«Πρώτα η Αμερική – Πρώτα η Γερμανία»

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel δεν μασά τα λόγια του και μιλάει ανοιχτά για επερχόμενο εμπορικό πόλεμο Ουάσιγκτον-Ευρώπης, με καταλύτη το κόστος της ενέργειας στους δύο ανταγωνιστικούς πόλους.  Όπως σημειώνει το έγκυρο περιοδικό, μετά τη διάρρηξη της στρατηγικής ενεργειακής συμμαχίας του Βερολίνου με τη Μόσχα, οι ΗΠΑ είναι ο πιο ελκυστικός τόπος επενδύσεων και ο κίνδυνος μιας βίαιης αποβιομηχάνισης της Γερμανίας, αλλά και συνολικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ήδη ορατός.


Ο αντίλογος στον χριστουγεννιάτικο φωτισμό. Είναι υπερβολή ή όχι; ( του Στέφανου Σταμέλλου )

Έρχονται οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Θα φανεί ίσως ακραίο αν πούμε, ότι θα πρέπει πολύ να σκεφθούμε αν θα ανάψουμε και πόσα λαμπιόνια στις κολώνες και στα δέντρα της πόλης, ακόμα και στα σπίτια. Αν πρέπει να ανάψουμε τα χιλιάδες πολύχρωμα λαμπιόνια, φωτεινές φιγούρες, καμπάνες, αστέρια, αγγελάκια, γιρλάντες σε πρωτότυπα σχήματα, βιτρίνες ολοφώτεινες και μαζί μ’ αυτά ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο σε κάθε μικρό ή μεγάλο σπιτικό. Όλα αυτά από την πρώτη μέρα του Δεκέμβρη μέχρι τα μέσα του Γενάρη. Πολλοί θα πουν, αυτό γίνεται σ’ όλον τον κόσμο, καθώς οι άνθρωποι θέλουν να αισθανθούν το διαφορετικό των ημερών.



Πανελλαδικές 2023: Άρχισε η υποβολή δήλωσης για συμμετοχή στις εξετάσεις

Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2023 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές


Το πρήξιμο, διόγκωση, λεμφαδένα είναι επικίνδυνο; Ποιες εξετάσεις πρέπει να κάνετε;

Τα μέρη του σώματός μας όπου συνήθως εντοπίζονται διογκωμένοι λεμφαδένες #lymphglands είναι ο λαιμός, οι μασχάλες και οι βουβωνικές χώρες.


Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δίνεις αίμα; Γιατί η αιμοδοσία είναι ευεργετική και για τους δότες;

Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, η δωρεά αίματος μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος και καρκίνου, ενώ ο αιμοδότης καίει 650 θερμίδες για κάθε 568 ml αίματος που δίνει.


Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Ο Ζελένσκι παγιδευμένος από τη Μόσχα και τη Ουάσιγκτον

Η εξέλιξη της ισορροπίας δυνάμεων στο ουκρανικό πεδίο μάχης και το τραγικό επεισόδιο της G20 στο Μπαλί σηματοδοτούν την ανατροπή της κατάστασης. Αν οι δυτικοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η Μόσχα θα ηττηθεί σύντομα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη αρχίσει μυστικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία. Είναι έτοιμες να αφήσουν την Ουκρανία και να φορέσουν την ευθύνη μόνο στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Όπως και στο Αφγανιστάν, η αφύπνιση θα είναι βάναυση.



Ισπανία: Έκτακτος φόρος σε ενεργειακές και τράπεζες

Ισχυρές αντιδράσεις από τις εταιρείες, ανησυχία ΔΝΤ, επικριτική η ΕΚΤ

Το σχέδιο για τα ακίνητα του Δημοσίου

Μία ακόμη απόπειρα, αλλά αυτή τη φορά με τη βοήθεια επαγγελματιών του ιδιωτικού τομέα, για την ενδελεχή καταγραφή της αξίας των ακινήτων του χαρτοφυλακίου του Δημοσίου ξεκινάει τον Δεκέμβριο από το Υπερταμείο

Το χαρτοφυλάκιο της ΕΤΑΔ περιλαμβάνει χιλιάδες τίτλους τουριστικών ακινήτων και υποδομών, όπως είναι οι μαρίνες, τα κάμπινγκ, τα χιονοδρομικά κέντρα, σειρά αστικών ακινήτων, αγροτικές και παραθαλάσ-σιες εκτάσεις κ.ά. [SHUTTERSTOCK]

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Ξεκινά η ανακατασκευή της γεωλογικής ιστορίας των ηφαιστείων της Σαντορίνης

Για μια ακόμη φορά η ηφαιστειογενής ζώνη της Σαντορίνη γίνεται αντικείμενο διεθνούς ερευνητικής αποστολής η οποία με ελληνική συμμετοχή θα πραγματοποιήσει γεωτρήσεις στη περιοχή για δύο περίπου μήνες με στόχο την συλλογή νεών δεδομένων για τη γεωλογική ιστορία των ηφαιστείων του νησιού.



Λοιμώδης μονοπυρήνωση. Η ασθένεια του φιλιού, ο ιός Epstein Barr μεταδίδεται κυρίως με το σάλιο

Η λοιμώδης μονοπυρήνωση (Infectious Mononucleosis). προκαλείται από τον ιό Epstein-BarrInfectious mononucleosis Ο ιός μεταδίδεται μέσω επαφής με τις στοματικές εκκρίσεις από το σάλιο των ανθρώπων που πάσχουν