Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ κου. ΝΙΚ. ΔΡΟΛΑΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ


Π Α Ρ Α Ι Τ Η Σ Η
ΤΟΥ ΝΙΚ. ΔΡΟΛΑΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

Π Ρ Ο Σ

1.- Την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Δελφών
Ενταύθα
2.- Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φωκίδας
Ενταύθα
Σε συνέχεια της με αριθμό 2038/18-10-2013 επιστολής που μου απέστειλε το Επιμελητήριο Φωκίδας , Σας γνωρίζω ότι υποβάλλω και τυπικά τη παραίτησή μου από μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Δελφών , στην οποία η προηγούμενη Διοίκηση του Επιμελητηρίου με είχε ορίσει εκπρόσωπο , για τους παρακάτω λόγους :
Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Δελφών , παρά το γεγονός ότι συμμετείχαν σ΄ αυτή άνθρωποι που υπηρέτησαν και υπηρετούν με επιτυχία τον Πολιτισμό και κατ΄ επέκταση και τον Τουρισμό , το έργο της Επιτροπής δεν ήταν το αναμενόμενο. Περιορίσθηκε σε απλή διαχείριση ζητημάτων με ορίζοντα μικροπολιτικών συμφερόντων και πελατειακών σχέσεων. Επέλεγε τα θέματα ο Δήμαρχος κ. Φουσέκης, με την ίδια μεθοδολογία που χειρίζεται και τα ανάλογα ζητήματα του Δήμου και τα εισήγαγε δια της Προέδρου κ. Τασιού – Γουργουρή στην Επιτροπή , υποτίθεται προς διαβούλευση….
Επιγραμματικά αναφέρομαι στη διάθεση ποσού 87.500 ευρώ για έκδοση εντύπων και διάφορες εκδηλώσεις και ενώ περιλάμβανε όλες τις άλλες Δημοτικές Ενότητες , άφηνε την Άμφισσα απ΄ έξω.
Δεν προκήρυξε διαγωνισμό ανάμεσα σε εξειδικευμένες επιχειρήσεις όπως έχουν κάνει όλοι οι Δήμοι που θέλουν πραγματικά να προβληθεί με τον καλύτερο τρόπο το τουριστικό τους προϊόν , αλλά διέσπασε το αρχικό ποσό σε άλλα μικρότερα προκειμένου να αναθέσει απ΄ ευθείας την έκδοση των εντύπων και αυτό η Πρόεδρος ήθελε να το εμφανίσει ότι είναι επιλογή της Επιτροπής Τουρισμού. Όσο δε αφορά το τελικό προϊόν , μάλλον υποβαθμίζει αντί να αναδεικνύει τα αξιοθέατα της περιοχής του Δήμου .
Επίσης , αναθέτει απ΄ ευθείας μελέτη , πάλι χωρίς διαγωνισμό , για την εκπόνηση….προδιαγραφών της τουριστικής ταυτότητας του Δήμου Δελφών και δημιουργεί σύγχυση , με πολλούς να ομιλούν ακόμη και για αλλαγή του προσανατολισμού του τουριστικού αντικειμένου του Δήμου Δελφών , χωρίς να προκύψει καμία ωφέλεια και από τη μελέτη αυτή.
Ενώ τόσο προσχηματικά….…κόπτεται για την….ανάπτυξη , στρέφεται με σφοδρότητα εναντίον ξενοδοχειακής μονάδος της Άμφισσας, γιατί οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες δεν αποδέχονται αυτά που κάνει σε βάρος του τόπου και γι΄ αυτό δεν σιωπούν όπως σιωπούν όσοι τον ακολουθούν , όπως σιωπούν και οι περισσότεροι από τη σημερινή αντιπολίτευση του Δήμου.
Για τα παραπάνω , αλλά και για πολλά ακόμη , έκρινα ότι δεν μπορώ να συμμετέχω σε διαδικασίες μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.
Γι΄ αυτό παραιτήθηκα .-

Άμφισσα 21 Οκτωβρίου 2013
Νίκος Δρόλαπας

2 σχόλια: