Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

La Repubblica: H Ελλάδα εμβολιάζει τους κατοίκους των νησιών κάτω των 5.000 κατοίκων μέχρι τέλη Απριλίου

«Για τα μεγάλα νησιά της χώρας θα ισχύσει το πρόγραμμα εμβολιασμού όλης της υπόλοιπης Ελλάδας»



Η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» αναφέρεται σε άρθρο της στη στρατηγική εμβολιασμού των κατοίκων των ελληνικών νησιών που έχει εγκριθεί από την κυβέρνηση.

 

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποφάσισε να εμβολιάσει το σύνολο του πληθυσμού των νησιών με λιγότερους από 5.000 κατοίκους, ανεξαρτήτως ηλικίας. Αφορά 69 νησιά και που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου», γράφει η εφημερίδα της Ρώμης.

 

Υπενθυμίζει, δε, ότι το ένα τέταρτο της εργατικής δύναμης στην Ελλάδα απασχολείται στον τομέα του τουρισμού, και κατά συνέπεια «είναι σημαντικό η χώρα να κινηθεί ταχύτερα από τους Ευρωπαίους γείτονές της και το να παρουσιάσει τα νησιά ως ''παράδεισους, ελεύθερους από κορωνοϊό'' είναι σημαντικό χαρτί».

 

Στο άρθρο υπενθυμίζεται ότι οι πρώτοι που εμβολιάστηκαν είναι οι κάτοικοι του Καστελλόριζου και ότι τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού έχουν χορηγηθεί, μεταξύ άλλων, και στους κατοίκους της Πάτμου, όπου τα κρούσματα ήταν πολύ περιορισμένα και η παρουσία Ιταλών τουριστών είναι ανέκαθεν ιδιαίτερα σημαντική. 

 

«Για τα μεγάλα νησιά της χώρας θα ισχύσει το πρόγραμμα εμβολιασμού όλης της υπόλοιπης Ελλάδας», καταλήγει η εφημερίδα της Ρώμης.


πηγή

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: