Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Β.Κυριακάκ​ης: Δήλωση για τη σύλληψη και καταδίκη μαθητών

Φωτογραφία για Λαμία: Μαθητές αντιμέτωποι με συμμορίες ανήλικων ρομά [video]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καταδικάζοντας τους νέους καταδικάζεται το μέλλον
 
Πρωτοφανής και απαράδεκτη είναι η σύλληψη των 20 μαθητών και η αυτόφωρη εκδίκασή των 8, με διαδικασίες εξπρές χωρίς καν την παρουσία συνηγόρων υπεράσπισης και η καταδίκη 6 από αυτών διότι αγωνίζονταν για το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν παιδεία.
 
Η εξέλιξη αυτή, που προσβάλει βάναυσα τη δημοκρατία, είναι στα πλαίσια του δόγματος της μηδενικής ανοχής σε κάθε αγωνιζόμενο που αντιμάχεται την αντιεκπαιδευτική και μνημονιακή πολιτική. Είναι συνέχεια μιας σειράς μέτρων που συρρικνώνουν την εκπαίδευση, θέτουν σε διαθεσιμότητα περισσότερους από 2000 εκπαιδευτικούς και καταργούν ειδικότητες και τομείς των ΕΠΑ.Λ-ΕΠΑ.Σ στερώντας το δικαίωμα στους μαθητές να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στο Δημόσιο σχολείο. Στερεί από τους νέους το δικαίωμα αγώνα και αντίστασης σε μέτρα που εξαθλιώνουν τους ίδιους και της οικογένειές τους, που τους οδηγούν στην υλική και μορφωτική φτώχεια και υπονομεύοντας το μέλλον τους.
 
Η καταδίκη των μαθητών είναι καταδίκη όλων των αγωνιζόμενων!
 
Εκφράζω την αντίθεσή μου στην ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων και στην κατάργηση της δωρεάν Δημόσιας εκπαίδευσης και συμπαραστέκομαι στο δίκαιο αγώνα των μαθητών.
 
Κυριακάκης Βασίλης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας




Η φωτογραφία είναι αρχείου και δεν αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη σύλληψη μαθητών.  

2 σχόλια:

  1. AΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΔΙΚΑΣΑΝΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥΣ ΤΟΤΕ κ. ΒΟΥΛΕΥΤΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΣΟΣ ΚΟΜΠΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΟΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ . ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΛΗΜ/ΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ . ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΙ ΓΝΩΣΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΟΤΑΝ Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ Η ΑΠΛΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΔΙΟΡΙΖΕΙ Η ΕΔΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΣΥΝΗΓΟΡΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ , ΜΕΛΕΤΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΙΣΗ ΜΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΤΗΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΡΟΥΜΕΝΟ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ !!!!! ΑΝ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΑ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΟΜΠΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΨΥΦΑΛΑΚΙΑ !!!!! ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΠΤΙΣΤΟ ΤΟ ΟΤΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ . ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή