετηθεί παράνομα.

Έπειτα από αυτό, η υπόθεση παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα και στο ΙΚΑ, προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες και να καταλογιστούν πρόστιμα.

Όπως επισημαίνουν στο zougla.gr οι καλά γνωρίζοντες τα πράγματα, «σήμερα βγήκε απόφαση της Πολεοδομίας σύμφωνα με την οποία πρέπει να κατεδαφιστούν άμεσα κτίρια ιδιοκτησίας του Δήμου Δελφών τα οποία, όπως διαπιστώθηκε, φιλοξενούν παράνομες κεραίες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις «δραστηριότητες» του Δήμου Δελφών έχει ενημερωθεί το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά και η γενική γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πόπη Γερακούδη.

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται... 

Πηγή: www.zougla.gr

6 σχόλια:

  1. ΝΑ ΤΑ ΓΚΡΕΜΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗ , ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΟΙ Μ...Σ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α ΡΕ ΦΟΥΣΕΚΗ ΠΑΛΗ ΣΟΥ ΒΓΑΛΑΝΕ ΤΑ ΑΠΛΗΤΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ. ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΗΡΘΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΟΥ ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΕ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΓΟΥΡΓΟΥΡΗ ΚΑΙ ΜΑΝΤΖΩΡΟ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΥΛΙΚΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΣΤΗΤΕ ΝΑ ΧΟΡΕΨΕΤΑΙ ΤΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΖΑΛΟΓΚΟΥ. ΑΡΕ ΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΔΕΝ ΠΗΣΤΕΥΩ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΓΥΡΙΣΩ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΣΤΗΛΩ ΣΤΙΣ ΚΑΝΝΕΣ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. επειδή οι εγκαταστάσες αυτές είναι όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών, εάν πράγματι είχαν ξεκινήσει να γκρεμίζουν τις εγκαταστάσεις θα φωνάζατε ότι στερεί ο Δήμος το δικαίωμα στην ελέυθερη ενημέρωση και ότι είναι βαλτοί από τη NOVA και το OTE TV για να αναγκαστούν όλοι οι δημότες να γίνουν συνδρομητές. Βέβαια φίλε καρτερία εσένα δεν σε απασχολεί γιατί είσαι Ιτιώτης και έχεις DEGEA. Ενώ πριν επί Παπαλάιου δεν είχες ψαχτεί από που γίνεται η αναμετάδοση του σήματος της τηλεόρασης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το δελφικο τοπίο το ενοχλουν καποιες ομπρέλες στην παραλία αλλα δεν υπάρχει προβλημα από τα κτίσματα των κεραιών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΟΥΓΚΛΑ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΒΟΔΙ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΟΥΓΚΛΑ. ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΚΟΛΛΗΜΕΝΕ ΤΟΠΙΚΙΣΤΗ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΚΑΙ ΒΕΛΑΖΟΥΝΕ ΟΠΟΤΕ ΜΟΥΓΚΡΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ. ΕΝΑΣ ΤΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΣ ΕΛΑΙΩΝΑΣ. ΟΛΟΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ Ή ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΜΑΖΙ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΘΡΑΣΙΜΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ. ΕΣΥ ΡΕ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ Ή ΠΟΛΕΜΑΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΣΑΜΠΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ; ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΨΟΦΑΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΗΣΟΥΝ Ο ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑΣΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΡΕ ΔΕΝ ΦΤΑΙΓΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΙΣ ΡΙΧΝΑΝΕ, ΕΣΥ ΕΦΤΑΙΓΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕΣ. ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΜΩΣ. ΑΚΟΜΑ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΛΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 8:35

    Όλα αυτα επειδή δεν συμφωνεί με τα δικά σου; Κατάλαβες ότι ήταν και καρπαζοεισπράτορας στο σχολείο; Πολύ τσακμάκι είσαι αδερφέ μου.

    Το θέμα αυτό είναι ανύπαρκτο τώρα και απλώς είναι συμπληρωματικό στο προηγούμενο της ζούγκλας. Κλασσική δημοσιογραφία μάκη ζούγκλα.
    Εκείνο ναι είναι θέμα. Πως πληρώνει ο δήμος το ρεύμα για τον καταυλισμό των τσιγγάνων στην Άμφισσα; Τώρα για το κιόσκι στις κεραίες πίσω από το Κόχραν, α πάγαινε να πούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή