Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Δήμος Δελφών :“Αναβάλλεται για προσεχή συνεδρίαση το θέμα των Ρομά στο δημοτικό συμβούλιο”


Ε




ΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                   ΑΜΦΙΣΣΑ,  07.06.2018
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ                                                  
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                                               
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ,
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ                                                                

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά                  
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα                                  
Τηλέφωνο: 2265350027        
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.: 30/2018

                      
Θέμα: “Αναβάλλεται για προσεχή συνεδρίαση το θέμα των Ρομά στο δημοτικό συμβούλιο”


Μετά από την ατυχή συγκυρία των γεγονότων των τελευταίων ημερών, ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι το θέμα ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών την προσεχή Παρασκευή, 08.06.2018, περί έγκρισης της μελέτης για το χώρο εγκατάστασης των Ρομά θα αναβληθεί.

Είναι προφανές από τη δημόσια συζήτηση που διεξάγεται σε πολλά επίπεδα, ότι ο κόσμος μας είναι κακά ενημερωμένος και παραπληροφορημένος. Κυκλοφορούν λ.χ. ανυπόστατες φήμες ότι δήθεν θα έλθει επιπλέον πληθυσμός Ρομά, ενώ είναι σαφές και αδιαπραγμάτευτο ότι το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά και μόνο στους δημότες και σημερινούς μόνιμους κατοίκους Άμφισσας, δηλαδή αυτούς που ήδη διαβιούν δίπλα μας και διάσπαρτα σε τσαντίρια, παράγκες και παραπήγματα, τα οποία θα φύγουν και ουδέποτε πλέον θα επανέλθουν στην πόλη.

Επειδή το σύνθετο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα αυτό είναι, κατά τη γνώμη μας, η μοναδική ελπίδα να τεθεί το ζήτημα τα επόμενα χρόνια σε πορεία μιας βασικής διαχείρισης, άλλως αναπόφευκτα θα καταστεί τελείως ανεξέλεγκτο, είναι βέβαιο ότι πρέπει να υπάρξει μια πλήρης και αναλυτική ενημέρωση των δημοτών μας και ιδίως των πολιτών της Άμφισσας για τους στόχους, τους άξονες και τις μεθόδους της παρέμβασης που προετοιμάζουμε.

Για το λόγο αυτό μέσα στο μήνα Ιούνιο, θα υπάρξει μια δημόσια ενημέρωση στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας, στην οποία θα συνδράμει η Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής Ένταξης Ρομά του Υπουργείου Εργασίας. Κατά τη συζήτηση αυτή είναι βέβαιο ότι θα επιλυθούν πολλές απορίες, αλλά θα δοθεί και η ευκαιρία στους συμπολίτες μας να θέσουν τους προβληματισμούς τους ή ακόμη και παραγωγικές προτάσεις.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Γραφείο Τύπου












Δεν υπάρχουν σχόλια: