Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Το κρέας στη διατροφή των Αρχαίων Ελλήνων


image053.jpg
 
Καθημερινή σκηνή σε κρεοπωλείο των Αθηνών.
Ο κρεοπώλης τεμαχίζει κομμάτι κρέατος ενώ τον διευκολύνει ο βοηθός του.
Από αγγείο του 6ου αι..
 
 
 
 
 
 
Οι αρχαίοι Έλληνες φρόντιζαν στα γεύματα και στα δείπνα τους, τα τραπέζια να είναι πλούσια. Αποτελούνταν συνήθως από ψωμί, γλυκίσματα, φρούτα, ελιές, πίτες, κρέατα και χορταρικά... Φυσικά και από άφθονο κρασί. Από τα όσπρια, γνωστά στους αρχαίους ήταν τα φασόλια, οι φακές, τα ρεβίθια (που τα προτιμούσανε ψημένα), τα μπιζέλια και τα κουκιά, που τα έτρωγαν, συνήθως, σε πουρέ (έτνος). Οι Αθηναίοι συνήθιζαν να έχουν στα σπίτια τους μεγάλη ποικιλία τροφών όπως ψωμί, λουκάνικα, σύκα, γλυκίσματα, μέλι…
Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου