Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

6 νέα κρούσματα στην Άμφισσα

Θετικός και αστυνομικός της ομάδας Δ.Ι.Α.Σ


Με τα νεύρα όλων δείχνει να παίζει η κατάσταση με τον κορονοϊό, προκαλώντας καταστάσεις σαν σκοτσέζικο ντους. Έτσι για 2η φορά τις τελευταίες μέρες μετά την ανακοίνωση μικρού αριθμού κρουσμάτων οι νέες λοιμώξεις τραβάνε ξανά την ανηφόρα. 

Τις τελευταίες ώρες, και σε κάθε περίπτωση μετά τις 3 το μεσημέρι χθες που έκλεισε η καταγραφή των ημερήσιων κρουσμάτων που απέδωσε δύο κρούσματα στη Φωκίδα, διαγνώστηκαν ακόμα έξι περιπτώσεις συμπολιτών μας που νοσούν από κορονοϊό. Πρόκειται για 5 γυναίκες και έναν άνδρα, όλοι τους κάτοικοι Άμφισσας.

Οι ίδιοι και τα άτομα του οικογενειακού τους περιβάλλοντος έχουν τεθεί ήδη σε καραντίνα. Κάτι που σημαίνει ότι εκτός του αριθμού των συμπολιτών μας που νοσούν, μεγαλώνει παράλληλα και ο αριθμός των ατόμων που είναι σε καραντίνα.

Πραγματικότητα που εντείνει τα ερωτηματικά για το κατά πόσο είναι δυνατό να βοηθηθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι στην προμήθεια, ενδεικτικά, των εντελώς απαραίτητων εφοδίων σε επίπεδο σίτισης, υγιεινής και φαρμάκων για όσο διάστημα θα διαρκεί η υποχρεωτική τους καραντίνα. 

πηγή


Με λοίμωξη διαγνώστηκε αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ στη Φωκίδα.

Να σημειώσουμε ότι η ομάδα ΔΙΑΣ είναι εκείνη που πραγματοποιεί τους σαρωτικούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων που έχει θεσπίσει η Πολιτεία.

πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αποδεκατισμός των λειψών αστυνομικών δυνάμεων της Φωκίδας , λόγω μεγάλης έκθεσής τους στις διαδικασίες ελέγχου των μέτρων αποτροπής της εξάπλωσης της πανδημίας.
Είναι ίσως η χειρότερη μορφή αντιπάλου στους ένοπλους φρουρούς της τάξης , ακόμη χειρότερη και από συμπλοκή με σπείρα εγκληματιών. Ο εχθρός εδώ είναι αόρατος και ύπουλος . Καλή συνέχεια και καλό κουράγιο σε όσους τάχθηκαν να φυλάνε την εύνομη λειτουργία της Πολιτείας.

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε φίλε που 12:43 ανατρίχιασαμε... Κ γω που νόμιζα πως πετουσαν χαρταετό... Βγήκαν τώρα στους δρόμους να μαζέψουν κανένα φράγκο ενώ με την ανοχή τους και πολλες φορες με την συγκάλυψη τους φτάσαμε εδώ που φτάσαμε... Πριν έλεγχος 0. Τώρα είναι αργά για δάκρυα...

Ανώνυμος είπε...

Λιγα λογια -και προταση?- για την λαϊκη αγορα ΙτεαςΣημερα ηταν οι μισοι παγκοι αλλα ο κοσμος ο ιδιος, οπως τις καλες εποχες δλδ. συνωστισμος, (οι δε τιμες "τραβουν την ανηφορα") Δεν θα μπορουσε ,λοιπον, οι υπολοιποι παγκοι να λειτουργησουν καπου αλλου αν οχι στο ιδιο σημειο μιας και η πλατεια χωραει? η καπου αλλου ,οπως παλια, τερμα στην οδο Ηρωων και να ειμαστε ολοι ανετα? τοσο δυσκολο ειναι? η υπαρχουν και εδω συμφεροντα?Οι δε μισοι αγροτες -παραγωγοι καθονται ,περιμενοντας την αλλη εβδομαδα