Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Παραπέμπεται ο Παπακωσταντίνου για δύο Κακουργήματα και ενα πλημμέλημα.


166 ΝΑΙ -34 ΟΧΙ  παρών 67
Για τη νόθευση εγγράφου ο κ. Παπακωνσταντίνου παραπέμφθηκε μόλις με 166 ψήφους Κατά ψήφισαν 34 βουλευτές και 67 παρών.
Για το αδίκημα της απιστίας ψήφισαν υπέρ της παραπομπής του 206 βουλευτές, 42 κατά και βρέθηκαν και 18 ψηφοδέλτια παρών.
Για την παράβαση καθήκοντος υπέρ ψήφισαν 220 βουλευτές, 35 κατά και 11 παρών. Καρφιά για θάψιμο της λίστας απο Βενιζέλο και Διώτη  ενώ το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας παραπέμπει  τον Παπακωσταντίνου για 2 κακουργήματα και ένα πλημμέλημα !
«το πόρισμα προτείνει την παραπομπή μου στο Ειδικό Δικαστήριο με βαρύτατες κατηγορίες, οι οποίες επισείουν πολυετή φυλάκιση».
Yπενθυμίζεται ότι το κείμενο της πλειοψηφίας ζητά την άσκηση ποινικής δίωξης για τα αδικήματα της νόθευσης και απιστίας σε βαθμό κακουργήματος και της παράβασης καθήκοντος.
Νωρίτερα, ο κ. Παπακωνσταντίνου επιχείρησε μια υστάτη προσπάθεια να αντιστρέψει τα συντριπτικά εις βάρος του στοιχεία μιλώντας για «πολιτική δίωξη» με «προκατασκευασμένο πόρισμα» και για στοχοποίησή του επειδή – όπως είπε- «υπήρξα ο Υπουργός Οικονομικών που έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο».
Υποστήριξε ότι η περίπτωσή του είναι παρόμοια με την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου το 1989 και με του κ. Αμπτουλάχ Οτσαλάν, ενώ στο κλείσιμο της ομιλίας του επισήμανε με συναισθηματική φόρτιση ότι «από αυτή την ιστορία δεν έκανα περιουσία… χρέη έχω»! Επιχείρησε δε να μεταδώσει συναισθηματικό τόνο στην αίθουσα μιλώντας για «ανέντιμη δίωξη» και κάλεσε τους βουλευτές να τοποθετηθούν όχι με βάση το πόρισμα αλλά  «με όσα γνωρίζετε για εμένα».
Πέραν αυτών, επισήμανε ότι δεν ήταν αυτός που «έθαψε» την λίστα αλλά οι κ.κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και Ιωάννης Διώτης και πρόσθεσε για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «επιβραβεύεται και γίνεται αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών… Ave Ceasar! Morituri te salutant! Πόσος παραλογισμός μπορεί πια να χωρέσει σε αυτή την υπόθεση;».
Πάντως, ο  πρώην υπουργός έδειξε να έχει πλήρη επίγνωση της νομικά δύσκολης θέσης του λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «το πόρισμα προτείνει την παραπομπή μου στο Ειδικό Δικαστήριο με βαρύτατες κατηγορίες, οι οποίες επισείουν πολυετή φυλάκιση».
Πιο αναλυτικά, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε, ότι αρνείται τις κατηγορίες «ούτε απιστία έχω διαπράξει, ούτε νόθευση εγγράφου, ούτε παράβαση καθήκοντος» επισημαίνοντας ότι αυτός ήταν που έφερε την λίστα στην Ελλάδα.

1 σχόλιο:

  1. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ! ΠΕ ΠΑΙΔΙΑ! ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ? ΚΑΡΑΒΙΕΣ ΕΙΝΑΙ. ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΑΓΩΜΕΝΑ ΛΥΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΑΚΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΕΙΣ, Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ? ΤΟ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΝΟΧΕΣ. ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ NEXT PLEASE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή