Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Ανασχηματισμός: Στις 12μ.μ οι ανακοινώσεις - Τα ονόματα που ακούγονται

Πολύ κοντά οι ανακοινώσεις για τα νέα ονόματα που θα στελεχώσουν την κυβέρνηση 
Ανασχηματισμός: Τα σενάρια, τα ονόματα και οι θέσεις που αναλαμβάνουν (Eurokinissi)




Στις 12μ.μ θα ανακοινωθεί ο «μίνι ανασχηματισμός» στην κυβέρνηση.    

Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, «ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας θα ανακοινώσει στις 12:00 από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, τις λειτουργικές βελτιώσεις στο κυβερνητικό σχήμα.»   

Η έντονη φημολογία ήδη από χθες, κάνει λόγο για μικρές μετακινήσεις και λίγα νέα πρόσωπα, που θα περιλαμβάνει ο νέος κυβερνητικός σχηματισμός. Την ίδια ώρα, έχει ήδη κορυφωθεί η τελική φάση των επαφών από το πρωθυπουργικό γραφείο για τους υπουργούς και τους υφυπουργούς που μετακινούνται ή που αναλαμβάνουν καθήκοντα.   

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι όποιες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα αποσκοπούν σε δύο κυρίως στόχους: στην πλήρωση των κενών θέσεων των υφυπουργείων Δικαιοσύνης και Ενέργειας και στην δημιουργία κυβερνητικής δομής για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης.   

Συγκεκριμένα, η πρώτη κίνηση αφορά σε διορθωτικές κινήσεις σε επίπεδο υφυπουργών, όπου και θα κλείσει το κενό της τοποθέτησης νέων υφυπουργών Δικαιοσύνης και Ενέργειας, μετά και τις παραιτήσεις των Δημήτρη Κράνη και Γεράσιμου Θωμά, αντίστοιχα.   

Ήδη ο Γ. Θωμάς έχει επιλεγεί για τη θέση του γενικού διευθυντή Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.   

Η δεύτερη δε, περιλαμβάνει κινήσεις για την δημιουργία της νέας κυβερνητικής δομής που θα αξιοποιήσει τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.   

Για αυτή τη θέση, έντονα ακούγεται το όνομα του νυν υφυπουργού Δημοσιονομικής Πολιτικής, Θεόδωρου Σκυλακάκη. Ο κ. Σκυλακάκης πρόσφατα ανέλαβε καθήκοντα στην πενταμελή επιτροπή για τον συντονισμό της δράσης, που αφορά στο Ταμείο Ανάκαμψης.   

Ρεπορτάζ του Open Tv αναφέρει δε, ότι αναβαθμίζεται σε αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Νίκος Παπαθανάσης ενώ με έξτρα θέσεις υφυπουργών θα ενισχυθούν τα υπουργεία Οικοδομών & Μεταφορών, Υγείας και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.   

Πιθανή αναβάθμιση από Γ.Γ. σε υφυπουργούς και για την Αλεξάνδρα Σδούκου, που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετατίθεται στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αλλά και για την Άννα Στρατινάκη, η οποία φέρεται να αναλαμβάνει χαρτοφυλάκιο στο υπουργείο Εργασίας.    

«Δεν γίνεται ανασχηματισμός αλλά μια μίνι αναδιάρθρωση της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός είπε πως πρόκειται για διορθωτικές κινήσεις. Οι όποιες κινήσεις κάνει ο πρωθυπουργός τις επόμενες ημέρες δεν θα συνιστούν ανασχηματισμό, αλλά ενίσχυση του κυβερνητικού έργου», απάντησε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1. 








Πηγή: www.lifo.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αλεξάνδρα Σδούκου : ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΤΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ