Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ραγδαίες εξελίξεις! Βενιζέλος - Κουβέλης αποφασίζουν στις 6 το μέλλον της κυβέρνησης Σαμαρά


Ραγδαίες εξελίξεις και πρωτοβουλίες από τους κυβερνητικούς εταίρους
Τρίζουν τα θεμέλια της κυβέρνησης μετά την απόφαση Σαμαρά για το λουκέτο στην ΕΡΤ, αφού ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ζητούν από κοινού από τον πρωθυπουργό να άρει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα πάψουν να στηρίζουν την κυβέρνηση και θα οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.
Στις έξι το απόγευμα Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης θα συναντηθούν στη Βουλή προκειμένου να αποφασίσουν και πάλι από κοινού τις επόμενες κινήσεις τους. Ήδη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει συγκαλέσει εκτάκτως το Πολιτικό Συμβούλιου του κόμματος προκειμένου να αποφασιστεί συλλογικά η στάση που θα ακολουθήσει η Ιπποκράτους.
Και στα δύο στρατόπεδα υποστηρίζουν πως η κατάσταση είναι οριακή πλέον για την κυβέρνηση και σύμφωνα με πληροφορίες στέλνουν τελεσίγραφο στον πρωθυπουργό «λέγοντας Ο Σαμαράς είναι αυτός που ρίχνει την κυβέρνηση».
Στην Αγίου Κωνσταντίνου τονίζουν πως ναι μεν ο πρωθυπουργός του είχε πει για τις προθέσεις του για την ΕΡΤ, ωστόσο ο Φώτης Κουβέλης ήταν απόλυτα αρνητικός με το ενδεχόμενο του λουκέτου στη δημόσια τηλεόραση.
Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Φώτη Κουβέλη και συμφώνησαν να προχωρήσουν σε κοινή πρωτοβουλία για να συζητηθεί νωρίτερα η πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Έτσι η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσουν άμεσα πρόταση νόμου για την επίσπευση της επικύρωσης ή μη της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που μονομερώς προχώρησε η ΝΔ.

 

2 σχόλια: