Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Ο Θέμης Δημητρακόπουλος για την Ε.Κ.Π ΠΑΡΝΑΣΣΙΔΑΣ*





Ο Θέμης Δημητρακόπουλος είναι μέλος του Τμήματος Οικολογίας-Περιβάλλοντος ΣΥΡΙΖΑ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΩΚ. ΦΑΜΕΛΛΟ: ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ!

Το κυνηγετικό λόμπι πιέζει χρόνια τώρα να του παραδοθεί η ζώνη ελεγχόμενου κυνηγιού στην Παρνασσίδα για να την μετατρέψει και αυτή σε ανεξέλεγκτο φέουδό του με τα γνωστά καταστροφικά για το περιβάλλον και την άγρια φύση αποτελέσματα.

Οι δικαιολογίες που προβάλλονται από το αρμόδιο Δασαρχείο Άμφισσας είναι το λιγότερο γελοίες – για να μην πούμε ύποπτες.

Μάλιστα, το Δασαρχείο σε σχετική αλληλογραφία προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας επιχειρηματολογεί για τη πρότασή του, ισχυριζόμενο ότι «έχει εξαντληθεί η υπομονή των κυνηγών».

Η δε εισήγηση στηρίζεται σε πρόταση δασολόγου που έχει διατελέσει στο παρελθόν πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιτέας!:...

Τόση αμεροληψία, δηλαδή. να γελάνε κι οι πέρδικες και οι λαγοί του Παρνασσού.
Θέλω να πιστεύω πως η γνωστή ανεπάρκεια/αδιαφορία της κυβέρνησης και του Σύριζα για τα θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος και Δικαιωμάτων των Ζώων δεν θα σταθεί αυτή τη φορά η αιτία για να πανηγυρίσουν οι Κυνηγοί ότι επί δικής μας κυβέρνησης κατάφεραν αυτό που τους είχαν αρνηθεί όλες οι προηγούμενες, στην Παρνασσίδα.

Επιτέλους, να συνειδητοποιήσουμε ότι εκτός από την δύσκολη οικονομική συγκυρία, τα διάφορα λόμπι που πιέζουν εκβιάζοντας με την ψήφο τους και τις όποιες συναλλαγές κάτω από το τραπέζι ,υπάρχει κι ένα σύνολο αξιών και δεσμεύσεων που χωρίς αυτό δεν δικαιούμαστε καν να μιλάμε για Αριστερά και για προοδευτική περιβαλλοντική συνείδηση.

Καλούμε τον Σωκράτη Φάμελλο να μην διανοηθεί καν να υπογράφει μια τέτοια απόφαση-υποχώρηση και παραχώρηση στους κυνηγούς των 200.000 στρεμμάτων της Παρνασσίδας.

Αρκετά εγκλήματα έχουν διαπραχθεί έως σήμερα σε βάρος του Περιβάλλοντος και της Άγριας Ζωής στη χώρα μας,.

Αν δεν μπορούμε να τα αναστρέψουμε, τουλάχιστον ας μην προσθέσουμε ένα ακόμη με τη δική μας συναίνεση.

Γιατί, αν ''έχει εξαντληθεί η υπομονή των κυνηγών'', όπως ισχυρίζεται το Δασαρχείο Άμφισσας, η δική μας υπομονή στα θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος και των Δικαιωμάτων των Ζώων όχι μόνο έχει εξαντληθεί αλλά έχει ξεπεράσει κάθε παραδεκτό όριο....

 Θέμης Δημητρακόπουλος
 μέλος του Τμήματος Οικολογίας-Περιβάλλοντος ΣΥΡΙΖΑ


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Ο τίτλος δεν ανταποκρίνεται στο περιεχόμενο! Δεν είναι εισήγηση κανενός "Τμήματος Οικολογίας", είναι οι απόψεις ενός μέλους του τμήματος. Έχει διαφορά, δε νομίζετε;

Ανώνυμος είπε...

κυριε δημητρακοπουλε την ευαισθησιασου να την εδειχνεσ και στην θαλλασα οταν επιτρεπανε τισ τρατεσ ο αποστολου και ο φαμελλοσ.αλλα τα ψαρια δεν φαινονται.σε πειραξε ο πρωην δασολογοσ εδω ολοκληρο ε.λ.κ.ε.θ.ε.εδωσε ψευδη στοιχεια στην ευρωπη,εκει να δεισ λομπι.