Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Ευχαριστήριο από τη Φιλοζωική Ομάδα Φωκίδας


Ευχαριστήριο
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα, το «Amfissa Press» και το φαρμακείο της κ. Λαϊνη Κολλιαλή Παναγιώτας στην Ιτέα, για την ευγενική χορηγία αντιλυσσικών εμβολίων. Επίσης το φαρμακείο της κ. Ευτυχίας Παναγιώτα στον Επτάλοφο Φωκίδας, για την χορηγία αντιλυσσικών εμβολίων και την προσφορά ειδικών τιμών σε κτηνιατρικά είδη. Βοηθήστε μας να εμβολιάσουμε τα αδέσποτα ζώα του νομού μας και να δημιουργήσουμε «αντιλυσσική ζώνη» πριν ξεκινήσει επίσημα η κυνηγητική περίοδος, οπότε και θα ανεβούν τα σκυλιά στα βουνά. (Για όσους δεν γνωρίζουν η σοβαρή ασθένεια της λύσσας μεταδίδεται κυρίως από τα άγρια ζώα και τα θηράματα στα κυνηγόσκυλα αρχικά και στη συνέχεια από αυτά στα υπόλοιπα ζώα που ζουν στις πόλεις). Κάνουμε έκκληση τόσο στους κυνηγητικούς συλλόγους όσο και στους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, για άμεσο εμβολιασμό των ζώων που δεν έχουν ακόμα εμβολιασθεί. Η λύσσα υπάρχει, εμφανίσθηκε σε άλλες περιοχές της Ελλάδας (πρόσφατα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης) και απειλεί τόσο τα σκυλιά όλων μας, όσο και εμάς τους ίδιους.
Επίσης ευχαριστούμε θερμά τα μέλη μας στην Άμφισσα και την Ιτέα για την μηνιαία συνδρομή των 5 ευρώ που καταβάλουν ανελλιπώς, για τις ανάγκες των σκυλιών τόσο του καταφυγίου, όσο και των άλλων αδέσποτων που υποστηρίζουμε με τροφές και θεραπείες.
Τέλος με την ευκαιρία  να υπενθυμίσουμε ότι η δολοφονία ζώων με φόλες είναι σοβαρό ποινικό αδίκημα και επισύρει αυστηρές ποινές στους παραβάτες. Πρόσφατα στο Χρισσό Φωκίδας όπως μας κατήγγειλαν κάτοικοι του χωριού, παρατηρήθηκε μαζική δολοφονία αδέσποτων σκύλων με φόλες η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Η οργάνωση μυστικών περιπολιών των δύο ατόμων σε τυχαίες ώρες, οδήγησε πρόσφατα  στον Πειραιά στην αποκάλυψη και τη σύλληψη ενός θρασύδειλου 82 χρονου δολοφόνου ζώων. Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε για τις δολοφονίες ζώων στο Χρισσό να μας ενημερώσει, προκειμένου να προβούμε στις προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες, για την δίωξη του υπευθύνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου