Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΕΒΕ ΦΩΚΙΔΑΣ: Επιστολή διαμαρτυρίας για την κατάργηση των υπηρεσιών της Δ.Ο.Υ. Άμφισσας – Λιδωρικίου και τη μεταφορά τους στη Λειβαδιά


Έντονη αγανάκτηση εκφράζει η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Φωκίδας για την κατάργηση των υπηρεσιών της Δ.Ο.Υ. Άμφισσας – Λιδωρικίου. Το  ΕΒΕ Φωκίδας σε σχετική επιστολή διαμαρτυρίας επισημαίνει πως η Κυβέρνηση με την υλοποίηση του μέτρου αυτού, προβαίνει στην πλήρη απαξίωση του Νομού και των επαγγελματιών, ενώ ξεκαθαρίζει πως θα υπάρξει σθεναρή αντίσταση στην υποβάθμιση οποιασδήποτε υπηρεσίας και κυρίως της Δ.Ο.Υ.
Αναλυτικά η επιστολή του Επιμελητηρίου Φωκίδας η οποία έχει αποσταλεί στον Υπουργό και τον Υφυπουργό Οικονομικών, τη Βουλευτή Φωκίδας, την Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας και τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. Άμφισσας έχει ως εξής:
Θέμα: «Κατάργηση Υπηρεσιών Δ.Ο.Υ. Άμφισσας – Λιδωρικίου»
Η Διοίκηση του ΕΒΕ Φωκίδας πληροφορήθηκε με μεγάλη έκπληξη την μεταφορά των Τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού της Δ.Ο.Υ. Άμφισσας – Λιδωρικίου στη Λιβαδειά.
Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας διότι θεωρούμε ότι, με την υλοποίηση του ως άνω μέτρου η Κυβέρνηση προβαίνει σε συρρίκνωση και πλήρη απαξίωση του Νομού μας στερώντας από τους επαγγελματίες – μέλη μας παρεχόμενες υπηρεσίες από την υπάρχουσα Δ.Ο.Υ.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τη διαρκή προσπάθεια υποβάθμισης του τόπου μας από πλευράς Κυβέρνησης που οξύνει τα ήδη υπάρχοντα καθημερινά προβλήματα των επαγγελματιών – μελών μας.
Καλούμε, τον Υπουργό Οικονομικών να αποσύρει την ως άνω απόφαση, προκειμένου η Δ.Ο.Υ. Άμφισσας – Λιδωρικίου να μπορεί να λειτουργεί εύρυθμα και αποτελεσματικά με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες των φορολογουμένων και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας.
Ζητάμε την ίση μεταχείριση των επαγγελματιών – μελών μας, καθώς λόγου της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας του τόπου μας η εξυπηρέτηση τους από άλλες Δ.Ο.Υ. όμορων νομών είναι χρονοβόρα, ενώ κάποιες μέρες του χρόνου μπορεί να είναι ακόμη και αδύνατη λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών.
Δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε σθεναρά σε ρυθμίσεις που οδηγούν σε υποβάθμιση της Δ.Ο.Υ. Άμφισσας – Λιδωρικίου που την παροπλίζει και την καθιστά αδύναμη να λειτουργεί απρόσκοπτα προς εξυπηρέτηση των επαγγελματιών – μελών μας.
Αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση
Η επιστολή διαμαρτυρίας του Επιμελητηρίου έχει να κάνει με την τελευταία απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου σύμφωνα με την οποία  από τις 17 Ιουνίου καταργήθηκαν ακόμη  20 ΔΟΥ  και 45 σημεία ελέγχου που εντάσσονται σε αντίστοιχες μεγαλύτερες μονάδες  ενώ ακόμη  14 ΔΟΥ , μεταξύ των οποίων και η Άμφισσας-Λιδωρικίου θα ενοποιηθούν την 1 Σεπτεμβρίου 2013.
Με τον τρόπο αυτό σημειώνει η τότε  ανακοίνωσή του  υπουργείου  Οικονομικών θα εκπληρωθεί η μνημονιακή υποχρέωση για λειτουργία 120 ΔΟΥ σε επίπεδο χώρας εντός του 2013, έναντι των 290 ΔΟΥ που λειτουργούσαν το 2011.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρώτη φάση του σχεδίου ενοποίησης (Οκτώβριος 2012) είχε ανασταλεί η λειτουργία 47 ΔΥΟ ενώ κατά β φάση (Ιανουάριος 2013) είχε ανασταλεί η λειτουργία 51 ΔΟΥ.
Α. Στην Περιφέρεια αναστέλλεται η λειτουργία των ακόλουθων σημείων ελέγχου, τα οποία εντάσσονται στην αντίστοιχη ΔΟΥ:
της ΔΟΥ Θήβας στη ΔΟΥ Λειβαδιάς,
της ΔΟΥ Καρπενησίου στη ΔΟΥ Λαμίας,
της ΔΟΥ Άμφισσας στη ΔΟΥ Λειβαδιάς,

3 σχόλια:

  1. ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΡΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ.ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΕΥΟΥΝ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.ΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ.ΜΗΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΠΑΣΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. την πεμπτη 7 εκαναν απεργια και την παρασκευη 4 υπαλληλοι σιγα μην ιδρωσει το αυτι κανενος, τι λετε αν κανατε καμια καταληψη κτιριου οταν επρεπε ισως κατι καταφερνατε και θα ειχατε και την συμπαρασταση του κοσμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νωρις το θυμηθύκατε. Καληνύχτα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή