Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Ο συμπατριώτης μας Ιτιώτης γιατρός που χειρούργησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Ν.Υόρκη - Τι δήλωσε ο κ.Βαρθολομαίος




ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την πεποίθηση πως το χρόνιο νόσημα από το οποίο έπασχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος έπρεπε να αντιμετωπιστεί πριν αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη εξέφρασε στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.») ο Υπεύθυνος Αρρυθμιών στα νοσοκομεία «Mount Sinai Queens» και «Mount Sinai Brooklyn», Δρ Γεώργιος Σύρος (Dr. George Syros), αναφερόμενος στο σκεπτικό της απόφασης για την επέμβαση τοποθέτησης στεντ, στην οποία υπεβλήθη ο Παναγιότατος την Τετάρτη.

Ο Δρ Γεώργιος Σύρος

 

«Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα μπορούσε να γίνει στο αεροπλάνο ή στο μέλλον, μόνο ο Μεγαλοδύναμος. Από την άλλη μεριά, αν ήταν κάποιο δικό μου συγγενικό πρόσωπο θα προτιμούσα να κάνουμε τη διερεύνηση αυτή άμεσα, όπως και την κάναμε, για να είμαστε 100% ασφαλείς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός ομογενής γιατρός, προσθέτοντας πως «ο Παναγιώτατος αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλά στην υγεία του και θεωρούμε ότι η ανάρρωσή του θα είναι ραγδαία και θα μπορεί με μεγάλη επιτυχία να γυρίσει στο βεβαρημένο πρόγραμμά του, όπως είχαμε εκτιμήσει».


Ο Δρ. Γεώργιος Ντάγκας και ο Δρ. Γεώργιος Σύρος μιλούν για την αγγειοπλαστική στον Πατριάρχη

 




Σύμφωνα με τον Δρα Σύρο, ο ιατρικός φάκελος του Παναγιώτατου έφτασε στα χέρια του κατόπιν ενεργειών του προσωπικού του ιατρού, Δρα Τζον Τόμας, ο οποίος θέλησε να λάβει μια πιο εξειδικευμένη άποψη για τα αποτελέσματα των εξετάσεων στα οποία υπεβλήθη ο κ.κ. Βαρθολομαίος στο νοσοκομείο «George Washington». Οπως αναφέρει στη συνέχεια, κατόπιν ενδελεχούς μελέτης, διαπίστωσε πως η κατάσταση δεν ήταν τόσο απλή όσο αρχικά είχε παρουσιαστεί.

«Είχα τη δυνατότητα να μελετήσω εις βάθος το εξιτήριο που είχε λάβει ο Παναγιώτατος από την Ουάσιγκτον. Φάνηκε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο νόμιζαν οι γιατροί στην Ουάσιγκτον ότι ήταν. Ειδικότερα, φάνηκε ότι υφέρπει κάτι επί χρονίας βάσεως και ότι πιθανώς κάτι παραπάνω συνέβη που έπρεπε να διερευνηθεί περαιτέρω. Αποφασίσαμε και κάναμε μια αξονική τομογραφία η οποία, με ειδικό λογισμικό που υπάρχει στην Αμερική, την επεξεργαστήκαμε περαιτέρω, και βγάλαμε ένα πόρισμα, μαζί με συναδέλφους από την Καλιφόρνια, ότι υπάρχει κάτι που χρειάζεται αγγειογραφία προκειμένου να διαπιστώσουμε πόσο σοβαρό είναι. Εφόσον πραγματικά επιβεβαιώσαμε αυτά που υποπτευόμασταν κλινικά, αποφασίσαμε να γίνουν οι αγγειοπλαστικές από τον Δρα Γεώργιο Ντάγγα, οι οποίες με μεγάλη επιτυχία επανέφεραν την αιματική ροή στο μυοκάρδιο του Παναγιωτάτου», είπε ο Δρ Σύρος, που εξήρε επίσης τη συμβολή των συναδέλφων του, Δρα Σταματίου Λεράκη και Δρ Σαμίν Σάρμα (Dr. Shamin Sharma).

Ασφαλώς, οι ραγδαίες εξελίξεις αναφορικά με την υγεία του Οικουμενικού Πατριάρχη, ενέτειναν τα ερωτήματα σχετικά με το άμεσο εξιτήριο που έλαβε στην Ουάσιγκτον, αλλά και το κατά πόσον η υγεία του ενδεχομένως να επιβαρύνθηκε από το ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα που έφερε εις πέρας, τόσο στην πρωτεύουσα, όσο και στη Νέα Υόρκη. Από την πλευρά του, ο Δρ Σύρος τόνισε πως η ακριβής κλινική εικόνα μπορούσε να εκτιμηθεί μόνο από κάποιον εξειδικευμένο γιατρό.

«Δεν θέλω να μιλήσω για λάθος ή να αφήσω μομφή για τους συναδέλφους. Αυτό που έκανε ο Δρ Τόμας είναι ότι ζήτησε την βοήθεια κάποιου πιο εξειδικευμένου γιατρού, όπως είμαι εγώ. Εάν ένας συνάδελφος καρδιολόγος είχε δει τον Πατριάρχη στην Ουάσιγκτον πιθανόν θα κινούσε τις ίδιες διαδικασίες. Από την άλλη πλευρά, ήταν θέλημα Θεού το γεγονός ότι αυτό έγινε στη Νέα Υόρκη, καθώς θεωρώ ότι αυτή η επέμβαση μπορεί να γίνει σε πολύ λίγα κέντρα στον Κόσμο. Ο Πατριάρχης μας ήταν εδώ και μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε τη νόσο αυτή με συλλογική προσπάθεια, από γιατρούς που είναι και Έλληνες, όπως είναι ο Δρ Λεράκης, ο επικεφαλής μας ο Δρ Γιώργος Ντάγγας κι εγώ. Μπορούσαμε να μιλάμε όλοι μαζί και σε υψηλό επίπεδο, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την πάθηση αυτή από πολλές πλευρές και με επιτυχία», κατέληξε ο Δρ Σύρος.

 

Συνοδεύει τον Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη

 

Οπως ανέφερε στον «Ε.Κ.» ο Δρ Σύρος, ο ίδιος πρόκειται να συνοδεύσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου και ο ίδιος ο Παναγιώτατος να νοιώθει την ασφάλεια της παρουσίας ενός εξειδικευμένου γιατρού, με δεδομένο ότι θα ταξιδέψει λίγα εικοσιτετράωρα μετά την επέμβαση.

«Μου έκανε την τιμή ο Παναγιώτατος και με προσκάλεσε να τον συνοδεύσω και θα είναι μεγάλη τιμή για εμένα να είμαι δίπλα του και να παρίσταμαι στην πορεία του ταξιδιού του. Δεν είναι πως βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά είναι καλό να έχει κάποια συνοδεία. Είναι ευτυχές για εμένα που θα μπορώ να είμαι μαζί του και να απολαύσω την παρέα του. Ο Παναγιώτατος είναι ένας τόσο απλός άνθρωπος, σαν να μιλάμε για κάποιον που ζει π.χ. εδώ στην Αστόρια. Είναι πολύ πράος, πολύ συνεργάσιμος, πολύ λογικός και πολύ κατανοητικός. Ως ασθενής είναι μεγάλη ευτυχία να δουλεύεις μαζί του, διότι έχει κοινή λογική, είναι ιδιαίτερα ευφυής και ακολουθεί οδηγίες. Για εμένα είναι ο ιδανικός ασθενής. Εχει μεγαλείο καρδίας, όπως μου είχε πει και ο δικός μου πνευματικός πριν από 22 χρόνια. Ενας πολύ καλός, προσιτός και πράος άνθρωπος», είπε ο Δρ Γεώργιος Σύρος, που αποκάλυψε ότι δέχθηκε σωρεία τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων από ομογενείς.

«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ομογένεια η οποία έχει ανησυχήσει, τον αγαπά πολύ τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κάτι που το αποδεικνύει και με τις συνεχόμενες επαφές με εμένα και τον Δρα Ντάγγα, ο οποίος επιτέλεσε επιτυχώς μια πραγματικά δύσκολη επέμβαση. Είναι μεγάλη ευτυχία που έχουμε τον Παναγιώτατο δίπλα μας και εύχομαι να συνεχίσουμε να τον έχουμε πολλά χρόνια ακόμα», ήταν τα λόγια του Δρα Σύρου.

 

 

Εθνικός Κήρυξ


πηγή

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν εξαιρεσουμε το τιτλο του αρθρου που αναφερει το κ.Συρο ως καρδιοχειρουργο,ενω ειναι καρδιολογος,αισθανομαι περηφανη ως Ιτιωτισσα,που ενα δικο μας παιδι,διαπρεπει στην Αμερικη!Συγχαρητηρια στους γονεις Β.Βοζικη και Χ.Συρο!.

Ανώνυμος είπε...

‘Αλλη μια «πατάτα» για την Karteria.
Χωρίς να εξακριβώσει την ειδικότητα επαγγέλματος του Ιτιώτη καρδιολόγου, υιοθετεί ότι ναναι...
Blog Συλλόγου είστε και όχι ειδησιογραφικό site....
Ένα συγγνώμη στον κ. Σύρο για το μη ηθελημένο λάθος σας νομίζω πως επιβάλλεται.

Ανώνυμος είπε...

Πρός τον 5:44.Βλέπω είσαι με το "δάκτυλο στην σκανδάλη" γιά "ασήμαντα ατοπήματα" της Καρτερίας. Αυτό αγαπητέ λέγεται ΕΜΠΑΘΕΙΑ (το ανάποδο της συμπάθειας).Φαντάζομαι να έχεις τις ανάλογες "απαιτήσεις" από όλα τα ΜΜΕ και τους γύρω σου, που επ' αμοιβή σε "Χειραγωγούν". Διαφορετικά είσαι ....

Ανώνυμος είπε...

Με την παραδοχή των ‘ατοπημάτων’ απο μέρους σου, δικαιώνεται ο παραπάνω σχολιαστής.
Ο γενικόλογος, καυστικός και προστατευτικός σχολιασμός σου είναι άστοχος. Πόσο μάλλον η τελευταία μισοτελειωμένη φράση σου που δείχνει πως δεν υπάρχει επιχειρηματολογία, αλλά μόνο βωμολοχία ως υπερασπιστικό μέσο.

Καρτερία είπε...

Η 'κ' δεν διεκδικεί το αλάθητο και ούτε διαθέτει επαγγελματίες δημοσιογράφους που τα ηθελημένα ή μη λάθη τους , καλοπληρώνονται απ αυτούς που έχουν έννομο συμφέρον για τον τρόπο διοχέτευσης της είδησης .
Το θέμα για το οποίο κάποιος φίλος , μας ζητάει να ζητήσουμε συγγνώμη και ένας άλλος φίλος μας υπερασπίζεται δεν παρέχει κανένα λόγο για να κριτικάρει κανείς το σύλλογό μας , ούτε τις αγαθές προθέσεις των διαχειριστών του παρόντος blog.
Στο επίμαχο άρθρο μεταφέραμε ακριβώς τα λόγια του δημοσιογράφου της ομογένειας και φυσικά δεν έχουμε ιατρικές γνώσεις για να ονομάσουμε επακριβέστερα μια επέμβαση για διάνοιξη αγγείων παρά μόνο με τον γενικό όρο του χειρουργείου . Από έρευνα που κάναμε ο επεμβατικός καρδιολόγος είναι αγγειοχειρουργός και επομένως μια επέμβασή του , εμπεριέχει τον όρο του χειρουργού . Εν πάσει περιπτώσει θα μπορούσε κανείς να βρει χίλια μύρια άλλα θέματα που δημοσιεύει η 'κ' και να την κριτικάρει και όχι σε ένα τέτοιο θέμα που σκοπό είχε να γίνει γνωστό στους Ιτιώτες , πως ένας συμπατριώτης τους είχε την τιμή και την τύχη να επέμβει στο πρόβλημα του Οικουμενικού Πατριάρχη.
Ευχαριστούμε για τις καλοπροαίρετες παρατηρήσεις σας.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε υπεύθυνε του block,μην ασχολείστε με τέτοια τοξικά άτομα που ψάχνουν να βρούν κάποιο θέμα για να κατηγορήσουν και να βγάλουν τη ψυχική τους κακία.Πολύ καλά κάνατε κ αναδείξατε τον επιστήμονα ιατρό από την Ιτέα.Αυτοί οι άνθρωποι είναι το μέλλον του κόσμου κ της επιστήμης.Πρέπει οι Ιτώτες να αισθάνονται υπερήφανοι που ένα παιδί τους
διαπρέπει στο εξωτερικό.