Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Η ασύλληπτη ιστορία του ψαρά που τον κατάπιε φάλαινα

Ο νέος «Ιωνάς» της Παλαιάς Διαθήκης είναι Αμερικανός ψαράς !


φωτ.: AP


Τον κατάπιε μεγάπτερη φάλαινα και έζησε για να περιγράψει την περιπέτειά του. Ο Μάικλ Πάκαρντ, ένας ψαράς αστακών από τις ΗΠΑ, πιστεύεται ότι είναι ο πρώτος που επέζησε από κάτι τέτοιο. 

Ο 56χρονος Πάκαρντ σάλπαρε το πρωί της Παρασκευής μαζί με το υπόλοιπο πλήρωμα του αλιευτικού σκάφους Ja’n J, στα ανοικτά του όρμου Herring, στην Προβενστάουν της Μασαχουσέτης. 

Οι καιρικές συνθήκες ήταν άριστες και η ορατότητα στο νερό πολύ καλή. Όμως, αφότου βούτηξε στη θάλασσα φορώντας καταδυτική στολή και πλήρη εξοπλισμό, ο Αμερικανός ψαράς ένιωσε ένα τεράστιο τράνταγμα «και όλα σκοτείνιασαν», όπως περιγράφει. 

Αρχικά, πίστεψε ότι του είχε επιτεθεί ένας από τους μεγάλους λευκούς καρχαρίες που κολυμπούν στην περιοχή. «Και μετά ακούμπησα γύρω-γύρω με τα χέρια μου και συνειδητοποίησα ότι δεν υπήρχαν δόντια», λέει. 

«Και τότε κατάλαβα: Ω θεέ μου, είμαι στο στόμα μίας φάλαινας και προσπαθεί να με καταπιεί. Αυτό είναι, θα πεθάνω», περιγράφει. Τη στιγμή εκείνη, η σκέψη του πήγε στη γυναίκα και τα δύο παιδιά του, ηλικίας 12 και 15 ετών. 

«Τότε, ξαφνικά, η φάλαινα βγήκε στην επιφάνεια και άρχισε να κουνά το κεφάλι της. Με πέταξε στον αέρα και προσγειώθηκα στο νερό. Ήμουν ελεύθερος και απλά επέπλεα εκεί. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Είμαι ζωντανός για να πω την ιστορία», λέει. 

Οι μεγάπτερες φάλαινες, που μπορούν να φτάσουν τα 15 μέτρα σε μήκος και τους 36 τόνους, τρέφονται ανοίγοντας το στόμα τους, ώστε να πιάσουν όσο περισσότερα ψάρια μπορούν. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο Πάκαρντ απλά βρέθηκε στο λάθος μέρος, στη λάθος στιγμή. Και δεν θυμούνται άλλο περιστατικό όπου άνθρωπος βρέθηκε στο στόμα μίας τέτοιας φάλαινας. 

Τελικά, αφότου το πλήρωμα της βάρκας τον μάζεψε από το νερό και τον μετέφερε στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε τραυματιστεί παρά μόνο στο γόνατο. Παρά τις εκκλήσεις της γυναίκας του να βρει άλλη δουλειά, πάντως, ο Πάκαρντ δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει την 40ετή καριέρα του ως δύτη. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: