Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

ΙΤΕΑ...Ενημέρωση φορέων για τη στρατηγική τουριστική επένδυση από το Enterprise Greece




Χθες το βράδυ στο Κυριακοπούλειο της Ιτέας, διευρυμένη σύσκεψη φορέων με αντικείμενο την ωρίμανση της σχεδιαζόμενης στρατηγικής τουριστικής επένδυσης, που έχει ενστερνιστεί, την χρηματοδοτεί και την ωριμάζει μελετητικά ο επίσημος Οργανισμός Επενδύσεων του ελληνικού κράτους, το Enterprise Greece.
Παρών και ο Πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Γρηγόριος Στεργιούλης.
Πρόκειται για αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου μας και δευτερευόντως αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας, στις θέσεις «Πλαγιά» Σερνικακίου, «Αρμύρες» Κίρρας και στους «Γαλλικούς Μόλους» της Ιτέας, με στόχο να κατασκευαστούν υπερσύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες, ένα πλήρες συνεδριακό κέντρο, ένα πολυτελές παραθεριστικό χωριό, ένα κέντρο ευεξίας και άλλες παρόμοιες εγκαταστάσεις.
Μετά από 4 χρόνια μεγάλης προσπάθειας από μέρους μας, το σχέδιο θεωρείται ως ένα από τα πιο ώριμα πανελληνίως και μέσα στους επόμενους μήνες οδεύει για τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων.
Η εκτίμηση των στελεχών του Enterprise Greece είναι ότι θα υπάρξει σοβαρό διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον (και για αυτό άλλωστε πληρώνουν οι ίδιοι τις μελέτες και υποστηρίζουν τόσο αποφασιστικά το εγχείρημα).

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ή μας δουλεύουν σε προκλητικο επίπεδο ή δεν ξέρουν τι συμβαίνει στην περιοχή και τα λαμόγια τα τοπικά μαζί με της κυβέρνησης τους έβγαλαν μπροστά και ότι βρέξει. Αν τους πάρουμε με τις πέτρες, τα κορόιδα είναι δεν πάει στο διάολο. Αν καθίσουμε και τους κοιτάμε χαμογελώντας σαν βλάκες, τότε έχουμε σίγουρα πνευματικό πρόβλημα. Μας τάζουν επενδύσεις τουρισμού σε μία περιοχή που υπέγραψαν ότι προορίζεται για μεταλλεία. Λιμάνι και ενδοχώρα. Η Άμφισσα χαρακτηρίστηκε και επίσημα ως ανήκουσα σε μεταλλευτική περιοχή, το Σερνικάκι και ο Άγιος Κωνσταντίνος απο εκεί που τελειώνει ο βράχος και πίσω είναι μεταλλευτική περιοχή και μάλιστα ξεβράκωτη, εκτός ζώνης Β Δελφικού Τοπίου, και υπάρχουν Αμφισσιώτες Σερνικακιώτες κ.λ.π. που χαρήκανε γιατί ήρθαν οι τουριστικές επενδύσεις. Θα βρεθούν επενδυτές που θα πετάξουν τα λεφτά τους επειδή κάποιοι βρήκαν βλάκες να κοροιδέψουν τάζοντας απο την μία και θάβοντας απο την άλλη. Απο εδώ και πέρα είναι χωρίς λόγια. Ευτυχώς που κάποιοι το παλεύουν ακόμα γιατί αλλιώς είμαστε να πιάσουμε το πένθος.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ , ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ, ΣΤΟΥΣ ΓΑΛΛΙΚΟΥΣ ΜΟΛΟΥΣ. ΓΠΣ ΙΤΕΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΛΑΡΝΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΓΠΣ ΙΤΕΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΈΝΗ ΣΚΑΛΑ ΤΟΥ ΣΚΑΛΙΣΤΉΡΙ ΑΠΈΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΟΛΟ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝΟΥΝ ΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΛΑΡΝΑΚΙ ΕΝΑ ΧΙΛΙΌΜΕΤΡΟ ΠΛΑΤΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΑ, ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Ή Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΟΧΛΗΘΕΙ. ΤΟ ΚΑΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΣΚΟΝΗ , ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΘΟΡΥΒΟ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. ΟΧΙ ΣΤΟΥΘς ΓΑΛΛΙΚΟΥΣ ΜΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΙΤΙΑ. ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ. ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΓΑΛΛΙΚΟΥΣ ΜΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΣΟ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΥΤΑ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΧΑΖΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΨΗΛΈΣ ΘΈΣΕΙΣ; ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗ.

Ανώνυμος είπε...

Ποιον κοροιδευουν πάλι; τους δημότες.. οι αναπτυξιακοί σχεδιασμοί και η τουριστική ανάπτυξη δεν υλοποιείται Δήμαρχε αντιπερ/ρχη βουλευτή χαρακτηρίζοντας μεταλλευτικής προτεραιότητας όλο το Δήμο Δελφών. Αυτές οι ενημερώσεις είναι για να ψηφίσουν στις εκλογές οι ευκολόπιστοι ψηφοφόροι που δεν αντιλαμβάνονται τι παίζεται πίσω από την πλάτη τους. Εκφράστε δημόσια ξεκάθαρη θέση όλοι οι υποψήφιοι για το χωροταξικό και ζητήστε να πάρει πίσω το ΦΕΚ που είναι η ταφόπλακα των Δελφών

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον δεν έχετε καταλάβει ότι με το χωροταξικό νομοσχέδιο η Φωκίδα έχει κηρυχθεί επίσημα χωματερή της Ελλάδας που άνετα χτυπάει τρίτη θέση μετά από Πτολεμαΐδα και Λάρυμνα...
Μετατρέπεται σε εργοτάξιο χωματουργικών εργασιών και οποιαδήποτε φιλότιμη προσπάθεια από μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης με στόχο την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής δυστυχώς θα πέσει στο κενό.
Κάποτε είχε μετατραπεί σε Ινδία και Πακιστάν της Ευρώπης με τα παροπλισμένα πλοία στον Κρισσαίο κόλπο και
ευτυχώς που η ύπαρξη του Δελφικού τοπίου και οι ιδεολόγοι μιας άλλης εποχής απέτρεψαν να γίνει η Καμιώτισα διαλυτήριο πλοίων..

Ανώνυμος είπε...

Η Τοπική αυτοδιοίκηση κάνει δειλά - δειλά όνειρα για τουριστική εκμετάλλευση του μοναδικού χώρου των Δελφών.
Όμως παράλληλα δεν έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα αυτών που δεν θέλουν την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Όταν φοράμε τα κίτρινα προστατευτικά καπέλα και πάμε στα εγκαίνια.....η ανακηρύσσουμε επίτιμους δημότες ..
όσα ροζέ τουριστικά γιλέκα και να φορέσουμε τώρα...δεν κάνουμε τίποτε...δυστυχώς..

Άσε που κανείς δεν πιστεύει σε surprise ούτε σε enterprise..

Θέλει να σπάσεις αυγά για να κάνεις ομελέτα...


Η απάτη της ισόρροπης ανάπτυξης που πρεσβεύουν όσοι θέλουν να κατευνάσουν τον κόσμο και να ρίξουν στάχτη στα μάτια κάποιων , δυστυχώς αποτελεί όπως αποδεικνύεται και πιστεύω της σημερινής τοπικής αυτοδιοίκησης ..


Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΤΕ ΔΥΣΠΙΣΤΟΙ . ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ .

Ανώνυμος είπε...

Κιαυτά τα παλικάρια της enterprise greece , προέρχονται όλα απ τον βιομηχανικό κλάδο...
κανένα απ τον τουριστικό τομέα...
Δηλαδή οι φίλοι τους είναι στις ιχθυοκαλλιέργειες , τις ανεμογεννήτριες και τα ορυκτά (ο πρόεδρος προέρχεται από τα ΕΛ.ΠΕ)

ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΣΤΕ ΔΗΛΑΔΗ που ΛΕΤΕ ΠΩΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΩΞΙΤΕΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ..

ΑΦΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ..
ΓΙΑΥΤΟ ΕΞ ΆΛΛΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ...Η ΛΕΞΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΕ?





Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΕΙΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΑ master plans ΕΚΠΟΝΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΥΟΔΩΣΑΝ..;

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ;

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ -ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ- ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ..ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ; ΡΕ enterprises...ΑΙΔΩΣ !!!

Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ , ΜΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ , ΣΤΗΝ ΠΈΡΙΟΧΗ ΑΠ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ ΤΑ ΞΕΝΙΑ !

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ;

ΓΙΑΤΙ Ο ΒΩΞΙΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΜΙΩΤΙΣΣΑ ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ :-ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΥΤΟ ΧΩΡΟ ΑΠΟ ΑΠΟΨΕΩΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ..




Ανώνυμος είπε...

ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟ ΠΑΛΕΥΕΙ . ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ . ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΩΓΟΥΣ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ "ΔΕΛΦΙΚΟΥ" ΚΟΣΜΟΥ.. ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ , ΕΙΤΕ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΕΙΤΕ ..ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ.


Ανώνυμος Ιτιώτης είπε...

Είπαμε κριτική σκέψη αλλά σχεδόν όλοι οι παραπάνω σχολιαστές απορρίπτουν χωρίς να ξέρουμε ακόμα τι. Αποκλείεται να ξέρετε όλοι τι λέει το σχέδιο αυτής της επενδυτικής εταιρείας. Όχι μόνο αυτό αλλά έχετε βρει και γιατί δεν πρόκειται να γίνει.

Γνώστης είπε...

Τόσα πολλά αρνητικά σχόλια σε λίγο χρονικό διάστημα είναι ύποπτο κύριοι της του “σοβαρού” ΚΑΡΤΕΡΙΑ. Πρέπει να είναι ένας το πολύ δυο σχολιαστές που σίγουρα εχθές δεν ήταν στην παρουσίαση.

Ανώνυμος είπε...

6:37, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΛΕΦΤΑ Ή ΑΠΛΑ ΚΑΝΕΙ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΘΑ.... ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ, ΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΕΙΤΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΕΦΤΑ ΒΑΛΟΥΝΕ ΕΙΤΕ ΒΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ Κ.Λ.Π., ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ NA ΠAEI ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ, Ή ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ, Ή ΜΕ ΙΧΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΕΞΩ ΕΞΩ ΣΤΟ ΓΙΑΛΟ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤ΄ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΕΔΩ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΕΤΗΣΙΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥΣ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; ΜΟΝΟ ΧΑΖΟΙ Ή ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΑΝΕ ΝΑ ΑΥΤΟΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΧΑΖΟΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΥΧΗ ΜΕ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΟ ΑΝΕΜΟΚΑΜΠΙ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΚΕΙ; ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΒΟΛΕΜΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΓΑΛΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΔΕΛΦΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΤΙΩΤΕΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ;

Ανώνυμος είπε...

Μια μερίδα συμπολιτών μας χρειάζονται σίγουρα ψυχιατρο ή οποιον ασχολείται με την αποβλάκωση. Τι έγινε πέρυσι στο Delphi Beach στην Ερατεινή το κατάλαβε κανένας; Η μεγάλη εταιρία που είχε έρθει αρχικά με εικοσαετές συμβόλαιο έφυγε. Το πήρε πρέφα κανείς; Πρόπερσι ανέλαβαν ακόμη και την μισθοδοσία των εργαζομένων και έφεραν και στολές για τις θεματικές βραδιές και είχαν σχέδια να πάρουν και τα περισσότερα ενοικιαζόμενα της Ερατεινής με το χρόνο κ.λ.π., κ.λ.π.. Γιατί έφυγαν; Προβληματίστηκε κανείς απο τους άχρηστους που τα ξέρουν όλα αλλά πάνε τον τόπο απο το κακό στο χειρότερο; Ας σκεφτούμε μαζί καλά παιδάκια. Τί καινούργιο έγινε πέρυσι σχετικά με τον τουρισμό στην περιοχή; Δύο πράγματα σίγουρα. Ένα είναι ότι δίπλα στο ξενοδοχείο φτιάχτηκε ένα αιολικό πάρκο πάνω στην παραλία. Δύο ακυρώθηκε το Εθνικό Χωροταξικό του Τουρισμού που έλεγε ότι η περιοχή εκει ήταν Τουριστικής προτεραιότητας και όλα είναι στον αέρα μαζί και η Ερατεινή. Ναι ξερόλες του τίποτα της αχρηστίας και της δικαιολογίας. Αυτα έγιναν και δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κανείς. Τι έγινε λοιπόν και έφυγε αυτή η μεγάλη εταιρία που δεν έχει ξαναφύγει απο Ελληνικό τόπο και όπου πήγε μέχρι σήμερα μέσα σε λίγα χρόνια ανέβηκε όλη η περιοχή και όλες οι μορφές τουρισμού; "Τυχαία" πιστεύουν κάποιοι, βρέθηκε μία άλλη εταιρία που έδωσε καλύτερα λεφτά που συνέφερε τον ιδιοκτήτη να σπάσει το εικοσαετές συμβόλαιο και εντελώς συμπτωματικά συμφώνησε και η μεγάλη γνωστή εταιρία να σπάσει το εικοσαετές συμβόλαιο και έτσι ολα καλά. Έτσι θέλουν να πιστέψουμε κάποιοι οτι λειτουργούν οι πολυεθνικές. Όποτε του καπνίσει ενός απο τους κλητήρες τους πέρνουν ένα ξενοδοχείο κάπου, ασχολούνται λίγο, άμα βαρεθούν φεύγουν και πάνε αλλού , και αλλάζουν έτσι εύκολα τόπους και πακέτα και βγάζουν και κέρδος. Τι να πει κανείς στον ημιμαθή ντενεκέ που επειδή βρέθηκε σε μία θέση επειδή τον έσπρωξε ένα κωλοκόμμα συμμορία τα έμαθε όλα. Αυτό που σηναίβει σίγουρα στην Ερατεινή είναι πως τώρα δεν έρχονται Γαλλοι που έχουν να ξοδέψουν και παραπέρα, έρχονται Πολωνοί που δεν έχουν μία εκτός απο το πακέτο. Και κλαίει η Ερατεινή.
Τι συνέβη πραγματικά λέω εγώ; Μετά απο την εγκληματική τακτική του Δήμου Δωρίδας βάλε και εμένα μπάρμπα αιολικά, τους τόβαλαν και εκεί που δήθεν δεν ήθελαν (κάποιο τάπιασαν και για αυτό αλλά που να το πεί). Οι κάτοικοι και μικρομεσαίοι επαγγελματίες της περιοχής νόμιζαν ότι το κακό θα το πάθαινε εκείνος ο κακός που μάζευε όλους τους τουρίστες και δεν άφηνε κανένα να πάει αλλού να κοιμηθεί. Δεν κατάλαβαν ποτέ ότι εκείνος έφερνε αυτού του είδους τουρίστες και αυτοί θα έπρεπε να διαφημιστούν μέσα απο αυτούς για να έρθουν και τουρίστες που πάνε μόνοι τους διακοπές χωρίς πακέτο. Δεν αντέδρασαν ισχυρά όπως έπρεπε και τους το έβαλαν εκεί που δεν ήθελαν σε όλους μαζί και τώρα κλάμα και δεν έχουν δεί τίποτα ακόμα . Η πρώτη εταιρία κατάλαβε ότι ο τόπος πέθανε με το Χωροταξικό και για τα λεφτά που ζήταγε για το πακέτο δεν θα έβρισκε πελάτες για διακοπές δίπλα στις ανεμογεννήτριες. Μία δεύτερη εταιρία που κρατάει συνήθως τα μπόσχα για την μεγάλη ήρθε ως απο μηχανής θεός και ελευθέρωσε την μεγάλη με σύμφωνο τον ιδιοκτήτη να σπάσει το συμβόλαιο. Συντομότατα θα φύγει και αυτή γιατί το τυρί το είδε ο δικός μας για να σπάσει το συμβόλαιο, την φάκα όμως όχι. Εδώ θα πέσει το πολύ κλάμα αλλά θα είναι αργά πια.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΟΤΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ; Η ΑΜΦΙΣΣΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΊΣΟΥΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΤΗΝ ΙΤΙΑ ΠΟΥ ΕΚΟΒΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΑΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΊΑ. ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΝ ΚΑΛΑ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ήμουν παρόν στην συγκέντρωση ενημέρωση αλλά:
Θα γίνουν όσα αναφέρουν με τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις;
Μαρίνες Ιτέας, Μαρίνα Κίρρας
Υπάρχον οδικό δίκτυο των περιοχών επένδυσης και κατάσταση αυτού
Είσοδοι Ιτέας
Παραλία Ιτέας
Λιμάνι Ιτέας και δυνατότητα φιλοξενίας μεγάλων κρουαζερόπλοιων
Ορατή εικόνα της μεταλλευματικής εκμετάλλευσης
Ανεμογεννήτριες
Νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας.
Αθλητικές υποδομές
Πόσιμο νερό που "φιλτράρεται" μέσα σε σωλήνες από αμίαντο
...
...

Τελικά με "πείσατε" άλλη μια φορά...........

Αεροδρόμιο - ελικοδρόμιο θα υπάρχει;

Καλή σας νύχτα.

Ανώνυμος είπε...

Πρωταπριλιάτικο Γεναριάτικα?

Ανώνυμος είπε...

εγώ ήμουν παρών στην συγκέντρωση και πείσθηκα πως οι Δελφοί θα γίνουν αγνώριστοι σε κάποια χρόνια...

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΜΟΝΟ. ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΕΣ. ΑΣ ΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΑΣ ΕΥΠΡΕΠΙΣΟΥΝ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΑΣΧΗΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

dum spiro spero

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ :

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΔΩΣΕ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ - ΕΤΟΙΜΑ - ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΒΩΞΙΤΗ.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΗ ΣΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΗΣ , Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ
ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΠΑΧΘΕΣΤΑΤΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ- ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ENTERPRISE GREECE ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ .
ΕΧΕΙ ΣΧΗΜΑ ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΧΕΙ ΕΠΑΝΔΡΩΘΕΙ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ , ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΑΣΘΕΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ.
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ , Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΩΝ ΚΕΠ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΚΟΠΕΛΟ ΤΩΝ ΑΡΤΗΡΙΟΣΚΛΗΡΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ.

ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΚΑΛΑ ΚΑΜΩΜΕΝΑ..

ΟΜΩΣ , ΤΟ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΝΔΟΜΥΧΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ , ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΒΑΘΕΙΕΣ ΡΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ...

ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΦΙΕΣΤΑΣ ΤΗΣ enterprise ;

Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΑ 'ΟΡΑΜΑΤΑ' ΕΞΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ 'ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΑΙ'

ΟΣΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΑΡΠΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΧΑΪΡ ΧΑΪΒΑΝΙΑ !

ΑΠΟ master plans ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ..ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ...

ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΣΟΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΔΡΕΣ ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ , ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ....ΛΕΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗ ΕΙΧΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ;
ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΧΕ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ , ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΤΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΒΩΞΙΤΗ( ΤΟΥ ΒΩΞΙΤΗ ΠΟΥ ΕΒΓΑΖΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ)..

Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΒΩΞΙΤΗΣ ΚΑΙ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ.
ΣΕ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΒΑΣΗ Η ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΚΟΠΙΜΑ -ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ- ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΗΣ , ΤΟΝ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

Η ΕΛΛΑΔΑ , ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΜΟΝΟΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΕΦ ΟΣΟΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ..(ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ-ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ)

ΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΜΑΡΑΖΩΝΕΙ..
ΑΝ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΩΣΤΟ....ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΣΙΡΙΜΟΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ;
ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΤΟ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ-ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ).



Ανώνυμος είπε...

εμαθα πως τη καλυτερη παρεμβαση την εκανε ΤΟ ΜΥΑΛΟ
μιλαγαν για την περιοχη μας και αυτος ρωτησε για το κατακολο
ΙΜΠΙΝΙ ΠΡΟΥΙΔΡΙΙΙΙΙΙΙΙ ΟΥΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΠΡΟΥΙΔΡΙ ΟΥΙΙΙ xa xa xa xa xa xa