Τρίτη 21 Μαΐου 2019

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ; (μέρος Τέταρτο&Τελευταίο) / του Α.Γ


ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ  ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ. ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ 2019 ΔΕΣΦΙΝΑ, ΑΜΦΙΣΣΑ, ΙΤΕΑ ΧΡΙΣΣΟ





Ο δήμος Δελφών ερημώνει. Η Δημοτική αρχή έχει προσφύγει κατά του Χωροταξικού της Στερεάς Ελλάδας που τον χαρακτηρίζει επίσημα «χωματερή» προς ερήμωση αλλά είναι σαφές ότι δεν φτάνει μόνο αυτό. Χρειάζεται οπωσδήποτε και διόρθωση άστοχων παλαιών αποφάσεων.   

Τα συμφέροντα που μέχρι χθες κορόιδευαν επανειλημμένα τους ψηφοφόρους για προσωπικό βόλεμα στο δημόσιο , στους βωξίτες ή «στα ψάρια»  δεν έχουν τι να τάξουν. 
(http://karteria1.blogspot.com/2019/05/blog-post_767.html)

Οι κάτοικοι των Δελφών και της Φωκίδας έχουν πληρώσει την κουτοπονηριά στην οποία μπορεί να σπρώξει κάποιον  και η απελπισία και φαίνεται ότι ξυπνάνε και μάλιστα με άγριες διαθέσεις.

Ποιος μπορεί όμως να πιστέψει ότι αυτοί που έχουν συμφέρον στο να γίνει η περιοχή «χωματερή» θα σταματήσουν να προσπαθούν να σπρώξουν «δικούς τους»  στο Δήμο Δελφών, στην Περιφέρεια και στην Βουλή;

Κατά παράδοση, έχουν «δικούς τους»  υποψήφιους στους περισσότερους συνδυασμούς. Άλλους συνειδητά ασυνείδητους και άλλους κατάλληλα χαζούς.


Πώς μπορεί να τους ξεχωρίσει κανείς για να τους αποφύγει;

-Ένας τρόπος είναι η μέχρι σήμερα ιστορία τους χωρίς αναγνώριση λαθών!
-Άλλος τρόπος είναι ότι αυτοί  εξακολουθούν να ψάχνουν κορόιδα. Εξακολουθούν να τάζουν δουλειές στην τουριστική ανάπτυξη προσπαθώντας να κοιμίσουν και πάλι τα υποψήφια θύματά τους. 

Μοιάζει σαν να λένε:

«Μην δίνεται σημασία σε αυτούς που λένε ότι κάναμε την Δεσφίνα, το Χρισσό την Ιτέα την Άμφισσα και όλη τη Φωκίδα χωματερή . Εμείς τα έχουμε κάνει όλα καλά και θα  βρούμε και δουλειά για το παιδί σου και μάλιστα στον τουρισμό!. Μόνο κράτα το μυστικό και Ξαναψήφισέ μας.».


Πρώτη στο στόχαστρο για προεκλογική εξαπάτηση η Δεσφίνα.

Με τον πιο προκλητικό τρόπο πιθανά επειδή ο κίνδυνος που διατρέχει είναι ολοκληρωτικής καταστροφής. Τα αιολικά πάρκα αν μπουν δεν βγαίνουν εύκολα.
       Τα παιδιά στο σχολείο μειώνονται κάθε χρόνο. Το μοντέλο «προτεραιότητα σε μεταλλεία-αιολικά-ιχθυοκαλλιέργειες»  έχει αποδειχτεί αποτυχημένο. Κάποια στιγμή τα παιδιά που θα παραμένουν  δεν θα δικαιολογούν δάσκαλους για όλες τις τάξεις και τότε οι τελευταίοι  γονείς θα φύγουν για το πλησιέστερο χωριό με σχολεία με δασκάλους σε όλες τις τάξεις. Όταν κλείνει το σχολείο το χωριό είναι πλέον ένα φάντασμα. Έχει πεθάνει αλλά δεν το ξέρει ακόμα. Πολλά χωριά της Φωκίδας έχουν πεθάνει έτσι τις τελευταίες δεκαετίες. Πρόσφατη περίπτωση το Χρισσό.
            Η Δεσφίνα έχει πάνω από 6 χιλιόμετρα   παραλίες με άμμο με οδική πρόσβαση,  ισχυρή ακόμα κτηνοτροφία και την δική της μοναδική Ελληνική φύση. Είναι ίσως η μόνη περιοχή στην Ελλάδα που Βρίσκεται  μόνο μισή ώρα οδικά από δύο μνημεία γραμμένα στον κατάλογο της UNESCO, τους Δελφούς και τον Όσιο Λουκά 




Η μισή χερσόνησος (αριστερό    τμήμα φωτογραφίας) ανήκει από το 1981 στο Δελφικό Τοπίο όπως αυτό καθορίστηκε με το αντίστοιχο ΦΕΚ. Βόρεια  της κόκκινης γραμμής βρίσκονται οι ζώνες Α και Β του Δελφικού Τοπίου όπου ισχύουν αυστηρές απαγορεύσεις για ξενοδοχεία κ.λ.π.
             Δηλαδή σε κάθε περίπτωση που το Δελφικό Τοπίο αναπτυχθεί  στην κατεύθυνση που δείχνει το Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας με την απόφαση του  1981, η Δεσφίνα θα είναι ο τόπος στον οποίο θα πρέπει να φτιαχτούν οι περισσότερες αλλά και όλες οι μεγάλες τουριστικές υποδομές για λογαριασμό του συνόλου της τουριστικής ανάπτυξης του Δελφικού Τοπίου.  Έχει δηλαδή  κορυφαία προσόντα για το μοντέλο  τουριστική – αγροδιατροφική ανάπτυξη, πολύ περισσότερα  απ’ ότι πολλές περιοχές της Ελλάδας που ήδη αναπτύσσονται ραγδαία σε αυτό τον κλάδο.
             Αντ’ αυτού αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Δεσφίνα είναι η κατασκευή του μεγαλύτερου αιολικού πάρκου της Ελλάδας. Το Χωροταξικό της Στερεάς Ελλάδας προβλέπει όλη η χερσόνησος  μέχρι και δίπλα στο χωριό, αιολικά πάρκα.





                 Μιας και ούτως ή άλλως αυτή η επιλογή αποκλείει το σενάριο τουρισμός αγροδιατροφικός-κλάδος,  το ίδιο χωροταξικό προβλέπει την δυτική πλαγιά της Δεσφίνας από τον Άγιο Μηνά (Γενημάκια) μέχρι και το χωριό να γίνει νταμάρια βωξίτη και όλη η ανατολική ακτογραμμή με τους πολλούς οικισμούς και παραλίες να γίνει ιχθυοκαλλιέργειες.





                  Δηλαδή σύμφωνα με όσα προβλέπει το χωροταξικό   η Δεσφίνα είναι σαν περιοχή ότι πιο αντιτουριστικό και αντιοικιστικό θα μπορούσε να υπάρχει παγκοσμίως.
Μέχρι και το ίδιο το χωριό είναι το μισό  πάνω σε μεταλλευτική περιοχή και το άλλο μισό  ανάμεσα και στην κορυφή αιολικά.
                 Σε αυτό τον τόπο, κάποιοι τάζουν  τη δημιουργία του «Πολυθεματικού Πάρκου Δεσφίνας», γνωστού και ως «Harmony Hills», σε απόσταση έξι χιλιομέτρων από τη Δεσφίνα με Πανεπιστήμιο, πλανητάριο, γκολφ, ξενοδοχεία, κ.ά γύρω από μια τεχνητή λίμνη. Όλα αυτά με αφορμή μια μελέτη- πρόταση ενός τεχνικού γραφείου που κάποιος το πλήρωσε (οπότε το γραφείο γιατί να μην το κάνει)  και κάποιος φρόντισε να πάρει μεγάλη διαδικτυακή δημοσιότητα.   https://etravelnews.gr/delphi-golf-resort-stous-delfous/




Σε ποιο μέρος  έξι χιλιόμετρα από την Δεσφίνα  μπορεί να φτιαχτεί το «Harmony Hills»  τέτοιο  χωρίς να βρίσκεται  λίγες εκατοντάδες μέτρα δίπλα σε μεταλλευτική περιοχή και στις κορυφές να μην υπάρχουν  ανεμογεννήτριες;  ΣΕ  ΚΑΝΕΝΑ



                Είναι προφανές πως εάν δεν αποδεχτούμε αυτή την προεκλογική  εξαγγελία σαν μία ακόμα μυστήρια σύμπτωση, κάποιος προσπαθεί να εξαπατήσει  τους κάτοικους της Δεσφίνας και πάλι   και μάλιστα αυτή την φορά θεωρώντας τους  εντελώς χαζούς και αγράμματους.
              Το ότι η Δεσφίνα δίνει δύσκολες εξετάσεις για την επιβίωσή της θα μπορούσε να προκύπτει από το ότι  και μία δεύτερη  «επένδυση» κυκλοφορεί   προεκλογικά στα καφενεία.  Κάτι σε εργοστάσιο που θα παράγει συσκευασίες  για τα ψάρια των ιχθυοκαλλιεργειών.  Και άλλες θέσεις εργασίας, ανεξάρτητα από τον τουρισμό;  Μόνο που  το ίδιο ακριβώς έταζαν κάποιοι στο Γαλαξίδι πριν τις εκλογές του 2014 και αυτό λέει πολλά. Όπως και να έχει  απλές ερωτήσεις  απαντούν από μόνες τους: Γιατί τελικά όχι στο Γαλαξίδι που περιμένουν κάποιοι ψηφοφόροι από το 2014;  Γιατί πάλι προεκλογικά;
            Μόνο τραγική ειρωνεία, ίσως πραγματική σύμπτωση,   μπορεί να χαρακτηριστεί  η τσιμεντόστρωση του δρόμου  στον Άγιο Μηνά. Ο δρόμος που περίμεναν  όλοι για ευκολότερη πρόσβαση για να πουληθεί και κανένα οικόπεδο να φτιαχτεί και καμιά τουριστική κατοικία ή μονάδα, φτιάχτηκε τελικά  αφότου όλη η πλαγιά του βουνού με κέντρο τον Άγιο Μηνά από την θάλασσα μέχρι την Δεσφίνα χαρακτηρίστηκαν  «Μεταλλευτική περιοχή».  Τελικά τι ρόλο θα παίξει ο δρόμος; Για να αναπτυχθεί ο τουρισμός ή για να μετακινούνται ευκολότερα τα μηχανήματα και φορτηγά για την εξόρυξη βωξίτη;




Δεύτερο  θύμα  των προεκλογικών  «συμπτώσεων» είναι το Χρισσό.

Κάποιοι τάζουν και εκεί ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Ήδη χωριό φάντασμα μιας και έκλεισε το σχολείο  πριν λίγα χρόνια, το Χρισσό  χρειάζεται απελπισμένα μια ανατροπή της πορείας  «προτεραιότητα σε μεταλλεία-αιολικά-ιχθυοκαλλιέργειες» για να αναστηθεί.
Πάνω από  τριάντα χρόνια   Εφορία Αρχαιοτήτων Φωκίδας , Δήμοι και κοινότητες εργαζόντουσαν πάλι και πάλι και πάλι για να ολοκληρωθεί επιτέλους ο σχεδιασμός χρήσεων γης στην Ζώνη Β του Δελφικού Τοπίου.
Ποιος  φρέναρε την διαδικασία;
Πιθανότατα  το άγνωστο συμφέρον που επέτρεψε τον Ιανουάριο του 2019 να φτάσουμε στην ανακοίνωση ότι επιτέλους  καθορίστηκαν  οι χρήσεις γής στην Ζώνη Β  στους Δελφούς Χρισσό, και προβλέπεται επιτέλους και περιοχή ήπιας τουριστικής ανάπτυξης δυτικά του Χρισσού στα παλιά νταμάρια!
Αυτό που δεν έγινε επί τριάντα χρόνια, έγινε   δύο βδομάδες αφότου το Χωροταξικό Στερεάς Ελλάδας χαρακτήρισε τα παλιά νταμάρια δυτικά του Χρισσού μαζί με το χωριό του Χρισσού «Μεταλλευτικής προτεραιότητας»!  Τόσο κοντά στους ίδιους  τους Δελφούς!




Τρίτο υποψήφιο θύμα προεκλογικής εξαπάτησης η Ιτέα.

Πριν λίγους μήνες ήρθε και στο Δήμο Δελφών ο Οργανισμός Επενδύσεων του ελληνικού κράτους, το Enterprise Greece. Μία δημόσια υπηρεσία που δεν έχει φράγκο στα δικά της ταμεία,  γυρίζει την Ελλάδα και καταγράφει αναπτυξιακές δυνατότητες για να ψάξει να βρεί επενδυτές.  

Καλή και χρήσιμη σαν σκέψη και  δομή εάν δεν λειτουργεί  απλά σαν εργαλείο εξαπάτησης για να πουλάει η κυβέρνηση  ψηφοθηρικό δούλεμα στα κορόιδα. Για την Ιτέα κατέληξε  ότι στις θέσεις   «Αρμύρες» Κίρρας και στους «Γαλλικούς Μόλους»   μπορούν  να κατασκευαστούν κάτι από  υπερσύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες, ένα πλήρες συνεδριακό κέντρο, ένα πολυτελές παραθεριστικό χωριό, ένα κέντρο ευεξίας και άλλες παρόμοιες εγκαταστάσεις.



Όλο το δυτικό παραλιακό μέτωπο της Ιτέας, του λιμανιού των Δελφών, έχει χαρακτηριστεί ως «Μεταλλευτικής προτεραιότητας»   με το Χωροταξικό του Δεκεμβρίου του 2018 της σημερινής κυβέρνησης. Η περιοχή αυτή δεν έχει καμία ιδιαίτερη προστασία παρότι βρίσκεται  στην Ζώνη Β και στην καρδιά του Δελφικού Τοπίου διότι έχει πάρει άδειες μεταλλευτικής περιοχής από το 2013 και παρά τις αντιδράσεις, καταγγελίες για παρανομίες και  προσφυγές, και η σημερινή κυβέρνηση  τα βρίσκει όλα σωστά. Το προαναφερόμενο χωροταξικό προβλέπει μόνο κάποια επιπλέον μέτρα για την σκόνη κ.λ.π. τα οποία η πολιτεία θεωρεί σήμερα ότι λαμβάνονται και όλα έχουν καλώς. 

Σε αυτό τον τόπο, το  Enterprise Greece  μίλησε για υπερσύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες,  κέντρο ευεξίας και άλλες παρόμοιες εγκαταστάσεις. Όχι με δικά του λεφτά αλλά κάποιου επενδυτή που θα θέλει προφανώς να αυτοκτονήσει επιχειρηματικά και δεν έχει βρεθεί ακόμα.





Επόμενο και τελευταίο θύμα προεκλογικών εξαγγελιών περί ανάπτυξης είναι η πρωτεύουσα Άμφισσα .
Το Enterprise Greece  κατέληξε στην  «Πλαγιά Σερνικακίου και  μίλησε και πάλι για κάτι από  υπερσύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες,   ένα πολυτελές παραθεριστικό χωριό κ.λ.π.





Στο χάρτη   όλες οι εκτάσεις είναι μέσα στο Δελφικό Τοπίο σύμφωνα με το ΦΕΚ του 1981. Κάποια προστασία όμως  έχουν  ακόμα μόνο οι περιοχές ανάμεσα στις  κόκκινες γραμμές που είναι οι Ζώνες Α και Β. Για το υπόλοιπο Δελφικό Τοπίο δεν έχει θεσμοθετηθεί κανένας περιορισμός.  Δηλαδή  και στο Σερνικάκι, λίγες εκατοντάδες μέτρα από πλήρως και χωρίς κανένα περιορισμό «μεταλλευτική περιοχή», θα βρεθεί επιχειρηματίας που προφανώς θα θέλει να αυτοκτονήσει και θα επενδύσει σε πεντάστερο  ξενοδοχείο κ.λ.π..  Ίσως βέβαια  να έχει βρεθεί ο υποψήφιος αυτόχειρας επενδυτής  για την Ιτέα και σκέφτονται να τον ρίξουν και στο Σερνικάκι να μην γλυτώσει με τίποτα.
            Το δεύτερο κορυφαίο προεκλογικό τάξιμο για την μεταλλευτική πόλη της Άμφισσας που θα συμβάλει … στην τουριστική ανάπτυξη, είναι ο περιβόητος δρόμος Άμφισσα –Χιονοδρομικό που θα περνάει μέσα από την άλλη «μεταλλευτική περιοχή». Και το ερώτημα είναι  για πιο λόγο θα φτιαχτεί αυτός ο δρόμος; Για να κουβαλάει τουρίστες ή βωξίτη;  Ποιος τάζει αυτό  τον δρόμο ; (παρατηρήθηκε μάλιστα πως μόνο ένας υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος τον έχει συμπεριλάβει στις προεκλογικές του μπροσούρες...)
           Τραγική ειρωνεία επίσης, ίσως πραγματική σύμπτωση,    μπορεί να είναι ότι επιτέλους  δείχνει να προχωρά σε εγκρίσεις και ο περιφερειακός της Άμφισσας που θα οδηγεί στο Κάστρο. Μετά από τόσα χρόνια, λίγους μήνες μετά το Χωροταξικό της Περιφέρειας Στερεάς που χαρακτηρίζει την πόλη «μεταλλευτική», το ίδιο το Κάστρο μαζί με μεγάλα τμήματα της πόλης πάνω σε περιοχές για εξόρυξη, και τον δρόμο αυτό τεράστια βολικό για να μεταφερθεί ο βωξίτης που δείχνει να υπάρχει κάτω από το Κάστρο, βόρεια και δυτικά της Άμφισσας.    

Εδώ είναι που λένε    


ΚΑΛΟ ΨΗΦΟΟΧΙ ΨΟΦΟ..







ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ


⇒ διάβασε το πρώτο μέρος εδώ :


⇒ διάβασε το δεύτερο μέρος εδώ:

⇒ διάβασε το τρίτο μέρος εδώ:

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠ' ΕΞΩ ΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ; ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΡΟΙΔΑ Ή ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΜΕΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΚΑΙ ΖΟΥΝΕ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΊΣΘΗΣΗ ΌΤΙ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΑ Ο ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ; ΤΟ ΟΤΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΛΙΒΑΝΙ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά όμως ...
Διότι αν αρχίσουμε να θυμόμαστε τους άμεσους εκβιασμούς της σκονισμένης εταιρίας στους εργαζόμενους την προηγούμενη νύχτα των εκλογών , τότε μπορεί να οδηγηθούμε και σε εμφύλιο....
Το γεγονός ότι η εταιρία δεν βρίσκει υποψήφιους να βάλει στους συνδυασμούς της και αναγκάζεται να επιστρατεύσει τους άμεσα δικούς της ( ο νοών νοείτω) , σημαίνει μερική απεμπλοκή των πολιτών από την διαχρονική διαπλοκή της εταιρίας στην αυτοδιοίκηση και την αναθάρρυνση ενός εκάστου εξ ημών να σπρώξουμε την πολύπαθη περιοχή μας εκεί που διαφαίνεται το φώς της πραγματικής ανάπτυξής της.
Λίγο ακόμα να σηκωθούμε , λίγο ψηλότερα που λέει κι ο Σεφέρης και θα δούμε ξανά τις αμυγδαλιές ν ανθούνε τα μάρμαρα να λάμπουν στον ήλιο , την θάλασσα να κυματίζει...
Στους ΔΕΛΦΟΥΣ ζούμε μωρέ.........ΞΥΠΝΗΣΤΕ , τινάξτε την σκουριά από πάνω σας !!!!!!

https://www.youtube.com/watch?v=rlzpsIoJyQk

Ανώνυμος είπε...

https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/Alexi_Tsipra_Akyroste_tis_apofaseis_poy_metatrepoyn_ti_gi_ton_Delfon_se_metalleia_voxiti_kai_ohi_mono

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια τι έγινε με τη δημοπρασία για το ΜΑΙΑΜΙ? Υπάρχουν προτάσεις?

Ανώνυμος είπε...

Με 900ευρώ ποιός παλάβωσε να πάει

Ανώνυμος είπε...

ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΑΝΤΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΔΗΘΕΝ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.. ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΗΚΑΝΤΗΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ;ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ..ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ !!! ΓΙΑ ΣΑΣ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ !!!
ΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ !!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΙΜΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΠΛΕΟΝ !!! ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΥΝΗΣΟΥΝ ΜΑΝΤΗΛΙ !!!
ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΞΟΥΝ ΤΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ????
ΤΙ ΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ??? RENT ROOMS !!!
ΑΝΤΕ ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ !!!!

Ανώνυμος είπε...

Σιγουρα δεν τους νοιαζουν τα χωροταξικα. Κατά λάθος τα Χωροταξικά χαρακτηρίζουν το μισό Δήμο Δελφών Μεταλλευτική περιοχή. Άσε ρε μεγάλε. Στα απελπισμένα αμόρφωτα ανθρωπάκια που περιμένουν κανένα ψίχουλο απο τα αφεντικά σου πέστα αυτά. Παραπέρα σας πήραν χαμπάρι.