Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Βορίδης για 1.191 Μόνιμους Διορισμούς σε Δήμους: «Μέχρι το Μάρτιο θα έχουν κάτσει»


Στο ζήτημα των μόνιμων προσλήψεων στους Δήμους αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εσωτερικών κατά την ομιλία του στην 1η ημέρα του Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ.

Η «δέσμευση», όπως ο ίδιος την χαρακτήρισε, του Μάκη Βορίδη ήταν πως 1.191 (555 + 636) νέοι μόνιμοι Υπάλληλοι «μέχρι το Μάρτιο θα έχουν κάτσει».

Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι να προσληφθεί στους Δήμους «επιστημονικό προσωπικό», αναφέροντας συγκεκριμένα «Μηχανικούς, Οικονομικούς, Πληροφορικάριους».

 

Ο AIRETOS.GR αποτυπώνει επί λέξει το σχετικό απόσπασμα

όσων υποσχέθηκε ο Υπουργός ενώπιον των Αιρετών όλης της Χώρας:

 

« Συζητάμε για την υποστελέχωση.

Ας ξεκαθαρίσουμε λίγο το τοπίο. Από που αρχίζουμε να μετράμε. Αν μετράμε την τελευταία 10ετία, δηλαδή προς της πτωχεύσεως, προφανώς οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Αν όμως μετράμε τα χρόνια της Νέας Δημοκρατίας στην Κυβέρνηση, η πραγματικότητα δηλαδή των ετών ’19, ’20, ’21, μέχρι τον 8ο, έχουν ως εξής:

- Αποχωρήσεις, με συνταξιοδοτήσεις ή ο,τιδήποτε άλλο: 5.311

- Προσλήψεις: 8.562.

Άρα εξαρτάται από που μετράμε. Αν μετράμε στη 10ετία, προφανώς δεν υπάρχει το προσωπικό της 10ετίας. Αν μιλάμε όμως, για την πολιτική προτεραιότητα αυτής της Κυβερνήσεως, αυτή η Κυβέρνηση έχει ως πολιτική προτεραιότητα τη στελέχωση των Δήμων και κάνει ό,τι μπορεί ως προς αυτό.

Καθυστερήσεις στις προσλήψεις. Ακριβές. Ομολογημένο πρόβλημα   

Ποια είναι η ΔΕΣΜΕΥΣΗ που μπορώ να κάνω εγώ σε αυτό.

Αυτές οι εγκριτικές που έχουμε δώσει για το έτος 2022 είναι 797.

Η εκκρεμότητα από το ’21 είναι 555.

Κι απ’ το ’20636.

555 και 636 η δέσμευσή μας είναι ότι ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΣΕΙ. Θα βρίσκονται στις Υπηρεσίες τους. Θα έχουν τελειώσει από το ΑΣΕΠ και με Προσωρινούς Πίνακες θα έρθουν στους Δήμους να υπηρετήσουν.

Και θα δούμε το πως μπορούμε να επιταχύνουμε και την πρόσληψη στο 2022, ενδεχομένως και με αυτούς τους Πίνακες θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε την εικόνα.

Να ξεκαθαρίσουμε τι προτεραιότητες έχουμε δώσει από πλευράς ποιότητας προσωπικού. Και να δούμε αν συμφωνούμε ή αν διαφωνούμε σε αυτό. Εμείς έχουμε δώσει προτεραιότητα σε προσωπικό ΠΕ – ΤΕ. Θέλουμε οι Δήμοι να έχουν επιστημονικό προσωπικό και λέμε γιατί το θέλουμε. Γιατί θέλουμε οι Δήμοι να είναι βασικό αναπτυξιακό εργαλείο. Αναπτυξιακό εργαλείο χωρίς Μηχανικούς στις Τεχνικές Υπηρεσίες, χωρίς Οικονομικούς και χωρίς Πληροφορικάριους δεν γίνεται. Άρα λοιπόν, οι προτεραιότητές μας στις προσλήψεις λέμε ποιες είναι, είναι αυτές. Δεν μπορούμε να προσλάβουμε τα πάντα. Δεν έχουμε αυτήν την δυνατότητα. Αλλά έχουμε ξεκάθαρη στρατηγική στο τι προσλαμβάνουμε. »


πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια: