Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Στην «πράσινη λίστα» των Βρετανών αναμένεται η Ελλάδα από 17 Μαΐου




 Από αισιοδοξία διαπνέεται πλέον η τουριστική βιομηχανία στη Βρετανία, με την Tui να αναφέρει σημαντικό αριθμό κρατήσεων για φέτος αλλά και για το 2022, και την easyJet να προβλέπει ότι η Ελλάδα θα συμπεριληφθεί στην «πράσινη λίστα» της βρετανικής κυβέρνησης από τις 17 Μαΐου.

Ο Φριτς Γιούσεν, Γενικός Διευθυντής της Tui, του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού οργανισμού στην Ευρώπη, δηλώνει αισιόδοξος ότι με την πρόοδο των προγραμμάτων εμβολιασμού το καλοκαίρι «μπορεί να σωθεί», αναφέροντας στο BBC ότι μόνο τον Μάρτιο ο γερμανοβρετανικός όμιλος δέχθηκε 2,8 εκατομμύρια κρατήσεις από τη Βρετανία.

Η Tui προβλέπεται πλέον να λειτουργήσει στο 75% του συνήθους προγράμματός της αυτό το καλοκαίρι, περιορίζοντας ελαφρά τον σχεδιασμό της από το αρχικό 80%.]

Διαβάστε ακόμη: Αισιόξοξες οι αεροπορικές εταιρίες για τη φετινή σεζόν

Σε σχέση με το 2019 οι κρατήσεις είναι προς το παρόν μειωμένες κατά 60%, αλλά η Tui αναμένει επάνοδο της ζήτησης όταν αρθούν οι βρετανικοί περιορισμοί στα ταξίδια, σε έναν μήνα.

Περαιτέρω αισιοδοξία γεννούν τα στοιχεία για την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με τον κ. Γιούσεν, αφού οι προκρατήσεις για το καλοκαίρι του 2022 είναι αυξημένες κατά 120%, ενώ οι προκρατήσεις για τον Μάιο του 2022 σημειώνουν αύξηση άνω του 150%.

Στην «πράσινη λίστα»

Την ένταξη και της Ελλάδας από τα μέσα Μαΐου στη λεγόμενη «πράσινη λίστα» των χωρών που καταρτίζει το Λονδίνο προβλέπει ο διευθυντής της easyJet. Ο Γιόχαν Λούντγκρεν δήλωσε ότι προβλέπει οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες θα ενταχθούν στη λίστα αυτή, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα και η Κύπρος.

Η «πράσινη λίστα» αφορά σε προορισμούς στους οποίους θα επιτρέπονται τα μη αναγκαία ταξίδια χωρίς τους ταξιδιώτες να υποβάλλονται σε καραντίνα. Το υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας αναμένεται να ανακοινώσει τη σχετική λίστα κατά τις αρχές Μαΐου.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: