Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Με Mercedes-AMG S63 και 612hp για να είναι γρήγορα δίπλα στο ποίμνιο του!



Προκαλεί ο Μητροπολίτης με την Mercedes των 300.000 ευρώ!

Μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στα social media ήταν αρκετή για να φανεί ότι το «πορεύεσθε σεμνά και ταπεινά» δεν ισχύει ενίοτε για κάποιους ιεράρχες. Στην περίπτωση του Μητροπολίτη Κύκκου & Τηλλυρίας Νικηφόρου στην Κύπρο, δεν ισχύει καθόλου αν κρίνουμε από το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί για τις καθημερινές μετακινήσεις του.


Πρόκειται για μια Mercedes-AMG S63 η αξία της οποίας ανέρχεται στα 300.000 ευρώ σχεδόν! Εφοδιάζεται με 4λιτρο V8 BiTurbo κινητήρα απόδοσης 612 αλόγων, είναι δηλαδή ακόμα ισχυρότερος από τη μονάδα που αντικατέστησε, παρότι εκείνη ήταν 5.5 λίτρων. Η επιτάχυνση 0-100 χιλιόμετρα/ώρα έρχεται σε μόλις 3.5 δευτερόλεπτα, η ισχύς περνά στο δρόμο μέσω συστήματος μετάδοσης AMG Speedshift MCT 9 σχέσεων ενώ η AMG S63 εφοδιάζεται και με το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC+.

Η τελική της ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χιλιόμετρα/ώρα αλλά οι παραπάνω αριθμοί πιστοποιούν πως πρόκειται για ένα από τα πλέον εντυπωσιακά και γρήγορα αυτοκίνητα, το οποίο χρησιμοποιούν εκατομμυριούχοι μεγιστάνες για τις μετακινήσεις τους.

Αυτό επέλεξε και ο Μητροπολίτης Κύκκου & Τηλλυρίας-κατέχει το συγκεκριμένο αξίωμα από το 2007, προφανώς για να αντεπεξέρχεται πολύ γρήγορα και με ασφάλεια στις πολλές υποχρεώσεις του.
Στα εβδομήντα τρία του χρόνια και έχοντας αποτύχει να εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο σεβασμιότατος Νικηφόρος έγινε θέμα εξαιτίας της πανάκριβης Mercedes του. Αυτής, που τον μετακινεί παντού όχι όμως σεμνά και σίγουρα καθόλου ταπεινά…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΑ ΡΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΑ 300 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΜΙΑ...ΑΝΗΨΙΑ....