Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΙΤΕΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ   14-12-2012 

Την Τετάρτη 12/12/2012 μέλη της πρωτοβουλίας καθώς και  συμπολίτες  μας από άλλους φορείς (σωματείο συνταξιούχων, δημοτική ενότητα κτλ)  παρευρεθήκαμε   στο Γ. Ν. Άμφισσας  όπου θα συνεδρίαζε το 9μελές επιστημονικό συμβούλιο.
 Οι αποφάσεις του τελευταίου θα αφορούσαν το Κ.Υ. Ιτέας, την στελέχωση του, άρα  και το Κ.Υ. Λιδορικίου.
Πριν την συνεδρίαση συναντηθήκαμε με τον Προεδρεύοντα του επιστημονικού συμβουλίου, παρουσία της διοικήτριας του νοσοκομείου.
Για άλλη μια φορά εκθέσαμε τις απόψεις μας που είναι απόψεις της συντριπτικής πλειοψηφίας της πόλης  και συγχρόνως καταθέσαμε 1500 περίπου υπογραφές συμπολιτών, οι οποίοι διαχρονικά στηρίζουμε την ύπαρξη και πλήρη λειτουργία του Κ.Υ. Ιτέας. Ζητήσαμε την τήρηση των συμφωνηθέντων και των δημόσιων δηλώσεων όλων των υπευθύνων (της διοικήτριας νοσοκομείου, της Βουλευτού, της αντιδημάρχου) και 
Επιπλέον ζητήσαμε να γίνεται αιμοληψία έστω για μία ή δύο ημέρες την εβδομάδα στο κέντρο Ιτέας αλλά και στο Λιδορίκι.
Επιχειρηματολογήσαμε σε αυτό επικαλούμενοι την ταλαιπωρία και την οικονομική επιβάρυνση όχι μόνο των κατοίκων της πόλης αλλά και των όμορων περιοχών από την μετάβαση στην Άμφισσα και τον αναγκαστικό «συνωστισμό» εκεί, αφού κανένας ιδιώτης μικροβιολόγος δεν είναι στον ΕΟΠΥΥ.
Συμπολίτες συμπολίτισσες,
Το επιστημονικό συμβούλιο δεν κατέληξε σε απόφαση. Ισχυρίστηκαν ότι έγινε ενημέρωση και η απόφαση θα παρθεί εν καιρώ. Στην πραγματικότητα δραπέτευσαν από τις ευθύνες τους, βλέποντας τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί περιμένοντας μια υπεύθυνη απάντηση. Αυτό όμως δεν συνάδει με επιστήμονες υγείας.
Οι πολίτες ζητάμε κοινή πορεία με τους εργαζόμενους στην υγεία για την αντιμετώπιση της διάλυσης της δημόσιας υγείας από την κυβερνητική πολιτική. Αγωνιζόμαστε όχι για να μοιράσουμε την φτώχεια, αλλά για να διεκδικήσουμε την αναβάθμιση και των κέντρων υγείας και του νοσοκομείου του νομού μας.
Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν σχέδια δημιουργίας ιδιωτικού κέντρου υγείας στην περιοχή, πιθανόν, αν όχι και με βεβαιότητα, με εμπλεκόμενους παράγοντες του Δημόσιου χώρου….
Η υποβάθμιση επομένως των υπαρχόντων δομών υγείας του ΕΣΥ είναι βούτυρο στο παντεσπάνι των ιδιωτών. Είναι όμως και αργός θάνατος για τους άνεργους, χαμηλοσυνταξιούχους, μισθωτούς και οικονομικά ανήμπορους πολίτες.
ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΑΚΡΙΒΑ  εμείς σαν πρωτοβουλία με όση δύναμη μας δίνετε θα συνεχίσουμε….
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου