Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Αλλάζουν τα πάντα στο Δημόσιο και τη φορολογία - Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων με μία απλή υπουργική απόφαση




- Το πολυνομοσχέδιο κατατέθηκε και θα πρέπει να έχει ψηφιστεί στη Βουλή έως τις 19 Ιουλίου
 - Στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνεται και ολόκληρο το φορολογικό νομοσχέδιο
 - Καταργούνται οι σχολικοί φύλακες και η δημοτική αστυνομία - Τι προβλέπεται για τη διαθεσιμότητα
 - Τέλος οι κρατικές χρηματοδοτήσεις για τους δήμους που δεν έχουν προϋπολογισμό
Το απόγευμα της Τρίτης κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο μαμούθ στη Βουλή και το οποίο αποτελεί έναν εφαρμοστικό νόμο 109 άρθρων, περιλαμβάνοντας μέσα σε αυτό και το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.
Το νομοσχέδιο αναμένεται να έχει ψηφιστεί έως τις 19 Ιουλίου έτσι ώστε να μπορέσει να εκταμιευτεί η πρώτη από τις δόσεις που εγκρίθηκε από το Eurogroup.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πολυνομοσχέδιο βγήκαν την τελευταία στιγμή τα θέματα όπως το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ενώ παρέμεινε η διάταξη το άνοιγμα της αγοράς καυσίμων.
Τη δυνατότητα κατάργησης θέσεων, κλάδων ή ειδικοτήτων σε υπουργεία, αυτοτελείς δημόσιες υπηρεσίες, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Ο.Τ.Α. α' και β' βαθμού, Ν.Π.Δ.Δ., προβλέπει το πολυνομοσχέδιο, που κατατέθηκε απόψε στη Βουλή, στο κεφάλαιο Δ' που αφορά τις διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Συγχρόνως, προβλέπεται η δυνατότητα σύστασης θέσεων.
Η κατάργηση ή σύσταση θέσεων θα γίνεται με απόφαση του υπ. Δ. Μεταρρύθμισης και του οικείου υπουργού, σε εκτέλεση σχετικών αποφάσεων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, μετά από τεκμηρίωση που στηρίζεται σε εκθέσεις αξιολόγησης δομών και σχέδια στελέχωσης.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου