Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ι΄ ΕΠΚΑ ΔΕΛΦΩΝ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Ι’ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ
ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: Μουσείο Δελφών, 33 054
ΤΗΛ. 2265 0 82 346, 82 313
FAX: 2265 0 82 966
ΗΛ. Δ/ΝΣΗ: iepka@culture.gr
Πληροφορίες: Αθανασία Ψάλτη

Δελφοί, 2.5.2012

Θέμα: Πρόσκληση συμμετοχής σε συζήτηση στο πλαίσιο ημερίδας για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2012

Σας ενημερώνουμε ότι η Ι' Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων θα διοργανώσει στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2012 που έχουν ως θέμα “Τα Μουσεία σε έναν κόσμο που αλλάζει”, ημερίδα με τίτλο «Βοηθούν τα μουσεία έναν κόσμο που αλλάζει; Οι νέες προσεγγίσεις των ελληνικών δημόσιων Μουσείων».

Οι εισηγήσεις αναφέρονται κυρίως στον κοινωνικό ρόλο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και των ποικίλων εκπαιδευτικών δράσεων με έμφαση στο ρόλο των νέων τεχνολογιών. Στόχος της ημερίδας είναι η προβολή του έργου των ελληνικών δημόσιων μουσείων, η ανάδειξη των σχετικών προβληματισμών και η διεξαγωγή συζήτησης ανάμεσα στους ομιλητές και το κοινό.

Στην ημερίδα θα συμμετέχει το επιστημονικό προσωπικό της Ι’ ΕΠΚΑ και αρχαιολόγοι που υπηρετούν στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, ενώ στη συζήτηση θα λάβουν μέρος οι άνθρωποι που με το έργο τους έχουν συνδράμει στα πολιτιστικά πράγματα της περιοχής. Θα αποτελούσε τιμή να συμμετέχετε στη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της ημερίδας, στο Κυριακοπούλειο- Ηλιοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο, στην Ιτέα, την Παρασκευή 11η Μαϊου 2012, ώρα 18.30-21.00.-

Με εκτίμηση
Η Προϊσταμένη της Εφορείας
Αθανασία Ψάλτη
Αρχαιολόγος ΠΕ2

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου