Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΤΕΑΣ-ΚΙΡΡΑΣ-ΤΡΙΡΤΑΙΑΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΤΕΑΣ ΚΙΡΡΑΣ ΤΡΙΡΤΑΙΑΣ

 
 Ιτέα 29.11.2012

                                                                                                          

Αγαπητά μας Μέλη,

 
                                    Η σημερινή μας επικοινωνία  θα σας ενημερώσει για θέματα που αφορούν την πόλη που ζούμε και τους  συνδημότες μας , και το Δ.Σ. του Συλλόγου μας θεωρεί απαραίτητη την παρουσία σας.

 
1. Σας γνωρίζουμε ότι την 08.12.2012 και στις 7 το απόγευμα στην  αίθουσα του ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΕΙΟΥ   Πολιτιστικού Κέντρου Ιτέας θα πραγματοποιηθεί   ενημερωτική  εκδήλωση με θέμα  «ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ»

Ομιλητές θα είναι:

Σκαρίμπας Ευθύμιος    Μηχ//γος Μηχ/κός

Τι είναι χωροταξικός σχεδιασμός.

Δελφικό Τοπίο , ΓΠΣ, Χωροταξικό Περιφέρειας και

Ειδικά Εθνικά Χωροταξικά  Πλαίσια.

Χατζηνικολή  Κων/να  Τοπογράφος Πολεοδόμος

Τι σημαίνει ΓΠΣ  για την περιοχή μας ,ποιες είναι οι τελευταίες  εξελίξεις του και ποια η συνέχεια του.

Βαφειάδης Γρηγόρης  Αρχαιολόγος

Οι αρχαιολογικοί χώροι ως μοχλός ανάπτυξης της περιοχής μας.

Περιμένουμε οπωσδήποτε να παραβρεθείτε σε αυτή την εκδήλωση.

 
            2. Κέντρο Υγείας Ιτέας.  Λόγω συνταξιοδότησης Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας και του Κέντρου Υγείας Ιτέας  υπήρξε άμεση ανάγκη μετακίνησης  ιατρού από το Κ.Υ. Ιτέας στο Κ. Υ. Λιδορικίου. Αμέσως μόλις το πληροφορηθήκαμε  προέβημεν σε ενέργειες για την ανάκληση αυτής της απόφασης. Στείλαμε άμεσα επιστολή μας  στην Δημοτική Ενότητα της Ιτέας, στο Κ. Υ. Ιτέας, και βέβαια στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας, η Διοίκησης του οποίου είναι άμεσα  υπεύθυνη για αυτά τα θέματα. Αμέσως κινητοποιηθήκαμε και είχαμε ,σχετική συνάντηση μαζί με την Αντιδήμαρχο κα Λαϊνη και με την Υποδιοικήτρια του Νοσοκομείου Αμφισσας κα Δήμητρα Καραγιώργου στο Δημοτικό μας κατάστημα. Τόσο η  κα Αντιδήμαρχος  αλλά και  εμείς εκφράσαμε την έντονη αντίδραση     μας  για την μετακίνηση ιατρού προς το Κ.Υ. Λιδορικίου. Η κα Δ.Καραγιώργου μας βεβαίωσε ότι  αυτή η μετακίνηση θα ισχύσει μόνο για ένα τρίμηνο και σε αυτό το διάστημα θα  στέλνει  άλλους περιφερειακούς γιατρούς για κάλυψη του κενού.

 
            3. Τα τρίτο θέμα μας είναι καθαρά κοινωνικό. Αφορά το Κοινωνικό Παντοπωλείο που η Δημοτική μας Ενότητα έχει ήδη δημιουργήσει. Σας παρακαλούμε όλους όσοι φυσικά έχουμε  την δυνατότητα να μαζέψουμε διάφορα πράγματα  που θα σας αναφέρουμε και βέβαια υπάρχουν ειδικοί εθελοντές που τα συγκεντρώνουν τα ξεχωρίζουν και τα διανέμουν  σε πραγματικά άπορες οικογένειες όπου  έχει ελεγχθεί η οικονομική τους κατάσταση. Τα είδη αυτά παρακαλούμε να συγκεντρωθούν στο γραφείο μας μέχρι την 15.12.2012 και είναι ΤΡΟΦΙΜΑ όπως. Λάδι, τοματοχυμός Ξύδι, Μπισκότα .Ζυμαρικά, Ζάχαρη, Αλάτι, Φυτίνη Γάλα Εβαπορέ, Μέλι, Βρεφικές Κρέμες , Κονσέρβες τόνου και χοιρινές, μαρμελάδα , ελληνικός καφές, Επίσης ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ όπως Υγρά καθαρισμού, για πλύσιμο πιάτων ,σκόνες πλυντηρίου, χλωρίνες, βρεφικές πάνες,ν χαρτοπετσέτες, ρολό κουζίνας και ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ όπως πάνες ακράτειας ενηλίκων, οδοντόκρεμες, Υγρά μωρομάντηλα, σαπούνια ,σερβιέτες,  οδοντόβουρτσες, χαρτί υγείας σαμπουάν.  Αυτά θα τα συσκευάσουμε και θα τα στείλουμε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο για   διανομή   εντός των εορταστικών ημερών που μας έρχονται.

 
            Τέλος σας πληροφορούμε ότι την 19η Δεκεμβρίου ημέρα Τετάρτη και στις 7 το απόγευμα η Δημοτική μας Ενότητα σε συνεργασία  και με τους οργανωμένους Συλλόγους της πόλης μας  προετοιμάζει μια πολύ ωραία Χριστουγεννιάτικη Γιορτή και σας προσκαλούμε  να συναντηθούμε  όλοι στο ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΕΙΟ .

            Ευχαριστούμε.

 
     Η Πρόεδρος                                                                Ο Γραμματέας

Σοφία Μανωλιουδάκη                                                 Γεώργιος Κουτσούκος

           

 

3 σχόλια:

  1. Σχετικά με το δεύτερο θέμα του Κ.Υγείας ο Σύλλογος έμεινε ικανοποιημένος από τη θέση της κας Καραγεώργου ότι αυτή η μετακίνηση θα ισχύσει μόνο για ένα τρίμηνο και σε αυτό το διάστημα θα στέλνει άλλους περιφερειακούς γιατρούς για κάλυψη του κενού; Και ενώ η απόφαση της μετακίνησης κοινοποιήθηκε και υλοποιείται η κάλυψη έχει προβλεφθεί ή θα προβλεφθεί; Και μετά τους τρεις μήνες τι θα ισχύσει; Θα γίνουν προσλήψεις; Από "θα" έχουμε χορτάσει. Ο Σύλλογος θα καλέσει τα μέλη του να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων για επίλυση του προβλήματος που θα γίνει τη Δευτέρα στις 5 το απόγευμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αξιολογότατε και δραστηριότατε Σύλλογε των Συνταξιούχων Ιτέας-Κίρρας, όπου η δράση σου έχει ξεπεράσει κατά πολύ, άλλους Συλλόγους-σφραγίδες, οφείλω να διορθώσω κάτι στην ανακοίνωσή σου. Η ημερομηνία για την συνάντηση-γιορτή, δεν έχει ακόμα καθοριστεί, εκτός και αν η κα Βούλγαρη την οριστικοποίησε και δεν έχει προλάβει να ειδοποιήσει όσους είχαν πάρει μέρος σε εκείνη την συνάντηση. Μην ξεχνάτε ότι είχε πεί ότι θα στείλει σχετικό κείμενο στους κινητοποιημένους Συλλόγους από την επομένη ημέρα, Τρίτη, αλλά ακόμα τίποτα. Κάποιοι ακόμα περιμένουν. Και να σημειώσω ότι την Δευτέρα 3-12-2012 που έχει κανονιστεί η συγκέντρωση στο Κέντρο Υγείας, η κυρία Καραγιώργου θα απουσιάζει, θα είναι στην Λαμία για ...οδηγίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λυπάμαι πραγματικά που αναγκάζομαι να σχολιάσω την ανακοίνωση σας.
    α)Προφανώς δεν παρακολουθείτε το διαδύκτιο,διαφορετικά θα γνωρίζατε τις ανακοινώσεις-αναρτήσεις για τα συγκεκριμένα θέματα που τρέχουν εδώ και μέρες.
    β)Θεωρώ απαράδεκτο τον απαξιωτικό τρόπο που σχολιάζετε το θέμα του Κ.Υ.Ιτέας.
    *Για το θέμα του χωροταξικού σχεδιασμού προτρέπετε όλους να παρευρεθούν και καλά κάνετε.
    *Το κοινωνικό παντοπωλείο είναι για εσάς ένα καθαρά κοινωνικό θέμα και παίρνετε και θέση και μπράβο σας.
    *Το θέμα με το ΚΈΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΤΕΑΣ για σας τι ακριβώς είναι. Ετσι όπως το θέτετε μου θυμίζετε περισσότερο γραμματέα που συντάσει το οργανόγραμμα της κ. Καραγιώργου παρά σύλλογο συνταξιούχων.Λέτε οτι συναντηθήκατε με την κ. αντιδήμαρχο και την κ.Καραγιώργου, φαντάζομαι οτι δεν θα σας πέρασε απο το νού να ρωτήσετε και τους άμεσα ενδιαφερόμενους γιατρούς αν έχουν να πούν κάτι επ'αυτού ή μήπως δεν σας ενδιαφέρει; Θεωρείται τα λεγόμενα της κ. Καραγιώργου θέσφατο, οτι ετσι θα γίνει...κι αν δεν...αυτό ποιός το διασφαλίζει, άλλωστε η προιστορία λέει οτι προσπαθούν να κλείσουν το ΚΥ Ιτέας.
    Στο διαταύτα... το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό απο ότι θέλετε να το παρουσιάσετε και δεν πρόκειται απλά για μια μετακίνηση και μια κάλυψη θέσης, θα σας πρότεινα να διαβάσετε το ψήφισμα που έχετε στα χέρια σας της "Πρωτοβουλίας Πολιτών ΟΧΙ στα Χαράτσια" για να πάρετε μια ιδέα περι τίνος πρόκειτε.
    Επίσης θα θέλαμε να ξέραμε τι ακριβώς ο σόλλογός σκοπεύει να κάνει την Δευτέρα το απόγευμα...θα σταθείτε στο πλευρό των συμπολιτών μας στη παράσταση διαμαρτυρίας ή θα δηλώσετε απόντες;
    Και κάτι τελευταίο... η 19η Δεκεμβρίου δεν είναι ακριβώς Χριστουγεννιάτικη γιορτή. ΆΛΛΟ ΣΚΟΠΟ έχει η συγκεκριμένη σύναξη αν δεν κάνω λάθος...σωστά;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή