Ψηφίστε τώρα για την σωτηρία του Δελφικού Τοπίου

Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018

Δημοσκόπηση από την Telegraph για την επιστροφή των Γλυπτών του ΠαρθενώναΔιαδικτυακή δημοσκόπηση με θέμα την επιστροφή ή όχι των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στην Αθήνα φιλοξενεί η ιστοσελίδα της εφημερίδας Daily Telegraph.   

Η εφημερίδα αναφέρει βέβαια πως θα ήταν τρέλα η επιστροφή των Γλυπτών και μεταξύ των επιχειρημάτων που παραθέτει είναι πως το Βρετανικό Μουσείο δέχεται πολύ περισσότερους επισκέπτες από το Μουσείο της Ακρόπολης και έτσι περισσότεροι μπορούν να τα θαυμάσουν.   

Η συζήτηση έχει αναθερμανθεί με αφορμή πρόσφατη δήλωση του ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν στην ελληνική εφημερίδα Τα Νέα υπέρ της επιστροφής.   

Η δήλωση Κόρμπιν έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στη Βρετανία.   

Ο αρθρογράφος της Telegraph Νικ Τρεντ, στο άρθρο του οποίου περιλαμβάνεται η σφυγμομέτρηση, χαρακτηρίζει ενδεχόμενη επιστροφή των Γλυπτών ως «τρέλα», κατηγορώντας τον Τζέρεμι Κόρμπιν ότι δεν αναλογίζεται τις επιπτώσεις μίας τέτοιας κίνησης.   Άλλοι σχολιαστές σημειώνουν ότι η θέση του ηγέτη των Εργατικών είναι παγιωμένη και γνωστή εδώ και χρόνια. Οι υποστηρικτές της επιστροφής των Γλυπτών στην Αθήνα επισημαίνουν την ανάγκη επανένωσης ενός κλασικού αριστουργήματος που προοριζόταν ως ενιαίο έργο τέχνης.   

Έως το πρωί της Τετάρτης, πάντως, η δημοσκόπηση έδινε προβάδισμα 72% έναντι 28% υπέρ της παραμονής των Γλυπτών στο Λονδίνο, με τους αναγνώστες της ιστοσελίδας της συντηρητικής εφημερίδας να συμφωνούν με τον αρθρογράφο.   

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ Τelegraph Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: