Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΄΄ΦΩΚΙΣ΄΄ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ…

fokisFokidaΤο παρακάτω άρθρο δημοσιεύτηκε στην σελίδα 3 της εφημερίδας "ΦΩΚΙΣ" με αρ. φύλλου 1969 που κυκλοφόρησε χθες Δευτέρα 22/8/2011. 
Η Δελφική Ιδέα του Δημάρχου Δελφών
Με συμπάθεια και πνεύμα συμπαράστασης πληροφορούμεθα ότι προχωρούν και εξελίσσονται οι προγραμματισμοί του Δήμου μας και του φιλτάτου Δημάρχου μας κ. Νικολάου Δημ. Φουσέκη για την ανάδειξη του πνεύματος, με ομφαλό την Δελφική Ιδέα, στον ιστορικό και αρχαιόπρεπο Δήμο μας. Η μοναδική ιστορική κληρονομιά και η ιστορική έδρα του Δήμου συνδυασμένες με ένα άξιο επιτελείο με επικεφαλής τον προσωπικό φίλο του Δημάρχου μας και Δημοτικό Σύμβουλο Δελφών καθηγητή κ. Ιωάννη Λυριτζή αποδίδουν τα μέγιστα διοργανώνοντας ήδη τον Δελφικό Δεσμό-1 στο Πνευματικό Κέντρο της Άμφισσας:

Η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Στρατηγικής & Πολιτιστικού Σχεδιασμού του Δήμου Δελφών διοργανώνει την πρώτη Πνευματική Συνάντηση, Ο Δελφικός Δεσμός-1, του επιστημονικού δυναμικού των Καθηγητών/ Ερευνητών σε ΑΕΙ / ΤΕΙ / Ερευνητικά Ιδρύματα Ελλάδας και αλλοδαπής.
Με αυτή την κίνηση γίνετε μια πρώτη γνωριμία με την Επιτροπή του Δήμου και εκπροσώπους της νέας Δημοτικής Αρχής, αλλά κυρίως με φοιτητές- σπουδαστές του Δήμου μας στις 26 Αυγούστου στο Πνευματικό Κέντρο στην Άμφισσα το απόγευμα 7 μ.μ.
Στην σημερινή δεινή θέση της Χώρας μας η αλληλεγγύη αποτελεί την ελπίδα για ανόρθωση και πρόοδο σε κάθε τομέα της Παιδείας και αειφόρου ανάπτυξης, ξεκινώντας από τον ομφαλό της Δελφικής Ιδέας.
Πιστεύουμε ότι το επιστημονικό δυναμικό είναι η παρακαταθήκη στο Δήμο μας για την ενίσχυση των σπουδαστών, φοιτητών, μαθητών του Δήμου μας σε ζητήματα σπουδών, υποτροφιών, επαγγελματικό προσανατολισμό, αλλά και των συμπατριωτών μας σε θέματα υγείας, περιβάλλοντος, τουρισμού, γεωργίας, τεχνολογίας, αειφόρου ανάπτυξης, κ.α., αλλά και για τη στενότερη συνεργασία μας προς όφελος της προόδου σε ατομικό και δημοτικό επίπεδο. Ενίσχυση της αλληλεγγύης και δεσμών φιλίας και συνεργασίας.
H ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ των Απανταχού Ακαδημαϊκών δασκάλων/ ερευνητών και Φοιτητών / Σπουδαστών του Καλλικράτειου Δήμου Δελφών «ΔΕΛΦΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ – 1»:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
26 Αυγούστου 2011
Πνευματικό Κέντρο Αμφισσας, 7 μ.μ.
18.30-19.00 Αφίξεις – Προσφορά Αναψυκτικών
19.00-19.10 Προσφώνηση - Καλωσόρισμα Δήμαρχου Δελφών κου Ν.Φουσέκη
19.10-19.20 Προσφώνηση Προέδρου Επιτροπής ΕΣΠΣ, Καθ Ι.Λυριτζή «Το Δελφικό
Οραμα στις Νέες Προκλήσεις»
19.20-20.00 Παρουσίαση & Χαιρετισμός των παρευρισκομένων επιστημόνων
20.00- 20.30 Συζήτηση με τους Νέους 


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Γραμματεία Δήμου Δελφών, 22650350027Νίκος Παπούλιας, 
6944 617 099, Ιωάννης Λυριτζής 6932 275 757




* Σχετικά με την Δελφική Ιδέα μπορούμε να σας ενημερώσουμε για το τι είναι και ποιες οι δράσεις που την αφορούν, αφού είχαμεεορταστικές εκδηλώσεις πρόσφατα:
Η Δελφική Ιδέα συνιστά την συμπύκνωση των βασικών αρχών της αρχαίας Ελληνικής σκέψης και φιλοσοφίας, ειδικότερα της ελευθερίας της σκέψης, της καλλιέργειας της επιστημονικής αριστείας, της προαγωγής του πολιτισμού και της εν γένει πνευματικής ζωής.
Το Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το Δήμο Δελφών θέσπισε το 2005 την αναβίωση της Δελφικής Ιδέας, συνεχίζοντας το έργο του Α. Σικελιανού.
Με την καθιέρωση:
• επιστημονικών συναντήσεων (εντατικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Θερινό Σχολείο» και Διεθνές Συμπόσιο Δελφών) και
• εορταστικών-τιμητικών εκδηλώσεων,
κατά τη διάρκεια των οποίων απονέμονται τιμητικές διακρίσεις σε προσωπικότητες από τον ελληνικό και διεθνή χώρο, που με τη ζωή και το έργο τους υλοποιούν τις αξίες της Δελφικής Ιδέας
Σκοπός: η προώθηση των βασικών ανθρωπίνων αξιών, ως η μόνη (ίσως) διέξοδος στα επίκαιρα προβλήματα της ανθρωπότητας. 

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΛΦΙΚΗΣ ΙΔΕΑΣ 

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
16 Ιουλίου 2011 (ώρα: 21:00)
Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Δελφικής Ιδέας περιέλαβαν:
- Συναυλίες
- Πολιτιστικά δρώμενα
- "D.I. Youth"
Με κορυφαία εκδήλωση:
Την Τελετή Απονομής των τιμητικών τίτλων και βραβείων.
Η τελετή απονομής τιμητικών τίτλων και βραβείων για το 2011 πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουλίου 2011.
ΟΙ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΗΤΑΝ:
 ΤΙΤΛΟΣ "HOMO HELLENICUS" ( Έλλην Άνθρωπος). Απονέμεται σε προσωπικότητες, από τον Διεθνή Ακαδημαϊκό και Πολιτικό Χώρο, οι οποίες συμβάλλουν με την ζωή και με το έργο τους, στην διάδοση και την εξάπλωση των Αξιών του Ελληνισμού, ταυτότητα με εκείνες του Ανθρωπισμού (Ουμανισμού). Ο τελευταίος διανοούμενος, ο οποίος κατείχε τον τίτλο αυτόν, ήταν ο Johann Wolfgang von Goethe (1793).
• "ΒΡΑΒΕΙΟΝ ΠΟΛΙΣ". Απονέμεται σε ιστορικές πόλεις του κόσμου, όπου ήκμασε και ακμάζει ο μείζων Ελληνισμός της Διασποράς και εξακολουθεί, καθ' οιονδήποτε τρόπο, να προβάλλεται και να θεραπεύεται η Ελληνοπρεπής αξία της κλασσικής "καλοκαγαθίας", ως και του κοινωνικού και πολιτικού ΗΘΟΥΣ.
 "ΒΡΑΒΕΙΟΝ ΗΟΜΟ HELLENICUS". Απονέμεται σε προσωπικότητες από τον Διεθνή και Ελληνικό χώρο οι οποίες με τις πράξεις τους προωθούν τις ανθρώπινες αξίες και συμβάλλουν σε ό,τι αποτελεί έπαινο για την ανθρώπινη προσπάθεια και το ανθρώπινο όραμα.
• "ΒΡΑΒΕΙΟΝ ΣΟΦΙΗΣ". Απονέμεται σε προσωπικότητες, οι οποίες με τις πράξεις τους υπηρετούν τις ταυτόσημες Αξίες Ελληνισμού – Ανθρωπισμού προσφέροντας στη ζωή και προάγοντας τον πολιτισμό.
• "ΒΡΑΒΕΙΟΝ ΕΥΠΟΙΙΗΣ". Απονέμεται, σε προσωπικότητες του διεθνούς και Ελληνικού στερεώματος, οι οποίες με το έργο τους ευεργετούν την ανθρώπινη κοινότητα, παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια για την επιβίωσή της.
• "ΒΡΑΒΕΙΟΝ ΕΙΡΗΝΗΣ". Απονέμεται σε προσωπικότητες του διεθνούς στερεώματος, που με το έργο τους προωθούν τον μέγιστο στόχο της επίτευξης της παγκοσμίου ειρήνης.
clip_image002
clip_image004
clip_image006
clip_image007
Στο πρόσφατο παρελθόν, κατά την διάρκεια των τελετών του «Δελφικού Ιδεώδους» στους Δελφούς που διοργανώθηκαν από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Δήμο των Δελφών μίλησαν ο Κοσμήτορ παρά τω Μεγάλω: Διδασκάλω Η.Κ., με θέμα «Βιοηθική και Περιβάλλον», ο Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης Χρήστος Μανέας με θέμα «Φύσις και Ηθική» και ο Μέγας Διδ:. της Μεγάλης Στοάς της ΕλλάδοςΝικόλαος Βουργίδης με θέμα «Παιδεία και Πολιτισμός».

Επίσης, απονεμήθηκε το βραβείο «Σοφίης» εις τον αδ:. Χρήστο Μανέα το οποίο το Πανεπιστήμιο απονέμει «σε προσωπικότητες, οι οποίες με τις πράξεις τους υπηρετούν τις ίδιες Αξίες Ελληνισμού – Ανθρωπισμού»
Τέλος, απενεμήθη το βραβείο «Ευποιϊης» εις τον Μεγάλο Διδάσκαλο της Μεγάλης Στοάς τ.τ. Ε:. Νικόλαο Βουργίδη το οποίο απονέμεται «σε προσωπικότητες του διεθνούς στερεώματος, που με το φιλανθρωπικό έργο τους ευεργετούν την ανθρώπινη κοινότητα, παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια για την επιβίωσή της»
Η αναγνώριση και η βράβευση αυτή από το ανώτατο Πνευματικό Ίδρυμα της Ελλάδος, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, του «Έργου Ευποιϊας», που επιτελείται από το Τεκτονικό Ίδρυμα και τους Έλληνες Τέκτονες της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, αποτελεί για όλους μεγάλη τιμή και δημιούργησε στο παριστάμενο κοινό άριστες εντυπώσεις, ιδία όταν η τοιαύτη βράβευση γινόταν εις το Δελφικό, Ιστορικό και Μυσταγωγικό περιβάλλον του Αρχαίου Θεάτρου, υπό την επιβλητική μουσική του διεθνώς αναγνωρισμένου έλληνα συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, η παρουσίαση δε του προγράμματος και των βραβευθέντων έγινε από τον ηθοποιό Γρηγόρη Βαλτινό, υπό τους ήχους πολυμελούς χορωδίας της ΕΡΤ, παρουσία προσωπικοτήτων από όλον τον κόσμο.
· Αυτά τα μεγαλεία λοιπόν μας ετοιμάζει ο αγαπητός μας κ. Δήμαρχος. Κι εμείς δεν μπορούμε παρά να αναγνωρίσουμε την προσπάθεια και την πρόθεσή του. Αισθανόμεθα ευτυχείς για την μελετημένη αναβάθμιση και την πνευματική άνοδο που μας περιμένει.
· Αγαπητέ Νίκο, σε ευχαριστούμε πολύ…πάντα τέτοια!


Σημείωση Iteanews: Ευχαριστούμε τον αναγνώστη που μας ενημέρωσε για το θέμα. Επίσης μας κοινοποίησε και τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.grandlodge.gr/el/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%AE.aspx
Κάνοντας ένα κλικ και αφού περιηγηθείτε λίγο θα βγάλετε όλοι τα συμπεράσματά σας.


ΠΗΓΗ: 

15 σχόλια:

  1. Που τον πάνε αυτό τον τόπο? Χάθηκε η αξιοπρέπεια! Έχουμε στοές δεν θέλουμε κι άλλες με προσκοπάκια τα παιδιά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
    ΗΘΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
    ΦΟΒΟΣ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
    ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
    ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτα τα υπερεκτιμημενα και λοιπα ειναι σαν τις χρωματιστες χαντρες...θαμπωνουν τους ιθαγενεις..και καποιους που νομιζουν οτι κατι τρεχει στα γυφτικα....αμα ξεκινας αργα στη ζωη οπου σου γυαλιζουνε μετα τρεχεις σαν το χανο.....και σαν το βλαχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν μάλιστα οι χάντρες είναι μασονικές… μου θυμίζεις (2:40) αυτές, τις Περσικές, που πήρε ο Εφιάλτης…
    φτωχός και άσχημος… κοινωνικά κομπλεξικός… σεξουαλικά ανικανοποίητος… και ο αρχαίος μας προδότης… όπως άλλοι, μοντέρνοι… αλλά… άστο να πάει… μεγάλη η συζήτηση και πάω για μια βουτιά…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙ ΕΓΙΝΕ; Ο ΦΟΒΟΣ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΕΡΗΜΑ;
    ΔΕΝ ΉΞΕΡΕΣ ΔΕ ΡΩΤΑΓΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο δήμαρχος φροντίζει για το μέλλον των νέων επιστημόνων. Όλοι οι άλλοι είναι κακοί και απλά τον εκθέτουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το σχόλιο 4:19 μ.μ. κρίθηκε ανεπιθύμητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. TI EXOYN ΠΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΛΕΣΑΝ; ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΒΗΘΗΣΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΜΥΗΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 3.58 γι αυτες τις χαντρες μιλαω που μιλας κι εσυ,πιθανα δεν το καταλαβες,
    αυτες τις υπερεκτιμημενες και θεοποιημενες που μας τις γιαλιζουν ανθρωπακια και θελουν να τις προσκυνησουμε κι εμεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το θέμα είναι τι θα κάνουμε εμείς. Τώρα είναι η ώρα να διαλέξουμε. Ή το δεχόμαστε και σκύβουμε το κεφάλι ή δεν το δεχόμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Περιμένουμε να πάρει θέση η επίσημη εκκλησία της Φωκίδας. Οι ιερείς που σχετίζονται με τις αρχές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν πιστεύω να ξέχασαν να καλέσουν τον κ. Γούρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΑΝ ΘΥΜΑΣΤΕ...ΚΕ ΚΟΥΤΡΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λέω,τη Γιώτα την ρωτήσανε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή