Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Έκτακτο δελτίο! Ισχυρές βροχές και καταιγίδες τον Δεκαπενταύγουστο


Πρόσκαιρη μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός  τον Δεκαπενταύγουστο.



Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού  που εκδόθηκε σήμερα το πρωί (Τρίτη 14/8/2018) από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ),  το σκηνικό του καιρού αλλάζει με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά περιόδους δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. 

Τα έντονα φαινόμενα θα «χτυπήσουν» κυρίως τις βορειοδυτικές περιοχές της χώρας. Η Κεντρική Ελλάδα δε φαίνεται ότι θα επηρεαστεί σημαντικά από αυτό το «χαμηλό», ωστόσο όσοι ταξιδέψετε θα πρέπει να γνωρίζετε που και πότε θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα. 
Ειδικότερα:

  • Αύριο Τετάρτη (15-08-18)
  • Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πέλλα, Ημαθία, Πιερία), η Θεσσαλία (δυτική και βόρεια) και ορεινές-ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Στερεάς.
  • Την Πέμπτη (16-08-18)
  • Κατά διαστήματα μέχρι το βραδύ και κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία και η Κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πέλλα, Ημαθία, Πιερία). Μέχρι το απόγευμα πιθανόν το Βόρειο Ιόνιο. Το μεσημέρι-απόγευμα πιθανόν η Δυτική Στερεά, η Κεντρική Στερεά, η Θεσσαλία, η Δυτική και Βόρεια Πελοπόννησος

Δεν υπάρχουν σχόλια: