Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι για τον αντικαπνιστικό νόμο - «Έπεσαν» νέα πρόστιμα στη Λαμία (video)

tsigaro antikapnistikos nomosΣε αντικαπνιστικό κυνηγητό έχει οδηγήσει τις αρμόδιες αρχές η επιμονή της κυβέρνησης για την εφαρμογή του νόμου.

Σε ελέγχους που διενήργησαν τα μικτά κλιμάκια της Διεύθυνσης Υγείας και αστυνομικών σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη της Λαμίας, το βράδυ του Σαββάτου, επιβλήθηκαν συνολικά οκτώ πρόστιμα.
Όπως αναφέρει, ο Προϊστάμενος της γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Σταύρος Τσελάς οι περισσότερες παραβάσεις εντοπίστηκαν στους "κλειστούς" εξωτερικούς χώρους και όχι μέσα στα καταστήματα.
Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς και τις επόμενες ημέρες σε όλη τη Στερεά Ελλάδα, με τις περισσότερες παραβάσεις να παρατηρούνται στους νομούς της Εύβοιας και της Φθιώτιδας.
«ΝΑΙ» στον αντικαπνιστικό νόμο λένε οι πολίτες της Λαμίας, οι οποίοι τηρούν αυστηρά τον νόμο και δεν καπνίζουν ποτέ σε κλειστούς χώρους.
Ωστόσο, όπως δηλώνουν στο μικρόφωνο του Star, ο αντικαπνιστικός έχει μειώσει κατά πολύ τον τζίρο στα περισσότερα μαγαζιά, σε ποσοστό έως και 60%.
Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που ζητούν να διαμορφωθούν ειδικοί χώροι για τους καπνίζοντες, προκειμένου να μην αναγκάζονται να βγαίνουν στο κρύο για να καπνίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: