«Το τέλος της ελευθερίας» από τον Μανώλη Κοττάκη *

Η γενιά μου μεγάλωσε με το όραμα της επικράτησης της δυτικής δημοκρατίας απέναντι στον σοβιετικό ολοκληρωτισμό. Με την αξία της αγάπης προς την ελευθερία. Της αποδοχής προς το διαφορετικό. Με το αμερικανικό όνειρο και την αξιοκρατία. Με τον λαϊκό καπιταλισμό του Ford που καθιστούσε τον φιλελευθερισμό σύστημα για τους πολλούς και όχι για τους λίγους. Με τα βιβλία του Αλεξίς ντε Τοκβίλλ για την δημοκρατία στην Αμερική, του Άνταμ Σμιθ για τον Πλούτο των Εθνών, του Τζών Στιούαρτ Μίλλ, του Ρεϋμόν Αρόν, του Ζάν Φρανσουά Ρεβέλ, ακόμα και του Μίλτον Φρήντμαν, ο οποίος ήταν ο εμπνευστής –δεν είναι ευρύτερα γνωστό– του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.


Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Δήμος Δελφών και Σ.Π.Ο.Α.Κ συνδιοργανώνουν επιστημονική ημερίδα για τον Κορινθιακό κόλπο

Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Θαλάσσιος και Χερσαίος Χωροταξικός Σχεδιασμός του Κορινθιακού Κόλπου», το Σάββατο, 2 Απριλίου 2022


Παρέμβαση Κίνας υπέρ Ρωσίας για το ουκρανικό

Ευθύνες σε ΝΑΤΟ και ΗΠΑ επιρρίπτει το Πεκίνο. Ζητά από την Ουάσιγκτον να σταθεί με την πλευρά της ειρήνης αφήνοντας αιχμές για την πολιτική που ασκούν «οι νικητές του ψυχρού πολέμου».



Στο μεταξύ, το «ξέπλυμα» της Σαουδικής Αραβίας συνεχίζεται μια χαρά

Χρειάστηκαν μερικές ώρες μόνο μετά την εισβολή στην Ουκρανία για να σβηστεί το ρωσικό Γκραν Πρι από το καλεντάρι της F1, όμως το Γκραν Πρι της Σαουδικής Αραβίας που, εκτός όλων των άλλων, δολοφονεί αμάχους εδώ και χρόνια στην Υεμένη έγινε κανονικά χθες χωρίς να ακουστεί κιχ.


Ο Mohammed ben Sulayem, πρόεδρος της FIA, ο Stefano Domenicali, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου F1 και ο Khalid bin Faisal Al Saud, κυβερνήτης της Μέκκας στέκονται για τον εθνικό ύμνο στην εκκίνηση κατά τη διάρκεια του F1 Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας στην πίστα Jeddah Corniche Circuit, στις 27 Μαρτίου 2022, στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Φωτ.: Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images/Ιdeal Image


Ο Adam Tooze τον Απρίλιο στους Δελφούς

Στην Ελλάδα θα βρεθεί τον Απρίλιο, μετά από πρόσκληση του Eteron,  ο καθηγητης Adam Tooze, ενας από τους κορυφαίους στοχαστές της δεκαετίας.

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Επιστρέφει στη γενέτειρά του μετά από δύο χρόνια

Στη γενέτειρά του, στους Δελφούς, επιστρέφει μετά από δύο χρόνια η ετήσια εκδήλωση του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που τελεί υπό την Αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και θα διαρκέσει από τη Τετάρτη έως και το Σάββατο, 6-9 Απριλίου 2022.


Νέος αναπτυξιακός οργανισμός με το όνομα «Σκαπάνη α.ε» έλαβε σάρκα και οστά στην ΠΣτΕ - τα ονόματα στο Δ.Σ

 « Η “ΣΚΑΠΑΝΗ ΑΕ” είναι πλέον στην υπηρεσία της Περιφέρειας, αλλά και των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας. Θα παρέχει επιστημονική, συμβουλευτική και τεχνική υποστήριξη με μετρήσιμα αποτελέσματα ».


Γιατρός μας περιγράφει πώς κόλλησε Ομικρον 2 και τι συμπτώματα είχε

Η νέα παραλλαγή Όμικρον 2, γνωστή και ως «stealth» αυξάνει εκθετικά τα κρούσματα κοροναϊού στην χώρα



Η ψευδαίσθηση της Δύσης ότι απομόνωσε τη Ρωσία

Αν νομίζει κανείς ότι η Ρωσία είναι απομονωμένη, ή αστειεύεται ή του έχει ανέβει η μυωπία, σχολιάζει ο Wolfgang Münchau. Οι κρυφοί άσοι στο μανίκι και πώς η δέσμευση κεφαλαίων της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

Για την συνάντηση αντιπροσωπίας της

Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) με τον Υπουργό Οικονομικών  




Η Ομικρον έστειλε πάνω από 200 υπαλλήλους κεντρικής υπηρεσίας θετικούς στο σπίτι τους

Συνέβη σε κεντρική υπηρεσία στο κέντρο της Αθήνας και οι υπάλληλοι αυτή τη στιγμή σχεδόν όλοι είναι στο σπίτι τους καραντίνα

Ακίνητα: 30% σε τρία χρόνια αυξήθηκαν οι τιμές.

 

Από το 2018 έως και το 2021 – Περαιτέρω άνοδο δείχνουν τα στοιχεία