Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Σκληρότερα μέτρα λόγω κορονοϊού: Κλειστές οι λαϊκές αύριο, τέλος τα πικ νικ, τι αλλάζει για τα σούπερ μάρκετ

Σκληρότερα μέτρα λόγω κορονοϊού: Κλειστές οι λαϊκές αύριο, τέλος τα πικ νικ, τι αλλάζει για τα σούπερ μάρκετ

«Δεν πρόκειται για άσκησης ετοιμότητας αλλά για πραγματική μάχη».

Τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την απογευματινή ενημέρωση του υπουργείο Υγείας. Τα νέα κρούσματα είναι 31 και συνολικά οι περιπτώσεις του Covid-19 στη χώρα μας είναι 495.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος ανακοίνωσε τη λήψη περαιτέρω μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.
Συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως: «Δεν πρόκειται για άσκησης ετοιμότητας αλλά για πραγματική μάχη» και ανακοίνωσε τα εξής:
  • Από αύριο, Σάββατο 21/03, στις 06.00 θα επιτρέπεται η μετάβαση στα νησιά με πλοία της ακτοπλοΐας μόνο των μόνιμων κατοίκων τους. Τα όποια δρομολόγια εκτελούνται αφορούν μόνιμους κατοίκους για τους απολύτως αναγκαίους λόγους και την τροφοδοσία των νησιών καθώς και εκείνους που θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά. Για να εκδώσει πλέον εισιτήριο κάποιος ώστε να ταξιδέψει σε νησί είναι απαραίτητη η επίδειξη αντιγράφου που μπορεί να «κατεβάσει» από το Taxis ή αντιγράφου της δήλωσης Ε1 ώστε να αποδεικνύεται ο τόπος μόνιμης κατοικίας.
  • Απαγορεύεται ο απόπλους και ο κατάπλους ιδιωτικών σκαφών αναψυχής σε όλη την ελληνική επικράτεια. Όσα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής βρίσκονται σε πλεύση υποχρεούνται ως τα μεσάνυχτα της 21ης Μαρτίου να καταπλεύσουν. Το Λιμενικό και οι Λιμενικές Αρχές έχουν πάρει σαφείς οδηγίες για την εφαρμογή του μέτρου.
  • Επιπλέον, αύριο Σάββατο, θα είναι εκτάκτως κλειστές όλες οι λαϊκές αγορές της χώρας. Από Δευτέρα στις λαϊκές αγορές μειώνονται κατά 50% ανά κλάδο οι παραγωγοί με απόσταση 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων και την υποχρέωση εκ περιτροπής εναλλαγής ανά εβδομάδα.
  • Όσον αφορά στα σούπερ μάρκετ, από Δευτέρα γίνεται υποχρεωτική η απόσταση 1 πελάτης ανά 15 τμ αντί 10 τμ που ίσχυε ως τώρα.
  • Ανεστάλησαν όλες οι επισκέψεις στα καταστήματα κράτησης καθώς επίσης και οι άδειες κρατουμένων και οι μεταγωγές αυτών, με εξαίρεση την επίκληση ειδικών λόγων κοινωνικού χαρακτήρα και πάντα σε ελάχιστο αριθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: