Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Όμιλος Αγγελικούση: Μνημόνιο Συνεργασίας με τη κορεάτικη Τράπεζα Εξαγωγών-Εισαγωγών

Όμιλος Αγγελικούση: Μνημόνιο Συνεργασίας με τη κορεάτικη Τράπεζα Εξαγωγών-Εισαγωγών

Η Τράπεζα Εξαγωγών-Εισαγωγών της Κορέας ανακοίνωσε την Τετάρτη 13/10 ότι υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Όμιλος Αγγελικούση για την παροχή οικονομικής βοήθειας στους ναυπηγούς της Νότιας Κορέας που εξασφαλίζουν νέες παραγγελίες οικολογικών πλοίων από την εταιρεία.

Με στόχο την υποστήριξη των ναυπηγείων, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν υπερπόντιες παραγγελίες, ο πρόεδρος της τράπεζας Bang Moon-kyu επισκέφθηκε την Παρασκευή την έδρα του ομίλου στην Καλλιθέα, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Η οικονομική βοήθεια θα πραγματοποιηθεί σε Κορεάτες κατασκευαστές με την προϋπόθεση ότι ο όμιλος Αγγελικούση θα παραγγείλει πλοία φιλικά προς το περιβάλλον που κινούνται με διπλό καύσιμο ή καύσιμο αμμωνίας, τα οποία παράγουν λιγότερες εκπομπές αερίων.

Η συμφωνία ήρθε εν μέσω μιας γρήγορης αλλαγής στη βιομηχανία μεταφορών από τη χρήση συμβατικών καυσίμων στη στροφή προς εναλλακτικά και φιλικότερα προς το περιβάλλον καύσιμα.

Η τράπεζα αναμένει από τις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες να συμμετάσχουν στο έργο υποβολής προσφορών για μεταφορές υγροποιημένου φυσικού αερίου από την Qatar Petroluem τον Νοέμβριο.

Το έργο αξίας 23 τρισεκατομμυρίων γουόν (19 δισεκατομμυρίων δολαρίων) θα είναι με τη σειρά του χρήσιμο για τις κορεάτικες ναυπηγικές εταιρείες, ανέφερε η τράπεζα.

Στο πλαίσιο του ταξιδιού του στην Ελλάδα, ο Bang επισκέφτηκε επίσης τον Έλληνα υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη για να συζητήσει τρόπους ενίσχυσης του ναυτιλιακού δικτύου μεταξύ των δύο χωρών.

Ο πρόεδρος βρέθηκε και με τον πλοιοκτήτη Νικόλα Μαρτίνο, αντιπρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, το Σάββατο ζητώντας την μέγιστη υποστήριξη της Ένωσης προς τους Κορεάτες ναυπηγούς.

Το ενδιαφέρον από τους κορεάτες, δεν προκαλεί έκπληξη αφού η Ελλάδα κατέχει περίπου το ήμισυ των πλοίων της ΕΕ και το 20% των πλοίων παγκοσμίως. Περίπου το 1/5 των παραγγελιών αξίας 66,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει η Νότια Κορέα προέρχονται από τη χώρα μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: